Vluchten van Amsterdam naar Valencia

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Amsterdam naar Valencia

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Amsterdam (AMS) naar Valencia (VLC) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Valencia starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Valencia te vinden

Populairste Airline: Swiss
21 % van de vluchten op de route Amsterdam – Valencia worden geboekt bij Swiss.
Swiss
21 %
Transavia
20 %
Vueling Airlines
19 %
Goedkoopste weekdag: zaterdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn zaterdag. Op deze dagen kan tot 24 % bespaard worden.
De populairste verbinding is nonstop
Vluchten zonder tussenstop zijn op deze route het populairst en worden met een aandeel van 34 % het meest geboekt.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 35min, vanaf € 104
34 %
1 tussenstop Zürich
07h 10min, vanaf € 158
24 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
05h 15min, vanaf € 165
18 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Valencia

Valencia: museum- en uitgaansstad aan de Middellandse Zee

Valencia is een van de grotere steden van Spanje. De stad staat bekend om zijn talloze musea, culturele feesten, uitgebreide nachtleven en vijftien kilometer lange strand.

Bijna hele jaar door strandweer

Gelegen aan de Middellandse Zee is Valencia een strandbestemming bij uitstek. Het warme mediterrane klimaat zorgt ervoor dat het een groot deel van het jaar lekker weer is. Je kunt er dan ook van het late voorjaar tot en met de vroege herfst op het strand liggen. In het zomerhalfjaar is Valencia het decor voor diverse evenementen. Zo vindt van 15 to 19 maart het Fallasfeest voor Sint-Jozef plaats, waarbij beelden van papier maché door de straten worden gedragen, die op de laatste dag worden verbrand en waarbij vuurwerk wordt afgestoken. In juni en oktober worden respectievelijk de filmfestivals Festival Internacional de Cine - Cinema Jove en Mostra de Valencia / Cinema del Mediterrani georganiseerd. Op 9 oktober eert Valencia zijn patroonheilige op de Día de Sant Dionís met onder meer fruit van marsepein. ’s Winters leent de Spaanse stad zich goed voor een stedentrip.

Geboorteplaats van paella

Valencia is de bakermat van het bekende Spaanse gerecht paella. Op vakantie in de stad mogen de liefhebbers van rijst en zeevruchten deze paella valenciana dus zeker niet overslaan. Andere typerende lekkernijen zijn het drankje horchata de chufa en fartons, een soort cake gemaakt met gist. Uit eten in een restaurant is doorgaans goedkoper dan in Nederland. Voor een middagmaal bestaande uit drie gangen en een drankje betaalt men rond de tien euro.

Uitstekende verbindingen van en naar luchthaven

Westelijk van Valencia ligt de regionale luchthaven. Om in de stad te komen, kan gebruik worden gemaakt van het lokale metronetwerk Metrovalencia. Vanaf het vliegveld staan de metrolijnen 3 en 5 rechtstreeks in verbinding met het centrum van Valencia. Een ritje kost ongeveer vier euro, en daarnaast moet een bijdrage van circa één euro worden betaald voor de oplaadbare ov-kaart. Er vertrekt zo’n beetje elke tien minuten een metro, terwijl de reis plusminus twintig minuten duurt. Verder zijn er verschillende busdiensten tussen Valencia en de luchthaven.

Informatie over de vlucht: Amsterdam - Valencia

Goedkoopste heenvlucht van € 127,00
Retourvlucht van € 124,99
Vluchttijd min. 02:20 / max. 02:25
Vliegtijd terugvlucht min. 02:30/ max. 02:40
Afstand 1483 km
Vluchten per week 29
Vertrekluchthaven Luchthaven Amsterdam Schiphol (AMS)
Aankomstluchthaven Luchthaven Valencia (VLC)
Land van bestemming Vluchten naar Spanje
Alternatieve routes naar Spanje
Alternatieve vluchten naar Valencia
Populaire bestemmingen voor doorreizen
Vliegbestemmingen met een vergelijkbare prijs