Vluchten naar Alicante

Alicante reistips

Alicante aan de Costa Blanca

Zon, strand en Spaanse cultuur; daarvoor ga je naar Alicante. Heerlijk slenteren door de smalle straatjes en over prachtige pleinen. Geniet van de Mediterrane keuken en de architectuur met Moorse invloeden. 

Vier seizoenen-zon

Hoewel het in zuid Spanje in de winter ook een stuk koeler dan 's zomers, is het er dan toch heerlijk zacht en dat maakt dat Alicante voor Nederlanders een geliefde plek is om het hele jaar door te bezoeken.

In de zomer, het hoogseizoen juli en augustus, kan het juist weer tergend heet zijn. Bovendien zullen de stranden overvol liggen.

Ben je flexibel in het plannen van je reis? Denk er dan aan om in het voorjaar, tussen april en juni, Alicante te bezoeken. Er staan dan twee leuke festivals op het programma. Van 21 tot 24 april ga je terug naar de Middeleeuwen voor een spel tussen de Arabieren en de Christenen tijdens het Moros y Cristianos-festival. Op 21 juni wordt de zomer ingeluid en kun je genieten van het vreugdevuur van St. John tijdens Las Hogueras de San Juan-festival.

Een goede voorbereiding...

Is het halve werk, wordt gezegd. Maak vooraf een lijstje met to-do's en must-see's.

Weet dat in Alicante de kosten voor het levensonderhoud, zoals eten en drinken, zo'n 10% lager liggen dan hier in Nederland. Dat is mooi, want de paella is er zo lekker dat je deze elke dag wilt eten!

In en om Alicante

Je komt waarschijnlijk aan op het vliegveld van Alicante. Hier kun je elke 20 minuten een shuttle bus nemen naar Alicante toe, voor ongeveer €4. Ook vertrekken vanaf het vliegveld lokale bussen naar het centrum van Alicante, Benidorm, Torrevieja en Murcia.

Voor een taxi vanaf het vliegveld betaal je ongeveer €25.

Alicante is klein genoeg om te voet te ontdekken. Wil je wat verder weg? Er is een goed busnetwerk en er rijden trams naar alle belangrijke bestemmingen in Alicante en langs de Costa Blanca. Een enkel ticket voor een zone kost ongeveer €1,50, terwijl een oplaadbare 10-rittenkaart circa €10 kost, waarvan €2 voor de kaart zelf.