Vluchten naar Mallorca

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Mallorca

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Mallorca PMI) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Mallorca zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Mallorca reistips

Uw reis naar Mallorca: tips

Het in de Middellandse Zee gelegen Mallorca is al jaren een populaire vakantiebestemming bij Nederlanders. Of u nu slechts een korte trip naar hoofdstad Palma de Mallorca plant of een langere reis doorheen het hele Spaanse eiland in gedachten heeft, er zijn enkele praktische zaken die u in het achterhoofd kan houden om uw reis in goede banen te leiden. In dit artikel worden de belangrijkste praktische tips opgelijst om er een probleemloze reis van te maken.

Wanneer Mallorca te bezoeken

In de eerste plaats is het tijdens het plannen van uw reis belangrijk goed uit te kiezen wanneer u Mallorca wilt bezoeken. Qua klimaat zijn het eiland en de stad het hele jaar lang de moeite waard, maar daarbij dient wel gezegd te worden dat het bijzonder heet kan worden tijdens de zomer en er soms sprake is van sneeuw in december en/of januari. Naast het seizoen kan u er ook voor kiezen om uw agenda aan te passen aan die van de lokale feesten. Zo is er in de nacht van 23 op 24 juli Nit de Foc, de nacht van het vuur, die gevierd wordt met live-muziek in de straten. Tijdens de winter viert men dan weer op 19 en 20 januari Festa de Sant Sebastià, de lokale patroonheilige, met een muziekfestival.

Voor u vertrekt

Enkele handigheidjes om in het achterhoofd te houden voor u uw koffers pakt, is dat bij het opstellen van uw reisbudget u rekening moet houden met de prijzen in Mallorca. Deze liggen in het algemeen lager dan in Nederland. Zeker als het op eten of uit eten gaan aankomt.

Tips ter plaatse

Een van de troeven die Mallorca als stad biedt, is een bijzonder uitgebreid en goedkoop openbaar vervoer netwerk. Trams en metro's zijn veel minder duur dan taxi's en dus meteen ook meer aangeraden dan taxi's. Daarbij is de stad zelf relatief klein waardoor vele locaties op wandelafstand van elkaar verwijderd liggen. Met deze tips bij de hand bent u zeker van een fijne vakantie in Mallorca. Een goede reis!