Populairste Airline: bv. Transavia, KLM, Vueling Airlines
Op de vliegroute Amsterdam – Valencia kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Transavia.
Transavia
4 %
KLM
4 %
Vueling Airlines
4 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 3 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 53 % bespaard worden.
104 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zaterdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op zaterdag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Madrid
De favoriete verbinding gaat via Madrid en word door 17 % van alle reizigers geboekt.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Madrid-Barajas
13h 05min, vanaf € 99
17 %
directe vlucht
02h 25min, vanaf € 100
13 %
1 tussenstop Praag
11h 55min, vanaf € 194
9 %

Valencia: museum- en uitgaansstad aan de Middellandse Zee

Valencia is een van de grotere steden van Spanje. De stad staat bekend om zijn talloze musea, culturele feesten, uitgebreide nachtleven en vijftien kilometer lange strand.

...

Bijna hele jaar door strandweer

Gelegen aan de Middellandse Zee is Valencia een strandbestemming bij uitstek. Het warme mediterrane klimaat zorgt ervoor dat het een groot deel van het jaar lekker weer is. Je kunt er dan ook van het late voorjaar tot en met de vroege herfst op het strand liggen. In het zomerhalfjaar is Valencia het decor voor diverse evenementen. Zo vindt van 15 to 19 maart het Fallasfeest voor Sint-Jozef plaats, waarbij beelden van papier maché door de straten worden gedragen, die op de laatste dag worden verbrand en waarbij vuurwerk wordt afgestoken. In juni en oktober worden respectievelijk de filmfestivals Festival Internacional de Cine - Cinema Jove en Mostra de Valencia / Cinema del Mediterrani georganiseerd. Op 9 oktober eert Valencia zijn patroonheilige op de Día de Sant Dionís met onder meer fruit van marsepein. ’s Winters leent de Spaanse stad zich goed voor een stedentrip.

...

Geboorteplaats van paella

Valencia is de bakermat van het bekende Spaanse gerecht paella. Op vakantie in de stad mogen de liefhebbers van rijst en zeevruchten deze paella valenciana dus zeker niet overslaan. Andere typerende lekkernijen zijn het drankje horchata de chufa en fartons, een soort cake gemaakt met gist. Uit eten in een restaurant is doorgaans goedkoper dan in Nederland. Voor een middagmaal bestaande uit drie gangen en een drankje betaalt men rond de tien euro.

...

Uitstekende verbindingen van en naar luchthaven

Westelijk van Valencia ligt de regionale luchthaven. Om in de stad te komen, kan gebruik worden gemaakt van het lokale metronetwerk Metrovalencia. Vanaf het vliegveld staan de metrolijnen 3 en 5 rechtstreeks in verbinding met het centrum van Valencia. Een ritje kost ongeveer vier euro, en daarnaast moet een bijdrage van circa één euro worden betaald voor de oplaadbare ov-kaart. Er vertrekt zo’n beetje elke tien minuten een metro, terwijl de reis plusminus twintig minuten duurt. Verder zijn er verschillende busdiensten tussen Valencia en de luchthaven.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound