idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Tips voor de boeking

Populairste Airline: Ryanair
Op de route Weeze – Mallorca worden de meeste vluchten verzorgt door Ryanair.
Ryanair
38 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 5 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 31 % bespaard worden.
158 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn woensdag. Op deze dagen kan tot 36 % bespaard worden.
De populairste verbinding is nonstop
Deze route word het liefste als directe vlucht geboekt. (44 % van alle boekingen).
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 20min, vanaf € 62
44 %
1 tussenstop Alicante
12h 00min, vanaf € 106
26 %
1 tussenstop Valencia
05h 45min, vanaf € 74
14 %

Reistips voor uw vlucht en bestemming

Cultuur, zon en strand op Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, een Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee. De hoofdstad van Mallorca is Palma de Mallorca. De stad staat bol van musea en culturele bezienswaardigheden. In het westen wordt het gebied gekenmerkt door steile rotsformaties. In het oosten en zuiden vindt men er mooie strandjes, baaien en lagunes. Het eiland is zeer populair vanwege haar natuur, maar ook de authentieke dorpjes, het heerlijke eten en het bruisende uitgaansleven.

Zonnen en feesten

Dankzij het mediterraan klimaat zijn de zomers warm en de winters zacht op Mallorca. Op hete dagen kan het wel over de 40 graden Celsius worden. De zeewind zorgt voor de nodige verkoeling. Het strandseizoen start in mei. De winters kunnen vooral de berggebieden bedekken met sneeuw, maar dat komt niet veelvuldig voor. Als het regent, zijn het meestal wel flinke buien. Op Mallorca wordt graag gefeest. De feestdagen worden er uitbundig gevierd. In de nacht van 23 en 24 juni wordt de nacht van het vuur (Nit de Foc) gevierd met vuurwerk en live muziek. 19-20 januari wordt in de straten van Palma Festa de Sant Sebastiá gevierd met optochten en live optredens van muziekbands op diverse locaties in de stad.

Spreektaal

Op Mallorca wordt gesproken in het Catalaans en Spaans. De lokale Catalaanse spreektaal wordt Mallorquin genoemd. Velen spreken er ook Engels. Het levensonderhoud en met name het eten en uit eten gaan, is er goedkoper in vergelijking met Nederland.

Het vervoer op Mallorca

Het vliegveld Palma de Mallorca ligt 9 kilometer verwijderd van het centrum. Om het kwartier rijden er bussen naar het centrum. Een ticket kost ongeveer 3 euro. Een taxirit is beduidend duurder. Wie graag het hele eiland wil verkennen, zou een auto kunnen huren op de luchthaven. In Palma is het openbaar vervoer goedkoop en goed te doen met bus of metro. De stad is relatief klein en daarom kan er in de stad veel te voet bezocht worden. Vanaf Plaza de Espana kunnen vanuit Palma via de trein en bussen ook de andere delen van het eiland bezocht worden.

Informatie over de vlucht Weeze - Mallorca
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Weeze - Mallorca
  • Afstand: 1367 km
Topvliegroutes