Populairste Airline: Ryanair
De meeste passagiers op de route Weeze – Tenerife reizen het liefste met Ryanair.
Ryanair
26 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 6 maanden voor vertrek. Zo kan men tot 28 % besparen.
179 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: donderdag
Het laagst zijn de ticketprijzen donderdag. Hier reis je tot 45 % goedkoper.
De populairste verbinding is nonstop
Van Weeze naar Tenerife vliegen 35 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
04h 45min, vanaf € 119
35 %
1 tussenstop Malaga
19h 10min, vanaf € 140
25 %
1 tussenstop Edinburgh
29h 05min, vanaf € 175
15 %
Retour al vanaf € 119,00
Voor maar € 119,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 20.11.2018 en een terugvlucht op 01.12.2018.

€ 119
goedkoop
€ 77
duur
€ 473

Tenerife, het grootste Canarische Eiland

Het van oorsprong vulkanische eiland Tenerife heeft ongeveer 900.000 inwoners. Hierbij komen nog de vele toeristen die ieder jaar worden aangetrokken door zon, zee en natuurschoon. De hoogste Spaanse berg, de El Teide, van 3718 meter, is vanaf het gehele eiland zichtbaar.

...

Wanneer Tenerife het beste te bezoeken

Tenerife heeft het gehele jaar door een aantrekkelijk klimaat voor de reizigers. Als ideale winterzon bestemming valt het hoogseizoen tussen januari en april. Een reis in september geeft behalve prettig weer ook de laagste prijzen. Hou er bij de keuze van de bestemming rekening mee dat het noorden, onder invloed van de berg El Teide, koeler en vochtiger is dan het zuiden van het eiland. Tenerife kent enkele specifieke feesten. Het "Carneval in Santa Cruz en Puerto de la Cruz" vindt plaats in februari en maart. Op 30 mei vieren alle Canarische Eilanden het "Dias de las islas Canarias" met tal van festiviteiten. 12 oktober is de Spaanse Nationale feestdag, bekend als "Día de la Hispanidad " of "Columbus Day."

...

Thuis te regelen

Voor een reis naar Tenerife is geen visum nodig. Ook worden vaccinaties niet verplicht gesteld of geadviseerd. Tenerife is een relatief veilig eiland. Echter zoals op iedere toeristische bestemming is het verstandig om bewust met eigendommen om te gaan. De belangrijkste plaatsen liggen rondom "Playa de las Americas", in het zuiden van het eiland. Het noorden is de hotspot voor surfers en wandelaars terwijl het westen de liefhebbers van rust zal bekoren. Het prijspeil, ook in de restaurants, ligt iets lager dan in Nederland.

...

Praktische informatie

Met bus 343, 350 of 111 reis je voor €3 in 15 minuten van het vliegveld Tenerife Airport Zuid naar Los Christianos en Codje Adeje. Een taxirit is goedkoper dan in Nederland en kost tussen de €15 en €20. De bus naar Santa Cruz rekent ongeveer €9 voor een rit van een uur, de taxi voor deze rit kost ongeveer €50. Vanaf €20 kan er in een hostel worden overnacht. 3 sterren hotels gaan vanaf €35 van de hand.

...