Populairste Airline: Transavia
Op de route Amsterdam – Mallorca worden de meeste vluchten verzorgt door Transavia.
Transavia
5 %
easyJet
3 %
Vueling Airlines
2 %
Tip: Op de dag van vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 0 dagen voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 58 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
0 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op dinsdag kan een vlucht tot 26 % goedkoper geboekt worden.
Populairste verbindung: via Barcelona
Een vlucht met tussenstop in Barcelona is met 26 % van alle boekingen de meest geboekte verbinding.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Barcelona
09h 40min, vanaf € 94
26 %
directe vlucht
02h 25min, vanaf € 100
18 %
1 tussenstop Praag
05h 15min, vanaf € 178
9 %

Paradijs in de Middellandse Zee

Mallorca is het grootste eiland van de Gymnesiae en de Balearen. Dit is een eilandengroep in de Middellandse Zee en behoort tot Spanje. De hoofdstad is Palma de Mallorca. De naam Mallorca komt van de Griekse kolonisten die op het eiland de tempel voor Heracles Maliorcas oprichtten.

...

Mediterraans warm in de zomermaanden

Mallorca is het hele jaar door prima te bezoeken. Let op: het kan in de zomermaanden zéér warm zijn. De winters kunnen koud zijn. Er kan soms zelfs sneeuw vallen in december en januari. Het strandseizoen begint op Mallorca in mei. In maart en april is het Semana Santa. Er zijn verschillende paasvieringen met optochten. Op 23 en 24 juni wordt Nit de Foc (nacht van het vuur) gevierd met vuurwerk en live muziek de hele nacht door. Op 19 en 20 jaar viert men Festa de Sant Sebastia(de patroonheilige van Palma de Mallorca) met een muziekfestival.

...

Spaans en Catelaans

Op Mallorca spreekt men Spaans en Catalaans. Engels wordt ook vaak gesproken. Het is in Mallorca over het algemeen goedkoper dan in Nederland. De kosten van eten en uit eten gaan liggen lager dan in ons eigen land. Ook auto- en fietsverhuur is hier relatief goedkoop.

...

Vervoer op Mallorca

De luchthaven ligt op 9 kilometer van het centrum van de stad. Taxi's naar het centrum van Palma kost ongeveer 30 euro. Bus 1 pendelt elke 15 minuten naar het centrum van Palma en kost circa 10 procent van de kosten van een taxi. Het is ook mogelijk een auto te huren op de luchthaven. Het bus- en metronetwerk van de stad is zeer uitgebreid. Het is dan ook veel goedkoper dan een taxi. Omdat de stad relatief klein is kunnen de meeste delen te voet bereikt worden. De prijzen van accommodaties liggen hoger tijdens het hoogseizoen van juli tot september. Hotels in Palma en omgevingen zijn te boeken vanaf 50 euro. Hostels of B&B's vanaf ongeveer 20 euro.

...