Populairste Airline: Transavia
Op de vliegroute Amsterdam – Alicante kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Transavia.
Transavia
5 %
Vueling Airlines
3 %
KLM
2 %
Tip: 8 weken voor vertrek boeken
Om 52 % te besparen boekt u uw ticket het beste 8 weken voor vertrek .
53 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: vrijdag
Het laagst zijn de ticketprijzen vrijdag. Hier reis je tot 13 % goedkoper.
Populairste verbindung: via Madrid
De met 22 % meest geliefde route vanaf Amsterdam naar Alicante gaat via Madrid.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Madrid-Barajas
13h 05min, vanaf € 115
22 %
directe vlucht
02h 35min, vanaf € 90
14 %
1 tussenstop Barcelona
14h 10min, vanaf € 102
10 %
Retour al vanaf € 89,00
Voor maar € 89,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 07-02-20 en een terugvlucht op 10-02-20.

€ 89
goedkoop
€ 89
duur
€ 204

Ontdek de rijke geschiedenis van het zonovergoten Alicante

De Spaanse stad Alicante ligt aan de Costa Blanca en is vanwege haar overwegend zonnige klimaat en rijke historie geliefd bij toeristen uit de hele wereld. De geschiedenis van de stad voert terug tot 230 voor Christus, toen de eerste bewoners er een nederzetting vormden die de naam Akra Leuke (“Witte landtong”) kreeg.

...

Het is het hele jaar door goed toeven in Alicante

De periode waarin je het beste Alicante kunt bezoeken, hangt vooral af van je persoonlijke voorkeuren. In de zomermaanden zijn middagtemperaturen van meer dan 30 graden eerder regel dan uitzondering. De winters zijn er aangenaam zacht. Ben je een zonaanbidder, dan kom je in Alicante volop aan je trekken. Jaarlijks passeert de stad moeiteloos de grens van 3.000 zonuren. De meeste toeristen die speciaal voor de zon naar Alicante komen, doen dat in de maanden juli en augustus.

Wil je vooral kennis maken met de lokale cultuur, dan is het aan te raden om Alicante in de tweede helft van april te bezoeken. Van 21 tot en met 24 april vindt er namelijk het jaarlijkse Moros y Christianos festival plaats. Tijdens dit festival wordt op spectaculaire wijze de strijd nagespeeld, die de Christenen en Arabieren in de Middeleeuwen met elkaar voerden om de stad in handen te krijgen.

...

Goedkoop genieten van rustige stranden

In het hoogseizoen is de kans groot dat je een overvol strand aantreft als je in Alicante van zand, zee en zon wilt genieten. Wie echter de moeite neemt om de stranden buiten de stad te bezoeken, zal meer rust en ruimte vinden. Voor wat betreft je levensonderhoud ben je in Alicante doorgaans zo'n 10% goedkoper uit dan in Nederland. Dat geldt dus ook voor de paella, het favoriete lokale gerecht, wat je in menig restaurant in de stad kunt bestellen.

...

Kosten van vervoer en verblijf

Arriveer je in Alicante met het vliegtuig, dan kun je vervolgens de Airport Bus nemen, die je voor ongeveer €4 in 20 minuten naar het centrum van de stad brengt. Neem je liever een taxi, dan kost zo'n rit je circa €25. Aangezien de binnenstad compact is, zul je weinig van het openbaar vervoer gebruik hoeven te maken om alle bezienswaardigheden te kunnen bezoeken. Wil je binnen de stadsgrenzen toch met de bus of tram reizen, dan kost een enkeltje je ongeveer €1,50. De prijzen voor hotelkamers in Alicante beginnen bij €40 per nacht, terwijl je voor een nacht in een hostelbed zo'n €15 kwijt bent.

...