Vluchten naar Filipijnen

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Filipijnen

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Filipijnen voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Filipijnen zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Filipijnen reistips

Wat wacht op je in de Filipijnen

De republiek de Filipijnen ligt in de Grote Oceaan en behoort tot Zuidoost-Azië. De vijfde grootste eilandstaat ter wereld grenst via de Zuid-Chinese Zee in het westen aan Vietnam en via de Celebeszee in het zuiden aan Indonesië. In totaal bestaan de Filipijnen uit ongeveer 7.000 eilanden, waarvan echter slechts 2.000 bewoond zijn.

De Filipijnen liggen in de Ring van Vuur rondom de Grote Oceaan. Hevige aardbevingen en incidentele vulkaanuitbarstingen zijn frequente bijverschijnselen in dit gebied op aarde. Momenteel zijn er twintig actieve vulkanen, waarvan de Pinatubo en de Mayon op het eiland Luzon het actiefst zijn. Ten oosten van de eilandengroep bevindt zich de Filipijnentrog, met een diepte van meer dan 10 kilometer behoort het tot de grootste diepzeetroggen ter wereld. Tengevolge van zeebevingen kunnen hier reusachtige vloedgolven, zogenaamde tsunami's, ontstaan.

Het hoogste punt van de Filipijnen is de 2.955 meter hoge Mount Apo en bevindt zich op het eiland Mindanao. Het ligt in het Apo-massief, een bergketen die vooral een paradijs voor natuurliefhebbers is, aangezien het over prachtige watervallen, dichte bossen, vele verswaterbronnen en schilderachtige bergmeren. De langste rivier van het land, de 350 kilometer lange Cagayan, ontspringt op het eiland Luzon in het Sierra Madre gebergte en mondt bij de pittoreske plaats Aparri uit in de Grote Oceaan.

De belangrijkste bestemmingen in de Filipijnen

Goede verbindingen vanaf Europa naar de internationale luchthavens van Manila (MNL) en Cebu (CEB) worden onder andere door Air France (AF), British Airways (BA), KLM (KL) en Lufthansa (LH) aangeboden. Als eilandengroep beschikken de Filipijnen over een zeer goed uitgebouwd en omvangrijk binnenlands luchtnet. Goede en vooral voordelige vluchten naar bijvoorbeeld Bacolod (BCD), Iloilo (ILO), Legazpi (LGP), Davao (DVO) of San Jose (SJI) worden onder andere aangeboden door Philippine Airlines (PR), Air Philippines (2P), Asian Spirit Airlines (6K), Cebu Pacific Air (5J) of Laoag International Airlines (L7).

De hoofdstad Manila op het eiland Luzon is met circa 12 miljoen inwoners de grootste stad en het knooppunt van het gehele land. Tot de bezienswaardigheden behoren talrijke kerken en kathedralen, de Chinese wijk, meerdere tropische parken en diverse musea, die inzicht bieden in de eeuwenlange geschiedenis, cultuur en kunst van het land. Andere grote steden op de Filipijnen zijn Quezon CityCaloocanMetro Davao en Cebú City.

Beste reistijd, visum, gezondheid en vaccinaties

De Filipijnen liggen in een tropische klimaatzone die door de zee beïnvloedt wordt. De ligging van de archipel en de invloed van de omliggende zeeën bewerkstelligen het gehele jaar door een constante temperatuur van ongeveer 26°C. Er zijn in totaal drie verschillende seizoenen; een relatief korte zomertijd tussen maart en mei, een regentijd tussen juni en oktober, wanneer enorme stortbuien en tyfoons kunnen voorkomen, alsook een aangenaam "koeler" en droger seizoen tussen november en februari met temperaturen nooit hoger dan 30°C.

Nederlanders die voor zaken of toerisme naar de Filipijnen reizen hebben een visum nodig. Deze wordt in normale gevallen gratis bij aankomst afgegeven met een geldigheidsduur van 21 dagen en kan bij het immigratiebureau in Manila of bij talrijke regionale bureau's voor nog 59 dagen verlengd worden. Dit kan met een paspoort of identiteitskaart, minimaal nog zes maanden geldig na vertrek uit de Filipijnen. Voor reizigers met kinderen is het verstandig om een eigen kinderreispas met pasfoto mee te nemen.

Een vaccinatie tegen de infectieziekten buiktyfus, difterie, tetanus, polio en hepatitis A wordt aanbevolen en een vaccinatie tegen gele koorts is verplicht indien met uit een endemisch gele koorts gebied komt. Verder bestaat er in het hele land tijdens de regentijd een malaria risico, vooral in de binnenlandse gebieden onder 600 meter en in het bijzonder op het eiland Palawan. Alle grote steden zijn echter malariavrij, alook de hoofdstad Manila. Naast eventuele malariapillen wordt geadviseerd de volgende risicobeperkende maatregelen te treffen: 's avonds de armen, benen en voeten bedekken, een muggenmiddel opsmeren waar DEET in zit en een klamboe gebruiken.

Goede tot toerijkende medische verzorging is enkel in alle grote steden alsook in de toeristencentra gewaarborgd. Tevens zal men voorzorgsmaatregelen moeten nemen tegen bilharzia, een infectie veroorzaakt door een zoetwaterworm. Dit kan door niet pootje te baden of te zwemmen in gebieden waar bilharzia voorkomt. Ook is het verstanding om in afgelegen of landelijke gebieden geen leidingwater te drinken, fruit eerst te schillen, groente vooraf te koken alsook een eigen reisapotheek mee te nemen.

De eilanden en hun bezienswaardigheden

Luzon is de grootste en meest noordelijke van de drie grote eilandengroepen. Het tropische landschap van Luzon bestaat uit hoge bergketens, schilderachtige bergmeren en vulkanen in het noorden, vlaktes en dalen in het binnenland en warme tropische kuststroken in het zuiden. Bezienswaardig is onder andere Laguna, een provincie nabij Manila die in het gehele land bekend staat om haar heilzame zwavelbronnen en kuuroorden.

Voor zwemmen en duiken zijn vooral de "Hundred Islands" voor de kust van Pangasinán bij de stad Alaminos aan te bevelen. In totaal liggen voor de kust in de Zuid-Chinese Zee circa 125 eilanden, omgeven van fijn zand en koraal. De eilanden zijn bovendien ook nog het tweede grootste waterbeschermingszone ter wereld en het leefgebied van meer dan 2000 zeebewoners. Ook het zuidoosten van het eiland is een excursie waard, de Bicol Region biedt paradijselijke zandstranden, thermale bronnen en het bekende Naglabong "Boiling" Lake in Tiwi Hotsprings National Park.

De Visayas, de middelste eilanden van de archipel, dienden als landingsplaats van de Amerikaanse troepen in 1944. Op de eilandengroep bevindt zich Cebú-City, de tweede grootste stad van de Filipijnen. Een bijzonder natuurschoon is Boracay Island. De stranden van Boracay, die tot de mooiste in Zuidoost-Azië behoren, zijn vooral zeer populair onder de inwoners zelf en staan bekend als de witste zandstranden van de Filipijnen.

Niet te missen is tevens een bezoek aan het eiland Bohol. Dit eiland ligt tussen Cebú en Mindanao en heeft met de "Chocalate Hills" een van de interessantste natuurwonderen ter wereld. De 1268 "Chocolate Hills" zijn tussen de 40 en 120 meter hoog en bestaan geheel uit kalksteen dat begroeid is met dun gras, wat in de zomermaanden zo uitgedroogd is dat de heuvels er dan uitzien als reusachtige chocoladebergen.

Goede zwemzones zijn er op het voor Bogol gelegen eiland Panglao, dat door twee bruggen met de stad Tagbilaran verbonden is. Het eiland Panglao is een bekende vakantiebestemming en heeft net als Boracay Island prachtige witte zandstranden en turquois-kleurig water.

Wie in plaats daarvan of tevens nog een opwindende avontuurlijke vakantie beleven wil, zel in ieder geval een bezoek aan het eiland Palawan, gelegen tussen de Suluzee en de Zuid-Chinese Zee, moeten afleggen. Het door UNESCO als werelderfgoed verklaarde eiland Palawan heeft nog een oorspronkelijk regenwoud en als hoofdattractie de 8 kilometer lange en bevaarbare ondergrondse St. Pauls River bij Sabang, die tevens de langste ondergrondse rivier ter wereld is.

Het eiland Mindanao is na Luzon het tweede grootste eiland van de Filipijnen en vooral een Hof van Eden voor natuurliefhebbers, aangezien het talrijke watervallen, meren en bergen kent. Trekpleisters zijn, behalve de beklimming van de 2.995 meter hoge Mount Apo, vooral de bekende vakantieoorden in de zuidwestelijke punt van het eiland.

Een zeer mooie plaats is Zamboanga City. Het ligt schilderachtig ingebed in een prachtig tropenlandschap en zijn stranden hebben de meeste soorten zeeschelpen van het hele land. Ten zuiden van Zamboanga City ligt het eiland Santa Cruz, waar het water rozerood kleurt wanneer koralen aan land spoelen. Het eiland is vooral populair bij duikers en snorkelaars.