Populairste Airline: Turkish Airlines
Met 30 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met Turkish Airlines.
Turkish Airlines
30 %
Emirates
17 %
flybe
15 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 6 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 50 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
179 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zondag
Het laagst zijn de ticketprijzen zondag. Hier reis je tot 1 % goedkoper.
Populairste verbindung: via Istanboel
In het bijzonder de route via Istanboel is met een boekingsaandeel van 32 % zeer gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanboel Atatürk
28h 50min, vanaf € 652
32 %
1 tussenstop Dubai
14h 10min, vanaf € 707
18 %
2 tussenstops Frankfurt-Main Delhi-Indira Gandhi
15h 35min, vanaf € 841
9 %
Retour al vanaf € 652,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 17-03-19 en terugvlucht; 29-03-19.

€ 652
goedkoop
€ 652
duur
€ 1 172

Aan de voet van de Khyberpas

 Kabul, ook wel Kaboel, is de hoofdstad en grootste stad van Afghanistan. De stad ligt in het oosten niet ver van Pakistan. De stad is gelegen aan de Khyberpas, een van de belangrijkste verbindingen tussen Pakistan en Afghanistan.

...

Strenge winters, hete zomers

Door de hoge ligging is het klimaat van Kabul relatief koel. De winters zijn streng en nat met sneeuw en ijs. De zomers zijn heet en droog. Op 21 maart viert men Nowruz, het Perzische Nieuwjaar met drie dagen lang feesten en evenementen door de stad. Het offerfeest, Eid-Al-Adha, wordt ook ieder jaar traditioneel gevierd. Na de ramadan viert met het suikerfeest, dit vind in de negende maand van de Islamitische maankalender plaats.

...

Negatief reisadvies

Er word afgeraden om naar Afghanistan en Kabul te reizen in verband met veiligheidsrisico's. Vermijd restaurants met veel expats, politie en militaire gebouwen. Vrouwen moeten te allen tijden een hoofddoek of sjaal dragen. Afghanen zijn traditioneel erg vriendelijk en gastvrij tegenover gasten. Sind de val van de Taliban is Kabul een culinair paradijs. Er zijn veel verschillende lokale en internationale restaurants. De prijzen zijn zo'n 70 tot 20 procent goedkoper dan in Nederland. Er wordt overal zowel Afghani als US dollar aangenomen. Een visum moet aangevraagd worden bij de Afghaanse ambassade in Den Haag. Het Paspoort moet ten minste 6 maanden gelding zijn en het visum is in eerste instantie voor één maand. Het is aanbevolen maar niet verplicht om inentingen tegen DTP, Hepatitis A, tyfus, BMR (mazelen) en hondsdolheid te nemen.

...

Vervoer in en rond Kabul

Er zijn bussen, taxi's en privé auto's van de luchthaven naar het centrum verkrijgbaar. Taxi's zijn goedkoop en overal verkrijgbaar. Een privé taxi is de veiligste optie en relatief goedkoop, rond de 5 tot 7 dollar. Hotels zijn verrassend duur. De meeste budget hotels kosten rond de 40 en 50 dollar. Een overnachting kan al snel oplopen tot boven de 100 dollar per nacht.

...