Populairste Airline: Ryanair
Op de route Weeze – Alicante word bij voorkeur met Ryanair gevlogen.
Ryanair
52 %
Ryanair
47 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
6 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
179 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: maart
De maand waarin men van Weeze naar Alicante reist bepaald de prijs van het ticket. De gunstigste vluchten op deze route worden in maart gevlogen.
Goedkoopste weekdag: vrijdag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want vrijdags zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Naar Alicante vliegen 52 % van alle reizigers vanaf Weeze zonder daarbij te moeten overstappen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 40min, vanaf € 88
52 %
1 tussenstop Londen-Stansted
09h 55min, vanaf € 103
18 %
1 tussenstop Milaan-Bergamo - Orio Al Serio
27h 05min, vanaf € 92
10 %
Retour al vanaf € 88,00
Als je reis begint op 27.08.2018 en je de terugreis op 06.09.2018 boekt, komt je totaalprijs op slechts € 88,00. vergeleken met de gemiddelde prijs, bespaart u op dit moment 50 %.

€ 88
goedkoop
€ 71
duur
€ 275

Alicante, een moderne stad met Spaans karakter

Op slechts 2 uurtjes vliegen vanaf Nederland, ben je in Alicante, een jong aandoende stad aan de Costa Blanca, waar de Spaanse cultuur zeker terug te vinden is.

...

Heerlijke temperaturen, het hele jaar rond

In de hete zomermaanden is het goed vertoeven in deze Spaanse badplaats waar vele toeristen en inwoners samen genieten van het levendige centrum. Maar ook in het voor en -naseizoen is het door de aangename temperatuur, prima vertoeven in deze plaats en omgeving, zonder al te veel drukte. Ook in oktober of maart kun je nog op een terras genieten van de typisch Spaanse paella. Op 20 juni begint officieel de zomer en zijn er tal van festiviteiten. Vooral Las Hogueras de San Juan zijn bijzonder om bij te wonen, dit zijn vreugdevuren om het begin van een mooie periode aan te kondigen. Als afsluiter is er op 24 juni vuurwerk en worden er papier-maché monumenten verbrand.

...

In Alicante

Voor inwoners van de EU, is vrij reizen toegestaan en een visum is dan ook niet nodig. Zoals in elke grote stad zullen toeristen alert moeten zijn op criminaliteit maar met een beetje gezond verstand zal u weinig overkomen. De kosten voor het levensonderhoud liggen circa 10% lager dan in Nederland.

...

Vervoer naar de stad

Vanaf de luchthaven zijn er diverse opties om de stad in te komen. De snelste manier is om een taxi te nemen en dit kost u dan circa 25 euro. Veel goedkoper en net zo makkelijk neemt u de Airport Bus, die elke 20 minuten vertrekt en ongeveer 4 euro per persoon kost.

Genoeg keus in accommodatie

Alicante heeft verschillende mogelijkheden om te overnachten. De hostels zijn er al vanaf 15 euro per nacht en hotels beginnen bij 40 euro per nacht. Maar ook de appartementen en luxe hotels zijn in trek bij toeristen. Voor vervoer vanaf de verblijfplaats naar bestemmingen in de stad zelf, is er een goed busnetwerk evenals trams die door de stad rijden. Al voor 1,50 euro kun je binnen zone 1 reizen. Ook zijn er rittenkaarten aan te schaffen en makkelijk in gebruik zijn.

...