Dé cultuurstad van Tsjechië

De Tsjechische hoofdstad Praag ligt in het noordwesten van het land. Zijn historische binnenstad, musea en bezienswaardigheden maken het tot een populaire bestemming.

...

Het hele jaar door festivals en feesten

Praag en omgeving hebben een gemengd klimaat, waarbij het ’s winters erg koud kan worden en ’s zomers bijzonder warm. Met bijna 230 uren zon is de maand juli favoriet. De aangewezen tijd om een vakantie naar Praag te boeken is dan ook van mei tot en met september. In de culturele stad worden evengoed het hele jaar door bierfestivals, wijnfeesten, muziekfestivals, theatervoorstellingen, sportevenementen en tentoonstellingen georganiseerd. Ook Kerstmis en Pasen worden er op uitgebreide schaal gevierd.

...

Bruisende kunstscene en levendige uitgaansstad

Als miljoenenstad beschikt Praag over een interessante en opkomende kunstscene. Vooral de havenwijk Holešovice en de wijken Bubeneč en Dejvice zijn wat dat betreft aanraders. Hier is tevens een groot aantal luxe hotels en goede restaurants. Interessante stadsdelen om uit te gaan in Praag zijn Karlin en Žižkov, dat opvalt door zijn hoge televisietoren. Voor cafés, bars en andere uitgaansgelegenheden kun je eveneens terecht in wijken als Smíchov en Vyšehrad. Het leven is in Praag is voordeliger dan in Nederland. Er kan al vanaf 120 Tsjechische kronen worden geluncht. Bier is vanaf 35 Tsjechische kronen verkrijgbaar, terwijl frisdrank circa 30 Tsjechische kronen kost. Ook producten in de supermarkt zijn in Praag een stuk voordeliger dan in Nederland.

...

Goede reisverbindingen in en rond Praag

Er bestaan verschillende mogelijkheden om vanaf de luchthaven naar het centrum van de stad te reizen. Een snelle reisvorm is de shuttlebus, waar de rit van ongeveer dertig minuten 150 Tsjechische kronen kost. Daarnaast kan bus 100 naar het metrostation Zličín of bus 119 naar metrostation Nádraží Veleslavín worden genomen. ’s Nachts is buslijn 510 actief. De prijs voor een ticket bedraagt zo’n 32 Tsjechische kronen, terwijl de reistijd overdag circa negentig minuten en ’s nachts rond de dertig minuten bedraagt. De tarieven voor enkele reizen in het openbaar vervoer zijn overigens afhankelijk van het aantal zones. Een taxirit van het vliegveld naar Praag kost rond de zeshonderd Tsjechische kronen.

...
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
3 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
88 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Londen-City en Londen-Heathrow
In het bijzonder de route via Londen-City en Londen-Heathrow is met een boekingsaandeel van 78 % zeer gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Londen-City Airport Londen-Heathrow
12h 25min, vanaf € 277
78 %
1 tussenstop Londen-City Airport
22h 40min, vanaf € 521
22 %