Populairste Airline: Ryanair
Met 36 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met Ryanair.
Ryanair
36 %
Tip: 13 dagen voor vertrek boeken
Bij een boeking 13 dagen voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 29 % bespaard worden.
13 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: donderdag
Het laagst zijn de ticketprijzen donderdag. Hier reis je tot 54 % goedkoper.
De populairste verbinding is nonstop
44 % van alle boekingen op de route van Weeze naar Alicante worden zonder tussenstop gevlogen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 00min, vanaf € 64
44 %
1 tussenstop Palma de Mallorca
07h 00min, vanaf € 119
17 %
1 tussenstop Stockholm-Skavsta
23h 05min, vanaf € 68
11 %
Retour al vanaf € 64,00
Wie bijvoorbeeld op 30-01-20 heen en op 02-02-20 terugvliegt, reist voor € 64,00 bijzonder gunstig.

€ 64
goedkoop
€ 41
duur
€ 303

Alicante, een moderne stad met Spaans karakter

Op slechts 2 uurtjes vliegen vanaf Nederland, ben je in Alicante, een jong aandoende stad aan de Costa Blanca, waar de Spaanse cultuur zeker terug te vinden is.

...

Heerlijke temperaturen, het hele jaar rond

In de hete zomermaanden is het goed vertoeven in deze Spaanse badplaats waar vele toeristen en inwoners samen genieten van het levendige centrum. Maar ook in het voor en -naseizoen is het door de aangename temperatuur, prima vertoeven in deze plaats en omgeving, zonder al te veel drukte. Ook in oktober of maart kun je nog op een terras genieten van de typisch Spaanse paella. Op 20 juni begint officieel de zomer en zijn er tal van festiviteiten. Vooral Las Hogueras de San Juan zijn bijzonder om bij te wonen, dit zijn vreugdevuren om het begin van een mooie periode aan te kondigen. Als afsluiter is er op 24 juni vuurwerk en worden er papier-maché monumenten verbrand.

...

In Alicante

Voor inwoners van de EU, is vrij reizen toegestaan en een visum is dan ook niet nodig. Zoals in elke grote stad zullen toeristen alert moeten zijn op criminaliteit maar met een beetje gezond verstand zal u weinig overkomen. De kosten voor het levensonderhoud liggen circa 10% lager dan in Nederland.

...

Vervoer naar de stad

Vanaf de luchthaven zijn er diverse opties om de stad in te komen. De snelste manier is om een taxi te nemen en dit kost u dan circa 25 euro. Veel goedkoper en net zo makkelijk neemt u de Airport Bus, die elke 20 minuten vertrekt en ongeveer 4 euro per persoon kost.

Genoeg keus in accommodatie

Alicante heeft verschillende mogelijkheden om te overnachten. De hostels zijn er al vanaf 15 euro per nacht en hotels beginnen bij 40 euro per nacht. Maar ook de appartementen en luxe hotels zijn in trek bij toeristen. Voor vervoer vanaf de verblijfplaats naar bestemmingen in de stad zelf, is er een goed busnetwerk evenals trams die door de stad rijden. Al voor 1,50 euro kun je binnen zone 1 reizen. Ook zijn er rittenkaarten aan te schaffen en makkelijk in gebruik zijn.

...