Populairste Airline: Turkish Airlines
Turkish Airlines is met 14 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
Turkish Airlines
14 %
AtlasGlobal
6 %
KLM
5 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 4 maanden voor vertrek het voordeligst. Tot 64 % kan men besparen.
112 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: donderdag
De prijzen variëren per dag van de week. donderdag zijn vliegtickets tot 7 % gunstiger.
De populairste verbinding is nonstop
Met 26 % directe vluchten word deze route het meest zonder tussenstop geboekt.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 30min, vanaf € 117
26 %
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
11h 15min, vanaf € 131
14 %
1 tussenstop Boekarest-Otopeni
12h 50min, vanaf € 139
11 %
Retour al vanaf € 113,00
Wie bijvoorbeeld op 28-03-19 heen en op 31-03-19 terugvliegt, reist voor € 113,00 bijzonder gunstig.

€ 113
goedkoop
€ 113
duur
€ 239

Istanboel, stad in Azië en Europa

Istanboel ligt in het noordwesten van Turkije. De rivier de Bosporus loopt dwars door de miljoenenstad en vormt de natuurlijke grens tussen het Europese en Aziatische continent.

...

Zomerhalfjaar favoriete reistijd

De meeste toeristen bezoeken Istanboel tussen mei en oktober. Het gemengde land- en zeeklimaat zorgt echter voor extremen. Hierdoor kan het in de winter vrij koud worden, terwijl het ’s zomers soms tegen de veertig graden Celsius is. Voor wie al te grote warmte wil ontlopen en tegelijkertijd de nationale feestdagen wil meepikken zijn vooral mei en oktober geschikte maanden. Op 19 mei herdenkt men de geboortedag van Atatürk. De twintigste-eeuwse staatsman wordt beschouwd als de stichter van de republiek Turkije. De Dag van de Republiek is 29 oktober. In 1929 werd Atatürk op deze dag ingehuldigd als president van Turkije.

...

Afdingen of teveel betalen

Hoewel het leven in Istanboel wat goedkoper is dan in Nederland, betaal je op markten al snel teveel als je niet over de vraagprijs onderhandelt. Afdingen is op zowel de Egyptische Bazaar als de Grote Bazaar dan ook gebruikelijk. De markthandelaren bieden hun producten namelijk altijd iets duurder aan dan eigenlijk zou moeten. Uit eten is dankzij de gemiddeld lagere prijzen erg aantrekkelijk. In fastfoodrestaurants en eettentjes betaal je rond de twee Turkse lira voor snacks en circa acht Turkse lira voor kebab. Een biertje kost ongeveer zes Turkse lira. Wie met een Nederlands paspoort op vakantie wil naar Istanboel, dient online een visum aan te vragen. Voorwaarde is wel dat het paspoort bij aankomst in Turkije nog minimaal zes maanden geldig is.

...

Veelzijdig openbaar vervoer

Vanaf het vliegveld vertrekken een shuttlebus en een metro in regelmatige diensten naar het Taksimplein in Istanboel. In de stad zelf ligt een uitgebreid netwerk met openbaar vervoer, waarbij kan worden gekozen uit de tram, de bus, de metro, de minibus, de metrobus en de veerpont. Met de oplaadbare Istanboelkaart kunnen ritjes in alle types openbaar vervoer worden betaald. Heel bijzonder is het vervoer op de Prinseneilanden voor de kust. Deze eilandjes zijn autovrij en laten alleen vervoersmiddelen toe die door paarden worden getrokken.

...