Populairste Airline: Transavia
Transavia, Vueling Airlines en KLM zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 11 % het meest geboekt.
Transavia
6 %
Vueling Airlines
3 %
KLM
2 %
Tip: 7 weken voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 7 weken voor vertrek het voordeligst. Tot 45 % kan men besparen.
49 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op woensdag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Madrid
Met 25 % van alle gemaakte boekingen is de route via Madrid het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Madrid-Barajas
13h 40min, vanaf € 105
25 %
directe vlucht
02h 45min, vanaf € 84
16 %
1 tussenstop Barcelona
13h 15min, vanaf € 115
16 %
Retour al vanaf € 84,00
Een retourvlucht voor slechts € 84,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 24-11-18 en een terugvlucht op 08-12-18.

€ 84
goedkoop
€ 68
duur
€ 248

Ontdek de rijke geschiedenis van het zonovergoten Alicante

De Spaanse stad Alicante ligt aan de Costa Blanca en is vanwege haar overwegend zonnige klimaat en rijke historie geliefd bij toeristen uit de hele wereld. De geschiedenis van de stad voert terug tot 230 voor Christus, toen de eerste bewoners er een nederzetting vormden die de naam Akra Leuke (“Witte landtong”) kreeg.

...

Het is het hele jaar door goed toeven in Alicante

De periode waarin je het beste Alicante kunt bezoeken, hangt vooral af van je persoonlijke voorkeuren. In de zomermaanden zijn middagtemperaturen van meer dan 30 graden eerder regel dan uitzondering. De winters zijn er aangenaam zacht. Ben je een zonaanbidder, dan kom je in Alicante volop aan je trekken. Jaarlijks passeert de stad moeiteloos de grens van 3.000 zonuren. De meeste toeristen die speciaal voor de zon naar Alicante komen, doen dat in de maanden juli en augustus.

Wil je vooral kennis maken met de lokale cultuur, dan is het aan te raden om Alicante in de tweede helft van april te bezoeken. Van 21 tot en met 24 april vindt er namelijk het jaarlijkse Moros y Christianos festival plaats. Tijdens dit festival wordt op spectaculaire wijze de strijd nagespeeld, die de Christenen en Arabieren in de Middeleeuwen met elkaar voerden om de stad in handen te krijgen.

...

Goedkoop genieten van rustige stranden

In het hoogseizoen is de kans groot dat je een overvol strand aantreft als je in Alicante van zand, zee en zon wilt genieten. Wie echter de moeite neemt om de stranden buiten de stad te bezoeken, zal meer rust en ruimte vinden. Voor wat betreft je levensonderhoud ben je in Alicante doorgaans zo'n 10% goedkoper uit dan in Nederland. Dat geldt dus ook voor de paella, het favoriete lokale gerecht, wat je in menig restaurant in de stad kunt bestellen.

...

Kosten van vervoer en verblijf

Arriveer je in Alicante met het vliegtuig, dan kun je vervolgens de Airport Bus nemen, die je voor ongeveer €4 in 20 minuten naar het centrum van de stad brengt. Neem je liever een taxi, dan kost zo'n rit je circa €25. Aangezien de binnenstad compact is, zul je weinig van het openbaar vervoer gebruik hoeven te maken om alle bezienswaardigheden te kunnen bezoeken. Wil je binnen de stadsgrenzen toch met de bus of tram reizen, dan kost een enkeltje je ongeveer €1,50. De prijzen voor hotelkamers in Alicante beginnen bij €40 per nacht, terwijl je voor een nacht in een hostelbed zo'n €15 kwijt bent.

...