Vluchten van Amsterdam naar Praag

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Praag te vinden

Populairste Airline: KLM
Op de route Amsterdam – Praag word bij voorkeur met KLM gevlogen.
KLM
7 %
easyJet
6 %
Czech Airlines
5 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 4 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 56 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
116 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: vrijdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op vrijdag kan een vlucht tot 45 % goedkoper geboekt worden.
De populairste verbinding is nonstop
Met een aandeel van 24 % van alle boekingen zijn directe vluchten de meest geliefde verbindingen op deze route.
verbinding
boekingen
directe vlucht
01h 30min, vanaf € 70
24 %
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
08h 45min, vanaf € 121
12 %
1 tussenstop Zürich
04h 10min, vanaf € 134
8 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Praag

Prachtig Praag

Historische gebouwen, nauwe straatjes met sfeervolle pleintjes en de vele bruggen die de stad in tweeën splitsende Moldau overbrugt. Niet voor niets staat het historische centrum van Praag op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Goedheiligman & Walpurgisnacht

De zomer mag dan de beste periode zijn voor een bezoek aan de Tsjechische hoofdstad, toch zijn er doorheen het jaar enkele evenementen die waar je misschien rekening moet mee houden bij het plannen van je city trip. Zo wordt de kerstperiode heel uitvoerig gevierd in de Gouden Stad, maar ook heel wat muziekfestivals sieren hun evenementenkalender. Zo heb je de Praagse Lente die niet refereert naar de politieke periode van de jaren ’60 maar naar een cultureel festival dat ieder jaar eind mei plaatsvindt. In deze periode worden al verschillende locaties in de stad muziekuitvoeringen gegeven, variërend van klassieke muziek tot jazz. Verder is ook Walpurgisnacht, de nacht van de heksen een speciale datum om naar Praag af te reizen. Dit feest kondigt de ‘dood’ van de winter aan en de geboorte van de lente.

Voor elk wat wils

Praag wordt opgedeeld in verschillende gebieden. Zo zijn Holešovice, Bubeneč en Dejvice kenmerkend voor de opkomende kunstscene. Voor het uitgaansleven zijn Smíchov en Vyšehrad de buurten waar je terecht kan. Toeristen die het niet zo nauw nemen met de term ‘budgetvriendelijk’, vinden luxehotels en restaurants in Bubeneč en Dejvice. Deze laatste zijn echter nog steeds goedkoper dan in Nederland. Zo eet je al een smakelijke lunch vanaf ongeveer 120 CZK. Bier en frisdranken variëren rond de 30 tot 35 CZK. Lowbudget reizigers kunnen eveneens opgelucht ademhalen want ook supermarkten zijn een stuk goedkoper dan in Nederland.

Doorheen de stad

Vanaf de luchthaven naar het centrum ben je het best af met de shuttle bus (30 min) die je in een halfuurtje op je bestemming brengt. Met metro’s, bussen, trams en veerboten beschik je over een waaier aan mogelijkheden om je te verplaatsen tijdens je stedentrip. Een meerdagenkaart (310 CZK) is hier dan ook een leuke en goedkope optie.

Informatie over de vlucht Amsterdam - Praag
Vluchtinformatie Amsterdam - Praag
  • Vluchttijd: min. 01:20 / max. 01:35
  • Afstand: 706 km
  • Vluchten per week: 59
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 01:30 / max. 01:45
Topvliegroutes