Vluchten van Weeze naar Alicante

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Weeze naar Alicante

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Weeze (NRN) naar Alicante (ALC) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Alicante starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Tips en tricks om goedkope vluchten van Weeze naar Alicante te vinden

Populairste Airline: Ryanair
De route Weeze – Alicante word het meeste geboekt bij Ryanair.
Ryanair
89 %
Vueling Airlines
11 %
Goedkoopste weekdag: woensdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op woensdag het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
De vliegroute Weeze – Alicante boeken 89 % van alle passagiers hun tickets als directe vlucht.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 35min, vanaf € 155
89 %
1 tussenstop Barcelona
13h 15min, vanaf € 234
11 %

Nuttige informatie over de vlucht van Weeze naar Alicante

Alicante, een moderne stad met Spaans karakter

Op slechts 2 uurtjes vliegen vanaf Nederland, ben je in Alicante, een jong aandoende stad aan de Costa Blanca, waar de Spaanse cultuur zeker terug te vinden is.

Heerlijke temperaturen, het hele jaar rond

In de hete zomermaanden is het goed vertoeven in deze Spaanse badplaats waar vele toeristen en inwoners samen genieten van het levendige centrum. Maar ook in het voor en -naseizoen is het door de aangename temperatuur, prima vertoeven in deze plaats en omgeving, zonder al te veel drukte. Ook in oktober of maart kun je nog op een terras genieten van de typisch Spaanse paella. Op 20 juni begint officieel de zomer en zijn er tal van festiviteiten. Vooral Las Hogueras de San Juan zijn bijzonder om bij te wonen, dit zijn vreugdevuren om het begin van een mooie periode aan te kondigen. Als afsluiter is er op 24 juni vuurwerk en worden er papier-maché monumenten verbrand.

In Alicante

Voor inwoners van de EU, is vrij reizen toegestaan en een visum is dan ook niet nodig. Zoals in elke grote stad zullen toeristen alert moeten zijn op criminaliteit maar met een beetje gezond verstand zal u weinig overkomen. De kosten voor het levensonderhoud liggen circa 10% lager dan in Nederland.

Vervoer naar de stad

Vanaf de luchthaven zijn er diverse opties om de stad in te komen. De snelste manier is om een taxi te nemen en dit kost u dan circa 25 euro. Veel goedkoper en net zo makkelijk neemt u de Airport Bus, die elke 20 minuten vertrekt en ongeveer 4 euro per persoon kost.

Genoeg keus in accommodatie

Alicante heeft verschillende mogelijkheden om te overnachten. De hostels zijn er al vanaf 15 euro per nacht en hotels beginnen bij 40 euro per nacht. Maar ook de appartementen en luxe hotels zijn in trek bij toeristen. Voor vervoer vanaf de verblijfplaats naar bestemmingen in de stad zelf, is er een goed busnetwerk evenals trams die door de stad rijden. Al voor 1,50 euro kun je binnen zone 1 reizen. Ook zijn er rittenkaarten aan te schaffen en makkelijk in gebruik zijn.

Informatie over de vlucht: Weeze - Alicante

Goedkoopste heenvlucht van € 59,82
Retourvlucht van € 146,95
Afstand 1572 km
Vertrekluchthaven Luchthaven Weeze (Nederrijn/Weeze) (NRN)
Land van vertrek Vluchten vanuit Duitsland
Aankomstluchthaven Luchthaven Alicante (ALC)
Land van bestemming Vluchten naar Spanje
Alternatieve routes naar Spanje
Alternatieve vluchten naar Alicante
Vliegbestemmingen met een vergelijkbare prijs