Populairste Airline: Turkish Airlines
Op de route Amsterdam – Istanboel word bij voorkeur met Turkish Airlines gevlogen.
Turkish Airlines
15 %
AtlasGlobal
7 %
KLM
6 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Om 50 % te besparen boekt u uw ticket het beste 3 maanden voor vertrek .
82 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: bv. dinsdag
Het laagst zijn de ticketprijzen maandag en dinsdag. Hier reis je tot 3 % goedkoper.
De populairste verbinding is nonstop
28 % van alle boekingen op de route van Amsterdam naar Istanboel worden zonder tussenstop gevlogen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 30min, vanaf € 113
28 %
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
12h 10min, vanaf € 127
16 %
1 tussenstop Frankfurt-Main
07h 05min, vanaf € 161
13 %
Retour al vanaf € 108,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 11-12-18 en de terugvlucht op 12-12-18.

€ 108
goedkoop
€ 108
duur
€ 257

Istanboel, stad in Azië en Europa

Istanboel ligt in het noordwesten van Turkije. De rivier de Bosporus loopt dwars door de miljoenenstad en vormt de natuurlijke grens tussen het Europese en Aziatische continent.

...

Zomerhalfjaar favoriete reistijd

De meeste toeristen bezoeken Istanboel tussen mei en oktober. Het gemengde land- en zeeklimaat zorgt echter voor extremen. Hierdoor kan het in de winter vrij koud worden, terwijl het ’s zomers soms tegen de veertig graden Celsius is. Voor wie al te grote warmte wil ontlopen en tegelijkertijd de nationale feestdagen wil meepikken zijn vooral mei en oktober geschikte maanden. Op 19 mei herdenkt men de geboortedag van Atatürk. De twintigste-eeuwse staatsman wordt beschouwd als de stichter van de republiek Turkije. De Dag van de Republiek is 29 oktober. In 1929 werd Atatürk op deze dag ingehuldigd als president van Turkije.

...

Afdingen of teveel betalen

Hoewel het leven in Istanboel wat goedkoper is dan in Nederland, betaal je op markten al snel teveel als je niet over de vraagprijs onderhandelt. Afdingen is op zowel de Egyptische Bazaar als de Grote Bazaar dan ook gebruikelijk. De markthandelaren bieden hun producten namelijk altijd iets duurder aan dan eigenlijk zou moeten. Uit eten is dankzij de gemiddeld lagere prijzen erg aantrekkelijk. In fastfoodrestaurants en eettentjes betaal je rond de twee Turkse lira voor snacks en circa acht Turkse lira voor kebab. Een biertje kost ongeveer zes Turkse lira. Wie met een Nederlands paspoort op vakantie wil naar Istanboel, dient online een visum aan te vragen. Voorwaarde is wel dat het paspoort bij aankomst in Turkije nog minimaal zes maanden geldig is.

...

Veelzijdig openbaar vervoer

Vanaf het vliegveld vertrekken een shuttlebus en een metro in regelmatige diensten naar het Taksimplein in Istanboel. In de stad zelf ligt een uitgebreid netwerk met openbaar vervoer, waarbij kan worden gekozen uit de tram, de bus, de metro, de minibus, de metrobus en de veerpont. Met de oplaadbare Istanboelkaart kunnen ritjes in alle types openbaar vervoer worden betaald. Heel bijzonder is het vervoer op de Prinseneilanden voor de kust. Deze eilandjes zijn autovrij en laten alleen vervoersmiddelen toe die door paarden worden getrokken.

...