Vluchten naar Nederland

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Nederland

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Nederland voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Nederland zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Nederland reistips

Wat wacht op je in Nederland

Nederland grenst aan Duitsland, België en de Noordzee. Samen met België en het Groothertogdom Luxemburg maakt het deel uit van de Benelux, een internationaal samenwerkingsverband.

Het hoogste punt van het toch wel vlakke land is de Vaalserberg met 322 meter boven het Normaal Amsterdams Peil. Dit bevindt zich in het zuidoosten bij het drielandenpunt met België en Duitsland. Ongeveer een vijfde van Nederland bestaat uit water, waarvan een groot deel wordt ingenomen door het IJsselmeer. De voornaamste rivieren zijn de Rijn, de Maas en de Waal.

Het land kent heel wat waardevolle, natuurlijke rijkdommen zoals de Hollandse Biesbosch, een natuurpark gekenmerkt door rivieren en moerassen, het Nationaal Park De Hoge Veluwe en het Nationaal Park Veluwezoom - beide in de Veluwe in de provincie Gelderland. Verder zijn er nog het beschermd natuurgebied op Texel, de Reeuwijkse Plassen tussen Gouda en Bodegraven en het Nationaal Park De Meinweg in de provincie Limburg.

In Nederland heerst een gematigd maritiem klimaat met koele zomers en gematigde winters - mede het resultaat van de overheersende zuidwestenwind.

De belangrijkste bestemmingen in Nederland

De historische havenstad Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. Ze staat bekend om haar openheid en mulitculturaliteit. Het Noordzeekanaal verbindt de stad met de zee en beschermt haar tevens door dijken en inpoldering tegen overstromingen. Vermaard zijn ook haar vele grachten in de binnenstad. Amsterdam heeft twee universiteiten: de protestantse Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam, die ongebonden en van oorsprong stedelijk is.

Andere interessante bezienswaardigheden in de stad zijn het Koninklijk Paleis, de Amsterdam Arena (het moderne voetbalstadion van Ajax Amsterdam), het Museumplein met het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Goghmuseum, het wassenbeeldenkabinet van Madame Tussaud, het Rembrandthuis, het Anne Frankhuis, de Wallen en het Vondelpark bij het Leidseplein.

Ook steden als Den Haag (waar de regering zetelt), de haven- en architectuurstad Rotterdam, Arnhem, Haarlem, Maastricht, Middelburg, Utrecht, Groningen en Zwolle zijn de moeite van een bezoek waard.

Vanaf luchthaven Amsterdam-Schiphol worden talrijke bestemmingen wereldwijd aangevlogen. Kleinere luchthavens bevinden zich tevens in Eindhoven, Rotterdam, Maastricht en Groningen.