Populairste Airline: Ryanair
De populairste airlines op de route Weeze – Mallorca zijn met 55 % Ryanair.
Ryanair
55 %
Tip: 10 dagen voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 10 dagen voor vertrek boekt. Zo kan je tot 39 % besparen.
10 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: donderdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op donderdag het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Op Weeze naar Mallorca zijn directe vluchten met 57 % de meest gekozen optie.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 20min, vanaf € 30
57 %
1 tussenstop Londen-Stansted
19h 20min, vanaf € 102
15 %
1 tussenstop Edinburgh
21h 00min, vanaf € 89
8 %
Retour al vanaf € 30,00
Voor maar € 30,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 04-04-19 en een terugvlucht op 11-04-19.

€ 30
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Cultuur, zon en strand op Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, een Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee. De hoofdstad van Mallorca is Palma de Mallorca. De stad staat bol van musea en culturele bezienswaardigheden. In het westen wordt het gebied gekenmerkt door steile rotsformaties. In het oosten en zuiden vindt men er mooie strandjes, baaien en lagunes. Het eiland is zeer populair vanwege haar natuur, maar ook de authentieke dorpjes, het heerlijke eten en het bruisende uitgaansleven.

...

Zonnen en feesten

Dankzij het mediterraan klimaat zijn de zomers warm en de winters zacht op Mallorca. Op hete dagen kan het wel over de 40 graden Celsius worden. De zeewind zorgt voor de nodige verkoeling. Het strandseizoen start in mei. De winters kunnen vooral de berggebieden bedekken met sneeuw, maar dat komt niet veelvuldig voor. Als het regent, zijn het meestal wel flinke buien. Op Mallorca wordt graag gefeest. De feestdagen worden er uitbundig gevierd. In de nacht van 23 en 24 juni wordt de nacht van het vuur (Nit de Foc) gevierd met vuurwerk en live muziek. 19-20 januari wordt in de straten van Palma Festa de Sant Sebastiá gevierd met optochten en live optredens van muziekbands op diverse locaties in de stad.

...

Spreektaal

Op Mallorca wordt gesproken in het Catalaans en Spaans. De lokale Catalaanse spreektaal wordt Mallorquin genoemd. Velen spreken er ook Engels. Het levensonderhoud en met name het eten en uit eten gaan, is er goedkoper in vergelijking met Nederland.

...

Het vervoer op Mallorca

Het vliegveld Palma de Mallorca ligt 9 kilometer verwijderd van het centrum. Om het kwartier rijden er bussen naar het centrum. Een ticket kost ongeveer 3 euro. Een taxirit is beduidend duurder. Wie graag het hele eiland wil verkennen, zou een auto kunnen huren op de luchthaven. In Palma is het openbaar vervoer goedkoop en goed te doen met bus of metro. De stad is relatief klein en daarom kan er in de stad veel te voet bezocht worden. Vanaf Plaza de Espana kunnen vanuit Palma via de trein en bussen ook de andere delen van het eiland bezocht worden.

...