Populairste Airline: Iberia
13 % van de vluchten op de route Alicante – Amsterdam worden geboekt bij Iberia.
Iberia
13 %
Transavia
8 %
Vueling Airlines
2 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Om 46 % te besparen boekt u uw ticket het beste 4 maanden voor vertrek .
118 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Madrid
De met 30 % meest geliefde route vanaf Alicante naar Amsterdam gaat via Madrid.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Madrid-Barajas
21h 20min, vanaf € 138
30 %
1 tussenstop Barcelona
12h 00min, vanaf € 132
20 %
directe vlucht
02h 45min, vanaf € 105
18 %
Retour al vanaf € 95,00
Een retourvlucht voor slechts € 95,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 10-01-20 en een terugvlucht op 14-01-20.

€ 95
goedkoop
€ 95
duur
€ 181

Alles wat u moet weten over Amsterdam.

Bent u van plan om een citytrip of dagje weg te plannen naar Amsterdam? Hier vindt u alles wat u moet weten over de hoofdstad van Nederland!

...

Wanneer?

 Of u Amsterdam wilt bezoeken in een rustige periode of tijdens evenementen, het is altijd goed om te weten wanneer de feestdagen zijn. Allereerst wordt de verjaardag van Koning Willem Alexander gevierd op 27 april. Er is dan een grote vrijmarkt en er zijn festiviteiten door de hele stad. Houd er rekening mee dat als Koningsdag op een zondag valt de vrijmarkt op zaterdag is. Daarnaast wordt er op 5 mei Bevrijdingsdag, het einde van de bezetting van Nazi Duitsland, gevierd met meerdere evenementen en festivals door het hele land. 

...

Tips vooraf

 Als u met de taxi wil is het goed om van tevoren te vragen wat de rit ongeveer kost. Hierdoor word je niet verrast met hoge prijzen. Als u naar Amsterdam-Noord wilt kunt u gratis met een pontje vanaf de achterkant van het Centraal Station naar de NDSM werf. Qua restaurants vindt u in Amsterdam keukens uit alle delen van de wereld. Probeer voor de afwisseling eens een Antilliaans, Indonesisch of Surinaams eettentje. Let er wel op dat de prijzen in het toeristische gedeelte 50 tot 100% boven de Nederlandse standaard liggen. 

...

Tips ter plaatse

 Om vanaf luchthaven Schiphol naar Amsterdam te komen kunt u de trein nemen naar het Centraal Station. Dit duurt ongeveer een kwartier en kost rond de €4. Ook kunt u buslijn 197 nemen naar het Leidseplein, dit duurt ongeveer 35 minuten. Liever met de taxi? Dat kost u ongeveer €50. Ook de taxi’s in de binnenstad zijn duur. Een ritje van maar 10 minuten kost al rond de €20. Het is daardoor goedkoper om met het openbaar vervoer te gaan. Een dagkaart kost ongeveer €8 en voor kinderen tot 11 jaar zelfs maar rond de €3. Voor een overnachting bent u in Amsterdam het goedkoopst uit in een hostel. Hier beginnen de prijzen per nacht vanaf €20. Voor een overnachting in een goedkoop hotel betaalt u minimaal €45.

...