idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Servië reistips

Wat wacht op je in Servië

De Republiek Servië grenst aan Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Macedonië, Albanië en Montenegro. De autonome provincies Vojvodna en Kosovo horen tevens bij Servië. Het noorden van het land ligt op de Pannonische Vlakte, terwijl het centrale deel van het land door meerdere middelhoge bergketens ingenomen wordt en een verbinding tussen de Dinarische Alpen en het Balkan gebergte vormt.

In Servië zijn er meerdere nationale parken en natuurparken, die samen een oppervlakte van 7.315,08 km² innemen. Het land beschikt over geomorfologische fenomenen, zoals de stad Đavolja Varoš met haar aardpyramides, de meander en kloof van de rivier Uvac (Servisch: Meandri i klisura reke Uvac) en de rivier de Temska alsook de rots van Stol en de grot van Ušać (Ušaćka Pećina).

Servië is vanwege haar ligging op het Balkanschiereiland een belangrijk verkeersknooppunt, aangezien alle belangrijke wegen van Zuidoost-Europa zich hier kruisen. Het land heeft tevens drie internationale luchthavens in Belgrado (Aerodrom Nikola Tesla Beograd), Priština en Niš. Het klimaat in Servië is in het noorden continentaal, in het zuiden heerst een gematigd continentaal klimaat en in de hogere gebergten een bergklimaat. De zomers in Servië zijn warm en de winters meestal kort maar koud en met veel sneeuw.

Bezienswaardigheden in Servië

Belgrado, de hoofdstad van Servië, is na Boedapest de tweede grootste stad aan de Donau. De stad ligt op de samenvloeiing van de Sava en de Donau op de Pannonisch Vlakte. Belgrado is de zetel van een Servisch-orthodox patriarch en een rooms-katholieke aartsbisschop, en heeft tevens meerdere universiteiten en andere hogescholen alsook theaters, musea en cultuurinstellingen.

De Osmaanse Fort Kalemegdan is het historische herkenningsteken van de stad. Andere bezienswaardigheden zijn de Konak (residentie) van vorstin Ljubica, de Kathedraal Hl. Sava, de Aartsengel-Michael-Kathedraal, het Nationaal Museum, het Nikola-Tesla-Museum, het Plein van de Republiek, het Witte Kasteel en het kasteel op Dedinje, het Park Topčider en de oude Boheemse wijk Skadarlija.

Bezienswaardigheden buiten Belgrado zijn onder andere de wolkenkrabberstad Kragujevac, het kuuroord Vrnjacka Banja, de nationale parken Djerdap en Fruska Gora en de skigebieden Zlatibor en Kopaonik. Enkele gebouwen van het land zijn op de UNESCO werelderfgoedlijst opgenomen, zoals het klooster van Sopoćani en de Petrova Crkva (Peterskerk) in Stari ras, het Studenicaklooster, het Dečani Klooster en het Gračanica Klooster. Andere interessante steden in Servië zijn Inđija, Nis, Novi Pazar, Novi Sad, Priština en Subotica.

 

 

Topvliegroutes