Populairste Airline: Transavia
8 % van de vluchten op de route Amsterdam – Alicante worden geboekt bij Transavia.
Transavia
8 %
Vueling Airlines
7 %
Iberia
3 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
3 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
99 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: november
Vliegtickets van Amsterdam naar Alicante zijn het goedkoopst in de maanden november.
Goedkoopste weekdag: woensdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op woensdag kan een vlucht tot 35 % goedkoper geboekt worden.
De populairste verbinding is nonstop
Met een aandeel van 22 % van alle boekingen zijn directe vluchten de meest geliefde verbindingen op deze route.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 45min, vanaf € 106
22 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
13h 30min, vanaf € 128
17 %
1 tussenstop Lissabon
07h 50min, vanaf € 128
11 %
Retour al vanaf € 106,00
Een retourvlucht voor slechts € 106,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 14.04.2018 en een terugvlucht op 21.04.2018. Via onze site bespaart u tot 36 % voor vluchten op deze route.

€ 106
goedkoop
€ 68
duur
€ 249

Ontdek de rijke geschiedenis van het zonovergoten Alicante

De Spaanse stad Alicante ligt aan de Costa Blanca en is vanwege haar overwegend zonnige klimaat en rijke historie geliefd bij toeristen uit de hele wereld. De geschiedenis van de stad voert terug tot 230 voor Christus, toen de eerste bewoners er een nederzetting vormden die de naam Akra Leuke (“Witte landtong”) kreeg.

...

Het is het hele jaar door goed toeven in Alicante

De periode waarin je het beste Alicante kunt bezoeken, hangt vooral af van je persoonlijke voorkeuren. In de zomermaanden zijn middagtemperaturen van meer dan 30 graden eerder regel dan uitzondering. De winters zijn er aangenaam zacht. Ben je een zonaanbidder, dan kom je in Alicante volop aan je trekken. Jaarlijks passeert de stad moeiteloos de grens van 3.000 zonuren. De meeste toeristen die speciaal voor de zon naar Alicante komen, doen dat in de maanden juli en augustus.

Wil je vooral kennis maken met de lokale cultuur, dan is het aan te raden om Alicante in de tweede helft van april te bezoeken. Van 21 tot en met 24 april vindt er namelijk het jaarlijkse Moros y Christianos festival plaats. Tijdens dit festival wordt op spectaculaire wijze de strijd nagespeeld, die de Christenen en Arabieren in de Middeleeuwen met elkaar voerden om de stad in handen te krijgen.

...

Goedkoop genieten van rustige stranden

In het hoogseizoen is de kans groot dat je een overvol strand aantreft als je in Alicante van zand, zee en zon wilt genieten. Wie echter de moeite neemt om de stranden buiten de stad te bezoeken, zal meer rust en ruimte vinden. Voor wat betreft je levensonderhoud ben je in Alicante doorgaans zo'n 10% goedkoper uit dan in Nederland. Dat geldt dus ook voor de paella, het favoriete lokale gerecht, wat je in menig restaurant in de stad kunt bestellen.

...

Kosten van vervoer en verblijf

Arriveer je in Alicante met het vliegtuig, dan kun je vervolgens de Airport Bus nemen, die je voor ongeveer €4 in 20 minuten naar het centrum van de stad brengt. Neem je liever een taxi, dan kost zo'n rit je circa €25. Aangezien de binnenstad compact is, zul je weinig van het openbaar vervoer gebruik hoeven te maken om alle bezienswaardigheden te kunnen bezoeken. Wil je binnen de stadsgrenzen toch met de bus of tram reizen, dan kost een enkeltje je ongeveer €1,50. De prijzen voor hotelkamers in Alicante beginnen bij €40 per nacht, terwijl je voor een nacht in een hostelbed zo'n €15 kwijt bent.

...