Populairste Airline: Turkish Airlines
Op de vliegroute Düsseldorf – Istanbul New Airport kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Turkish Airlines.
Turkish Airlines
22 %
Onur Air
7 %
AtlasGlobal
4 %
Tip: 5 weken voor vertrek boeken
Het optimale moment voor een boeking is 5 weken voor take off. Hier betaal je slechts € 138,00.
33 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zondag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn zondag. Op deze dagen kan tot 18 % bespaard worden.
De populairste verbinding is nonstop
De vliegroute Düsseldorf – Istanbul New Airport boeken 36 % van alle passagiers hun tickets als directe vlucht.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 10min, vanaf € 130
36 %
1 tussenstop Warschau
26h 40min, vanaf € 157
15 %
1 tussenstop Kiev - Boryspil
06h 15min, vanaf € 134
13 %
Retour al vanaf € 130,00
Wie bijvoorbeeld op 14-05-19 heen en op 19-05-19 terugvliegt, reist voor € 130,00 bijzonder gunstig.

€ 130
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Istanboel, imponerende schakel tussen Oost en West

Het ene moment waan je je in een sprookje van 1001 nacht. Het volgende moment weet je zeker dat je je in een westerse wereldstad bevindt. Istanboel is historisch, cultureel en spiritueel een indrukwekkende belevenis.  

...

Van Atatürk tot Suikerfeest

De beste tijd om Istanboel te bezoeken zijn de maanden mei en oktober. Op 19 mei wordt de grondlegger en eerste president van de Turkse republiek Atatürk herdacht. Het is tevens een grote jeugd- en sportdag. Op 29 oktober viert men de Dag van de Republiek. Belangrijke islamitische feesten zijn het drie dagen durende Offerfeest, en aan het eind van de ramadan, het Offerfeest.

...

Niet vergeten af te dingen

Nederlanders hebben een visum nodig, dit is online aan te vragen. Het paspoort dient vanaf het moment dat men het land binnenkomt nog 6 maanden geldig te zijn. Aanbevolen, maar niet verplichte inentingen zijn: hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie. Shop tip: Probeer op markten, zoals bijvoorbeeld op de grote bazaar en de Egyptische bazaar, af te dingen. Spullen worden altijd te duur aangeboden en afdingen is traditie. Voor liefhebbers van de snelle hap is de Turkse metropool een fastfood paradijs. Snacks zijn te koop vanaf 2 TRY, kebab is te krijgen rond 8 TRY. Vis is duurder. Een biertje kost zo'n 6 TRY.

...

De stad in en uit

Metro M1 gaat naar Aksaray en kost ongeveer 4 TRY. De HAVATA shuttle bus naar het Taksim Plein gaat elk half uur behalve tussen 01.00 en 04.00 uur. Een ritje kost zo'n 60 TRY. Een hostel of guesthouse is te boeken vanaf 30 TRY. Veel accommodatie is beschikbaar in de buurten Eminönü (Blauwe Moskee, grote bazaar) en Beyoglu (Taksim Plein en Istiklâl Caddesi).Istanboel beschikt over een goed openbaar vervoernetwerk. Met bus, metro, minibus, pont, metro bus en tram is de stad prima begaanbaar. De Istanbulkaart is oplaadbaar en geldig voor al het opbenbaar vervoer. Een taxi is duurder, maar nog altijd goedkoper dan in Nederland. Voor wie even de stad uit wil: De Prins Eilanden zijn een bezoekje waard! Het is er autovrij en er worden enkel door paarden getrokken voertuigen toegelaten.

...