idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Kabul reistips

Overwegingen bij reizen naar Kabul

Algemene informatie

Kabul is de hoofdstad van Afghanistan. Het is een miljoenenstad. Op een hoogte van bijna 1800 meter wordt Kabul omringd door bergen.

Gunstige reisperiode

Door de hoge ligging is het relatief koel in de stad. De zomers zijn heet en droog, maar het voorjaar is een stuk koeler. De meeste regen valt juist dan. De winters zijn streng met veel sneeuwval.

De religieuze feestdagen volgen de islamitische maankalender, daardoor varieert elk jaar de exacte datum. Het nieuwjaarsfeest Nowruz wordt gevierd wanneer dag en nacht even lang zijn. Andere feestdagen zijn het Offerfeest, medio september. In de zomerperiode houdt men de ramadan met aansluitend het Suikerfeest.

Praktische voorbereiding

Voor deze reis moet een visum aangevraagd worden bij de Afghaanse ambassade in Den Haag. Visa worden afgegeven voor één maand. Bij de aanvraag moet een geldig paspoort getoond worden, met een geldigheid van nog minstens een half jaar.

Voordat je je plannen concreet maakt, is het goed het officiële reisadvies te checken. Al enige tijd wordt een negatief reisadvies gegeven, onder meer vanwege de constante dreiging van terreur- en geweldsdaden. Daarom is het verstandig drukke plaatsen als hotels en restaurants te mijden. Vrouwelijke reizigers kunnen het beste altijd het hoofd bedekken met sjaal of hoofddoek.

Inentingen zijn niet verplicht maar wel verstandig. De aanbevolen vaccinaties zijn die tegen: DTP, Hepatitis A, tyfus, BMR en hondsdolheid.

De Afghaanse bevolking is vriendelijk en gastvrij. De munteenheid is de afghani, maar ook US dollars worden geaccepteerd. In Kabul zijn veel verschillende (inter-)nationale restaurants, een waar mekka voor de hongerige reiziger.

Ter plekke

Bij de luchthaven is bus- of taxivervoer naar het centrum mogelijk. Het is gebruikelijk van te voren de vervoersprijs te bespreken.

In tegenstelling tot de prijzen bij restaurantbezoek, zijn de hotelprijzen tamelijk hoog. 100 US dollars per nacht is voor een hotelkamer gebruikelijk.

In de stad Kabul rijden openbare Millie bussen. Taxivervoer is niet duur als je goed kunt onderhandelen. Een privétaxi is evenwel het veiligste transportmiddel te noemen. Voor enkele US dollars wordt je door Kabul gereden.

Meest voorkomende verbindingen vanaf Kabul
Luchthaven
Alternatieve luchthavens