Populairste Airline: Ryanair
Ryanair en Ryanair zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 100 % het meest geboekt.
Ryanair
83 %
Ryanair
17 %
Tip: 4 weken voor vertrek boeken
Om 40 % te besparen boekt u uw ticket het beste 4 weken voor vertrek .
28 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: donderdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn donderdag. Op deze dagen kan tot 42 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Londen-Stansted
Van alle vluchten is de route via Londen-Stansted met 32 % van alle boekingen het meest gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Londen-Stansted
29h 00min, vanaf € 180
32 %
1 tussenstop Malaga
08h 20min, vanaf € 200
31 %
directe vlucht
04h 45min, vanaf € 122
23 %
Retour al vanaf € 122,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 26.01.2019 en terugvlucht; 02.02.2019. Tickets zijn op actueel 47 % goedkoper dan gemiddeld.

€ 122
goedkoop
€ 77
duur
€ 505

Tenerife, het grootste Canarische Eiland

Het van oorsprong vulkanische eiland Tenerife heeft ongeveer 900.000 inwoners. Hierbij komen nog de vele toeristen die ieder jaar worden aangetrokken door zon, zee en natuurschoon. De hoogste Spaanse berg, de El Teide, van 3718 meter, is vanaf het gehele eiland zichtbaar.

...

Wanneer Tenerife het beste te bezoeken

Tenerife heeft het gehele jaar door een aantrekkelijk klimaat voor de reizigers. Als ideale winterzon bestemming valt het hoogseizoen tussen januari en april. Een reis in september geeft behalve prettig weer ook de laagste prijzen. Hou er bij de keuze van de bestemming rekening mee dat het noorden, onder invloed van de berg El Teide, koeler en vochtiger is dan het zuiden van het eiland. Tenerife kent enkele specifieke feesten. Het "Carneval in Santa Cruz en Puerto de la Cruz" vindt plaats in februari en maart. Op 30 mei vieren alle Canarische Eilanden het "Dias de las islas Canarias" met tal van festiviteiten. 12 oktober is de Spaanse Nationale feestdag, bekend als "Día de la Hispanidad " of "Columbus Day."

...

Thuis te regelen

Voor een reis naar Tenerife is geen visum nodig. Ook worden vaccinaties niet verplicht gesteld of geadviseerd. Tenerife is een relatief veilig eiland. Echter zoals op iedere toeristische bestemming is het verstandig om bewust met eigendommen om te gaan. De belangrijkste plaatsen liggen rondom "Playa de las Americas", in het zuiden van het eiland. Het noorden is de hotspot voor surfers en wandelaars terwijl het westen de liefhebbers van rust zal bekoren. Het prijspeil, ook in de restaurants, ligt iets lager dan in Nederland.

...

Praktische informatie

Met bus 343, 350 of 111 reis je voor €3 in 15 minuten van het vliegveld Tenerife Airport Zuid naar Los Christianos en Codje Adeje. Een taxirit is goedkoper dan in Nederland en kost tussen de €15 en €20. De bus naar Santa Cruz rekent ongeveer €9 voor een rit van een uur, de taxi voor deze rit kost ongeveer €50. Vanaf €20 kan er in een hostel worden overnacht. 3 sterren hotels gaan vanaf €35 van de hand.

...