Populairste Airline: Aegean Airlines
De meeste passagiers op de route Amsterdam – Samos reizen het liefste met Aegean Airlines.
Aegean Airlines
13 %
KLM
8 %
Swiss
2 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 3 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 49 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
105 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: vrijdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op vrijdag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via München en Athene
Een vlucht met tussenstop in München en Athene is met 26 % van alle boekingen de meest geboekte verbinding.
verbinding
boekingen
2 tussenstops München Athene
14h 30min, vanaf € 241
26 %
1 tussenstop Athene
14h 50min, vanaf € 164
21 %
2 tussenstops Zürich Athene
16h 35min, vanaf € 225
19 %
Retour al vanaf € 164,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 25-10-19 en terugvlucht; 29-10-19.

€ 164
goedkoop
€ 164
duur
€ 473

Wat is de beste tijd om te boeken?

Het Griekse eiland Samos kent een mild mediterraan klimaat. Wel kan je op Samos soms te maken krijgen met een stevige wind. Aangezien het hierdoor in de winter, lente en herfst soms wat fris op het eiland kan zijn en er neerslag kan vallen, is de beste tijd om te boeken van mei tot en met september. In deze periode is het dan ook heerlijk vertoeven op het eiland. De temperaturen schommelen tussen de 24 en 31 graden, en er valt weinig tot geen neerslag.

...

Mogelijke luchtvaartmaatschappijen voor deze route

Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer vier en een half uur naar Samos. De luchtvaartmaatschappijen Transavia Airlines, Corendon Airlines, Corenon Dutch Airlines en Grand China Air vliegen rechtstreeks naar Samos. Andere luchtvaartmaatschappijen maken één of meerdere tussenstops in bijvoorbeeld Athene. Luchtvaartmaatschappijen die met een tussenstop naar Samos vliegen, zijn easyJet, KLM, Olympic Air, Aegean Airlines, Smart Wings en Swiss International Air Lines.

...

Wat wacht op je in Samos?

Samos staat bekend om haar prachtige stranden, mooie natuur, typisch Griekse dorpjes en als de geboorteplek van Pythagoras. Hoewel Samos ideaal geschikt is voor een ontspannen strandvakantie, valt er nog veel meer te beleven op het eiland. Ontdek bijvoorbeeld de kloosters, het gezellige centrum van Samos-stad, het kasteel van Lykourgos Logothetis of de antieke stad Efeze. Liefhebbers van wandeltochten kunnen bovendien uitstekend terecht op het Dal van de nachtegalen. Tot slot is Samos beroemd om haar Samos-wijnen. Drink dus gerust een lokaal wijntje, terwijl je je nog eens buigt over de stelling van Pythagoras.

...