Vloot
De vloot van de Philippine Airlines bestaat uit de volgende toestellen; De Boeing 747-400 5 stuks, de Airbus A340-300 4 stuks, de Airbus A330-300 8 stuks, de Airbus A320-200 18 stuks, de Airbus 319-100 4 stuks, de Bombardier Q300 3 stuks en tot slot de Bombardier Q400 5 stuks.
Geschiedenis
De luchtvaartmaatschappij werd op 26 februari 1941 opgericht door een groep ondernemers onder leiding van Andres Soriano, die bekend stond als een van de toonaangevende Filipijnse industriëlen op het moment. Andres Soriano werd algemeen directeur en voormalig senator Ramon Fernandez, werd voorzitter en president.
De eerste vlucht vond plaats op 15 maart 1941 met een enkele Beechcraft Model 18 NPC-54, die een dagelijkse dienst verzorgde tussen Manilla (vanaf Nielson Field) en Baguio. Overheidsinvesteringen in september van dat jaar hebben de weg vrijgemaakt voor de aanstaande nationalisatie van de luchtvaartmaatschappij.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog, die in de Filipijnen duurde van eind 1941 tot 1945 heeft Philippine Air haar werkzaamheden gestaakt. Na het uitbreken van de Pacific War op 8 december 1941 werden de twee Model 18s en hun piloten gedwongen in militaire dienst te gaan. Ze werden gebruikt om Amerikaanse gevechtspiloten te evacueren naar Australië totdat een van de toestellen werd neergeschoten boven Mindanao en de andere op de grond werd vernietigd tijdens een luchtaanval in Surabaya, Indonesië.
Bestemmingen
PAL vliegt op de volgende bestemmingen: in China op Beijing, Hong-Kong, Macau, Shanghai en Xiamen, in Japan op Fukuoka, Nagoya, Osaka en Tokio, in Zuid Korea op Busan en Seoul, in Taiwan op Taipei, in Indonesië op Jakarta, in de Filipijnen op Luzon, Laoag, Legazpi, Manila, Butuan, Cagayan de Oro, Cotabato City, Davao City, Dipolog, General Santos, Ozamiz, Zamboanga, Bacolod, Cebu, Dumaguete, Iloilo, Kalibo, Roxas City, Tacloban en Tagbilaran. Op Singapore, in Thailand op Bangkok, in Vietnam op Ho Chi Min City, in Canada op Vancouver, in de Verenigde Staten van Amerika op Honolulu, Las Vegas, Los Angeles en San Francisco, in Australië op Melbourne en Sydney en in Guam op Guam.