Populairste Airline: KLM
21 % van de vluchten op de route Amsterdam – Bonaire worden geboekt bij KLM.
KLM
21 %
TUI Airlines Nederland
11 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
6 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
179 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zaterdag
Het laagst zijn de ticketprijzen zaterdag. Hier reis je tot 21 % goedkoper.
De populairste verbinding is nonstop
Vluchten zonder tussenstop zijn op deze route het populairst en worden met een aandeel van 38 % het meest geboekt.
verbinding
boekingen
directe vlucht
13h 05min, vanaf € 478
38 %
1 tussenstop Aruba
13h 05min, vanaf € 503
23 %
Retour al vanaf € 478,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 02-02-19 en terugvlucht; 12-02-19.

€ 478
goedkoop
€ 478
duur
€ 1 786

Bonaire, tropisch eiland in de Caribische Zee

 Bonaire is een van de eilanden van de Nederlandse Antillen. Vooral het zonnige klimaat, de prachtige natuur en de omvangrijke flamingopopulatie maken het tot een populaire bestemming.

...

Het hele jaar door zomer

 Met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 27 graden Celsius is een vakantie op Bonaire eigenlijk in elk seizoen mogelijk. De enige periode met minder fraai weer is van eind oktober tot januari. In deze maanden vindt het regenseizoen plaats. Wie net hierna op het eiland arriveert, kan op 1 januari het jaar inluiden met de muzikale Maskarada-optocht. Andere festiviteiten op Bonaire zijn de Dia di Rincon, die op 30 april in het dorpje Rincon wordt gehouden. Op 6 september is het Bonairedag, de datum waarop het eiland in 1499 werd ontdekt door Spaanse zeevaarders.

...

 Visum niet nodig

 Voor een bezoek aan Bonaire hoeft van tevoren geen visum te worden geregeld. Voorwaarde is dan wel dat het verblijf niet langer duurt dan zes maanden. Voor een vakantie is een geldig paspoort dus voldoende. Veel mensen die naar Bonaire gaan maken gebruik van een huurauto om de diverse natuurparken en grotten te bezoeken. Iets om daarbij rekening mee te houden is dat de wegen over het algemeen minder begaanbaar zijn dan in Nederland. Stof, zand en olie maken het autorijden tot een avontuurlijke bezigheid. Bovendien wordt de berm regelmatig door lokale automobilisten gebruikt om rechts in te halen. Omdat op het eiland veel artikelen moeten worden geïmporteerd, liggen de kosten voor levensonderhoud hoger dan in Nederland. Met name de prijzen in de supermarkt zijn aan de hoge kant. Lokaal geproduceerde en geteelde producten zijn een stuk betaalbaarder.

...

Taxi of huurauto aangewezen vervoersmiddel

 De internationale luchthaven Flamingo Airport ligt aan de westkust van Bonaire, niet ver van de hoofdplaats Kralendijk. Vanaf het vliegveld rijden taxi’s naar de toeristencentra van het eiland. Hier zijn accommodaties te huur waarvan de prijzen beginnen vanaf 45 Amerikaanse dollar per nacht. Voor het vervoer ter plaatse is een taxi of een huurauto de beste keuze, want bussen rijden op onregelmatige tijden. Rond de luchthaven zijn verschillende autoverhuurbedrijven gevestigd. 

...