Vluchten naar Papoea-Nieuw-Guinea

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Papoea-Nieuw-Guinea

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Papoea-Nieuw-Guinea voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Papoea-Nieuw-Guinea zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Papoea-Nieuw-Guinea reistips

Wat wacht op je in Papoea Nieuw Guinea

Papoea Nieuw Guinea is een multi-etnische eilandstaat op de oostelijke helft van Guinea, de Bismarck Archipel en talloze andere tropische eilanden. Omdat het mini-continent precies is gesitueerd tussen de Zuid Zee en de Zuid Aziatische regio, spreid het elementen van beide culturen tentoon.

De kust op het hoofdeiland en ook op de kleinere eilanden word omringt door koraalriffen die tot 300 meter diepte gaan, dit maakt dit tot een van de beste regio's ter wereld voor professioneel duikers. In het zuiden van Papoea Nieuw Guinea en op sommige van de eilanden in de Salomon Zee zijn er nog altijd actieve vulkanen te vinden en warme zuider-zee wateren. De flora en fauna van Papoea Nieuw Guinea is uniek, er zijn 18 verschillende soorten regenwoud en 8 verschillende soorten moeras/mangrove-bos.

Met 4510 meter is de Mount Wilhelm, die in het Bismarck Gebergte net boven de eeuwige sneeuw grens uitkomt, de hoogste top van Papoea Nieuw Guinea. De berg ligt relatief centraal op het grote eiland en het is de meest uitdagende en moeilijke berg om te beklimmen. De beste tijd om hier te gaan wandelen is tussen Mei en November.

De grotten zijn ook de moeite waard, Papoea Nieuw Guinea heeft een paar van de grootste grotten ter wereld waaronder de Mama Kanda grot in de zuidelijke hooglanden. Het hele verkende systeem heeft een lengte van 55 kilometer. Andere grotten die hier de moeite waard zijn, zijn die van Benua in de provincie Bourgainville, de Muruk grot in New East Britain en de grotten van de Sarakwet Berg op 3800 meter hoogte, vlakbij Morobe.

De eilanden in de Bismarck en in de Salomon zee vallen onder de beste duik gebieden ter wereld en behuisd een enorm aantal aan soorten vissen. Er zwemt hier 2 keer zo veel vis rond als in de Rode Zee, en 10 keer zoveel als in het Carraibisch gebied. De hoofdeilanden zijn New Britain, New Ireland en de Solomon eilanden Bougainville en Buka.

Aankomst en doorreis

Er zijn momenteel geen non-stop vluchten van Europa naar Papoea Nieuwe Guinea.De non-stop vluchten vertrekken van Hong Kong (HKG), Manila (MNL) Singapore (SIN), Tokyo (NRT), Indonesië en Australië.

De nationale luchtvaartmaatschappij, Air Niugini (PX) vliegt meerdere keren per week van bijvoorbeeld Brisbane (BNE), Cairns (CNS), Singapore (SIN) of Sydney (SYD) naar Port Moresby (POM). De private luchtvaartmaatschappij PNG (CG) en de Australische Quantas (QF) vliegen ook een paar keer per week van Brisbane, Cairns en Sydney naar Port Moresby.

Zij die in korte tijd relatief veel willen zien zijn vrijwel gedwongen te vertrouwen op het luchtverkeer, omdat de attracties van het land ver uit elkaar liggen en doorkruist word door vele ondoordringbare wouden en bergen.Er zijn meer dan 500 luchthavens in het hele land, 450 van deze bestaan uit grind of gras-banen. De nationale Air Niugini vliegt naar alle grotere steden in het land zoals; Alotau (GUR), Buka (BUA), Goroka (GKA), Hoskins (HKN), Kavieng (KVG), Kundiawa (CMU), Lae (LAE), Madang (MAG), Manus (MAS), Mendi (MDU), Moro (MXH), Mt. Hagen (HGU), Popondetta (PNP), Port Moresby (POM) en Rabaul (RAB).

Binnenlandse vluchten zijn relatief duur, en kunnen het beste ver vooruit geboekt worden om zo van vroegboek-kortingen te kunnen profiteren. Zij die naar kleinere bestemmingen of geïsoleerde eilanden willen kunnen een privéjet huren of gebruik maken van een kleinere luchtvaartmaatschappij zoals bijvoorbeeld de Airlink (4Z).

Een goedkope manier om de paradijselijke eilanden in de Stille Zuidzee te verkennen wordt mogelijk gemaakt door de aankoop van een "Visit South Pacific Pass", die is geldig in Australië, Nieuw-Zeeland en de zuidelijke Stille Oceaan op de volgende luchtvaartmaatschappijen: Quantas (QF), Air Caledonië (TY) Air Nauru (ON), Air Niugini (PX), Air Pacific (FJ), Air Vanuatu (NF), Polynesische Airlines (PH) en Solomon Airlines (IE). De pas kan worden gebruikt om te vliegen naar de volgende bestemmingen: Sydney, Brisbane, Melbourne (MEL), Wellington (WLG), Auckland (AKL) Christchurch (CHC) evenals de luchthavens op de Cook Eilanden, Fiji eilanden, Nauru, Nieuw Caledonië, Samoa, Tahiti, Tonga en Vanuatu.

Beste reistijd, visumeisen, gezondheid en vaccinaties

Op de kusten van Papoea Nieuw Guinea heerst een tropisch klimaat met een gemiddelde dagtemperatuur van tussen de 28 en 30 °C en een zeer hoge luchtvochtigheid. Deze hete, en tijdens het regenseizoen extreme hete duffe lucht, word koeler naarmate men meer landinwaarts gaat en naarmate er andere invloeden mee spelen zoals de passaat en de moesson.

Deze moesson duurt 5 maanden (van December tot April) en is erg vormend voor het noordelijke deel, omdat hier elk jaar de hoogste meting ooit word gedaan, terwijl deze regen tegelijkertijd niet in de golf van Papoea of in Port Moresby valt. In hoger gebied en op de vulkaan toppen word de lucht koeler en kan er zelf bevriezing of sneeuw voorkomen.

Europeanen hebben voor Papoea Nieuw Guinea een visumplicht. Neem hiervoor contact op met de ambassade. U kunt ook eens een kijkje nemen op de site van het ministerie van buitenlandse zaken; www.minbuza.nl

Voor Papoea Nieuw Guinea word er aangeraden om je te laten inenten voor Hepatitis A, Tyfus, difterie, polio en tetanus. Tevens word aangeraden om lichaam dekkende kleding te dragen in verband met muggen en insecten, en om ter plaatse insectenspray en dergelijken aan te schaffen. Er is het hele jaar door een risico op malaria.

De medische zorg is enkel goed in de grotere steden en toeristencentra. Papoea Nieuw Guinea heeft 1 dokter op de 12.000 mensen. Het is verstandig om van te voren een goede reis en ziektekostenverzekering af te sluiten. In uw bagage mag een eerste hulp kit niet ontbreken, en het is verstandig om fruit en groente voor consumptie altijd eerst te schillen of te koken.

Interessante plekken in Papoea Nieuw Guinea

De hoofd en havenstad Port Moresby, ligt in de baai van Papoea voor het grote Owen Stanley Gebergte. Attracties in de hoofdstad zijn onder meer het nationaal parlement, het Nationale Museum, de Botanische Tuinen en de dagelijkse Koki markt. In Port Moresby er talloze watersport faciliteiten: zeilen, windsurfen, waterskiën en duiken. Dankzij de prachtige wateren voor de kust trekken een groot aantal bezoekers elk jaar naar Port Moresby.

Andere attracties in de omgeving zijn het nationale park van Variata, dat een uitstekende gelegenheid biedt om zeldzame endemische vogels te bekijken; de eilanden Loloata gelegen onder Port Moresby in een beschutte baai met adembenemende duik gebieden, en het steltenlopers dorp Hanuabada ook in deze baai, dat met een totaal van 15.000 inwoners, het grootste dorp is in Papoea-Nieuw-Guinea.

Het grootste gedeelte van het land blijft toch onbewoond dankzij de ondoordringbaarheid van het gebied, dat er voor zorgt dat er voor de avontuurlijke toeristen hier nog flink wat te ontdekken hebben. Het land bied adembenemende vulkanische uitzichten, wilde watervallen, langzaam stromende rivieren in rijke en dichtbegroeide oerwoud omgevingen alsmede een prachtige en kleurrijke onderwater-wereld die vooral interessant is wegen de vele oorlogsschepen die hier gezonken zijn.

Vlakbij het stadje Lae ligt het dorpje Wau, een voormalig goudzoekers-dorp, en ook de locatie van het McAdam national park en Mount Kaindi. De provincie heeft ook een prachtige kust regio, bij duikers bekend om de verbluffende koraalriffen. Op de Watut rivier hebben de sportievere toeristen ook nog de mogelijkheid om te gaan wild water raften.

Verder naar het noorden, aan de noordkust, is de stad Madang. Dit is een ideaal startpunt om het eiland te gaan verkennen of om een boottocht op de Sepik te maken. De Sepik is een van de grootste toeristisch trekpleisters van Papoea Nieuw Guinea, en bevat op zijn 800 bevaarbare kilometers lengte een enorme diversiteit aan verschillende plant en diersoorten.