idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Tips en tricks om goedkope vluchten van Oostende naar Alicante te vinden

Populairste Airline: TUI fly Belgium
TUI fly Belgium zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 82 % het meest geboekt.
TUI fly Belgium
82 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
6 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
179 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
Vluchten zonder tussenstop zijn op deze route het populairst en worden met een aandeel van 82 % het meest geboekt.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 50min, vanaf € 154
82 %
1 tussenstop Palma de Mallorca
11h 15min, vanaf € 528
18 %

Nuttige informatie over de vlucht van Oostende naar Alicante

Zon, strand en cultuur in Alicante

Alicante ligt aan de Costa Blanca. De nabijgelegen luchthaven wordt veel gekozen door toerisme die de Spaanse witte kust komen bezoeken, maar deze stad heeft zelf ook een aantal stranden met een fraaie promenade die uitnodigt voor een gezellige wandeling tot aan de haven. De stad bestaat uit een mix van pittoreske smalle straatjes met schilderachtige witte huisjes met versierde tegeltjes, historische gebouwen en musea. ’s Avonds biedt de stad een vrolijk tafereel van knusse, drukbezochte terrasjes.

Zon en festivals

Alicante heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat. In de zomer kan de temperatuur hoog oplopen. Op 21 tot 24 april wordt op het Moren en Christenen festival (Moros y Christianos) de strijd tussen de Christenen en Arabieren in de middeleeuwen nagespeeld. De Vreugdevuren van St. John (Las Hogueras de San Juan) is het meest belangrijke festival in Alicante. Op 20 juni worden in de avond de straten in de stad verlicht met vreugdevuren. Het festival duurt tot en met 24 juni. Er worden papier-maché monumenten verbrand en het festival wordt afgesloten met vuurwerk. 

Strand en eiland

De stranden in Alicante worden druk bezocht. Minder drukke stranden bevinden zich een stukje buiten de stad. Vanaf de haven vertrekken boten naar het kleine, voormalig pirateneiland Tarbarcaj. Het autovrije eiland ligt op 22 kilometer afstand, maar ademt een totaal andere sfeer uit met een ander soort landschap. U kunt er heerlijk snorkelen. Het ommuurde stadje bestaat uit oude vissershuisjes en leuke visrestaurantjes. Caldero is de lokale visspecialiteit: een heerlijk visstoofpotje. In Alicante is paella de regionale favoriet. 

Vervoer in Alicante

Toeristen kunnen vanuit de luchthaven van Alicante elke 20 minuten gebruik maken van een Airport Bus om in 20 minuten het centrum van Alicante te bereiken. Voor de vertrekterminal vertrekken de lokale bussen naar Alicante en andere populaire bestemmingen. Een taxirit naar het centrum is ook mogelijk, maar wel een stuk duurder. De busrit kost ongeveer 4 euro en de taxichauffeur rekent zo’n 25 euro. In Alicante kunt u de stad en omgeving prima verkennen met bussen en trams. Het centrum is te belopen. 

Informatie over de vlucht Oostende - Alicante
Vluchtinformatie Oostende - Alicante
  • Vluchttijd: min. 02:25 / max. 02:25
  • Afstand: 1463 km
  • Vluchten per week: 6
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 02:25 / max. 02:25
Topvliegroutes