De beste vliegticket-deals voor de mooiste Europese steden

Net als de oude Romeinen die in de oudheid reisden om de gladiatorengevechten in het Colosseum te bewonderen, waren miljoenen mensen vorig jaar terug op een Europese citytrip.

- 17 %
01.10.2020 - 23.10.2020
Amsterdam Londen-Heathrow 07:55 - Direct vlucht
Londen-Heathrow Amsterdam 18:00 - Direct vlucht
Gemiddelde prijs: € 118
- 32 %
23.07.2020 - 04.08.2020
Amsterdam Barcelona 07:20 - 1 Tussenstop
Barcelona Amsterdam 09:20 - 1 Tussenstop
Gemiddelde prijs: € 168
- 26 %
30.07.2020 - 07.08.2020
Amsterdam Malaga 19:00 - 1 Tussenstop
Malaga Amsterdam 19:55 - 1 Tussenstop
Gemiddelde prijs: € 189

Goedkoop steden ontdekken

In de steden vindt je de culturele traditie en de hoogtepunten van de landen warin ze liggen. Nabijgelegen luchthavens, snelle transfers naar het stadscentrum en lokaal openbaar vervoer maken stedentrips een aangename vakantiebelevenis. De koopjes op deze site hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal een bezoek waard en zijn dankzij hun goede verbinding met luchthavens in Nederland ideaal voor de volgende stedentrip.
 

Wat zijn aanbevolen bestemmingen voor stedentrips?

Er zijn wereldsteden die mooi zijn, maar voor meer dan een weekendje niet zo veel te bieden hebben. Ook zijn er steden waar je gemakkelijk enkele weken kunt doorbrengen zonder je te vervelen. De laatste betreffen bijvoorbeeld New York, Lissabon, Londen of Barcelona. Met hun rijkdom aan attracties en culturele locaties zijn deze steden de perfecte bestemming voor een lange stedentrip. In minder dan drie uur kun je bijvoorbeeld in het warme Barcelona zijn, de indrukwekkende architectuur van de Spaanse metropool bewonderen tijdens een historische stadstour en de dag laten verdwijnen op de beroemde promenade "La Rambla". Ook voor degenen met een strak schema die proberen in korte tijd zoveel mogelijk van de stad te beleven - Barcelona is ongelooflijk divers en biedt genoeg voor meerdere citytrips.
 

Veel steden hebben speciale culturele evenementen

Vaak trekken speciale evenementen veel reizigers naar de steden. Het "Karneval der Kulturen", een multicultureel festival dat elk jaar plaatsvindt rond het Pinksterweekend in de wijk Kreuzberg in Berlijn, is bijvoorbeeld een echte publiekstrekker. Tot een miljoen bezoekers trekken dan met een kleurrijke straatparade door de buurt. Als je de Chinese cultuur beter wilt leren kennen en niet over de hele wereld wilt vliegen, is op 23 januari nieuwjaarsdag in Chinatown in Londen een echte tip! 

Vergeleken de gemiddelde prijs van de afgelopen 90 dagen % = besparen