Vluchten van Amsterdam naar Kabul

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Amsterdam naar Kabul

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Amsterdam (AMS) naar Kabul (KBL) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Kabul starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Kabul te vinden

Populairste Airline: Emirates
De populairste airlines op de route Amsterdam – Kabul zijn met 98 % Emirates, Deutsche Bahn en Etihad Airways.
Emirates
86 %
Deutsche Bahn
8 %
Etihad Airways
4 %
Tip: Op de dag van vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 0 dagen voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 41 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
0 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: bv. donderdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op maandag en donderdag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Dubai
Met 86 % van alle gemaakte boekingen is de route via Dubai het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Dubai
31h 55min, vanaf € 1.030
86 %
2 tussenstops Brussel Dubai
18h 02min, vanaf € 1.636
8 %
1 tussenstop Abu Dhabi
30h 45min, vanaf € 1.222
4 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Kabul

Aan de voet van de Khyberpas

 Kabul, ook wel Kaboel, is de hoofdstad en grootste stad van Afghanistan. De stad ligt in het oosten niet ver van Pakistan. De stad is gelegen aan de Khyberpas, een van de belangrijkste verbindingen tussen Pakistan en Afghanistan.

Strenge winters, hete zomers

Door de hoge ligging is het klimaat van Kabul relatief koel. De winters zijn streng en nat met sneeuw en ijs. De zomers zijn heet en droog. Op 21 maart viert men Nowruz, het Perzische Nieuwjaar met drie dagen lang feesten en evenementen door de stad. Het offerfeest, Eid-Al-Adha, wordt ook ieder jaar traditioneel gevierd. Na de ramadan viert met het suikerfeest, dit vind in de negende maand van de Islamitische maankalender plaats.

Negatief reisadvies

Er word afgeraden om naar Afghanistan en Kabul te reizen in verband met veiligheidsrisico's. Vermijd restaurants met veel expats, politie en militaire gebouwen. Vrouwen moeten te allen tijden een hoofddoek of sjaal dragen. Afghanen zijn traditioneel erg vriendelijk en gastvrij tegenover gasten. Sind de val van de Taliban is Kabul een culinair paradijs. Er zijn veel verschillende lokale en internationale restaurants. De prijzen zijn zo'n 70 tot 20 procent goedkoper dan in Nederland. Er wordt overal zowel Afghani als US dollar aangenomen. Een visum moet aangevraagd worden bij de Afghaanse ambassade in Den Haag. Het Paspoort moet ten minste 6 maanden gelding zijn en het visum is in eerste instantie voor één maand. Het is aanbevolen maar niet verplicht om inentingen tegen DTP, Hepatitis A, tyfus, BMR (mazelen) en hondsdolheid te nemen.

Vervoer in en rond Kabul

Er zijn bussen, taxi's en privé auto's van de luchthaven naar het centrum verkrijgbaar. Taxi's zijn goedkoop en overal verkrijgbaar. Een privé taxi is de veiligste optie en relatief goedkoop, rond de 5 tot 7 dollar. Hotels zijn verrassend duur. De meeste budget hotels kosten rond de 40 en 50 dollar. Een overnachting kan al snel oplopen tot boven de 100 dollar per nacht.

Informatie over de vlucht: Amsterdam - Kabul

Goedkoopste heenvlucht van € 770,74
Retourvlucht van € 1.222,00
Afstand 5369 km
Vertrekluchthaven Amsterdam Schiphol (AMS)
Aankomstluchthaven Kabul - Hamid Karzai (KBL)
Land van bestemming Afghanistan
Populaire bestemmingen voor doorreizen
Vliegbestemmingen met een vergelijkbare prijs