Populairste Airline: Turkish Airlines
Op de route Amsterdam – Kabul worden de meeste vluchten verzorgt door Turkish Airlines.
Turkish Airlines
26 %
Emirates
19 %
flybe
14 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
5 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
162 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zondag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn zondag. Op deze dagen kan tot 5 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Istanbul
Op deze route zijn vluchten via Istanbul met een aandeel van 30 % het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul New Airport
28h 40min, vanaf € 658
30 %
1 tussenstop Dubai
16h 15min, vanaf € 707
22 %
2 tussenstops Zürich Dubai
15h 00min, vanaf € 1 992
10 %
Retour al vanaf € 658,00
De Ticketprijs voor een vlucht op 15-12-19 inclusief terugvlucht op 31-12-19 is op dit moment € 658,00.

€ 658
goedkoop
€ 658
duur
€ 1 946

Aan de voet van de Khyberpas

 Kabul, ook wel Kaboel, is de hoofdstad en grootste stad van Afghanistan. De stad ligt in het oosten niet ver van Pakistan. De stad is gelegen aan de Khyberpas, een van de belangrijkste verbindingen tussen Pakistan en Afghanistan.

...

Strenge winters, hete zomers

Door de hoge ligging is het klimaat van Kabul relatief koel. De winters zijn streng en nat met sneeuw en ijs. De zomers zijn heet en droog. Op 21 maart viert men Nowruz, het Perzische Nieuwjaar met drie dagen lang feesten en evenementen door de stad. Het offerfeest, Eid-Al-Adha, wordt ook ieder jaar traditioneel gevierd. Na de ramadan viert met het suikerfeest, dit vind in de negende maand van de Islamitische maankalender plaats.

...

Negatief reisadvies

Er word afgeraden om naar Afghanistan en Kabul te reizen in verband met veiligheidsrisico's. Vermijd restaurants met veel expats, politie en militaire gebouwen. Vrouwen moeten te allen tijden een hoofddoek of sjaal dragen. Afghanen zijn traditioneel erg vriendelijk en gastvrij tegenover gasten. Sind de val van de Taliban is Kabul een culinair paradijs. Er zijn veel verschillende lokale en internationale restaurants. De prijzen zijn zo'n 70 tot 20 procent goedkoper dan in Nederland. Er wordt overal zowel Afghani als US dollar aangenomen. Een visum moet aangevraagd worden bij de Afghaanse ambassade in Den Haag. Het Paspoort moet ten minste 6 maanden gelding zijn en het visum is in eerste instantie voor één maand. Het is aanbevolen maar niet verplicht om inentingen tegen DTP, Hepatitis A, tyfus, BMR (mazelen) en hondsdolheid te nemen.

...

Vervoer in en rond Kabul

Er zijn bussen, taxi's en privé auto's van de luchthaven naar het centrum verkrijgbaar. Taxi's zijn goedkoop en overal verkrijgbaar. Een privé taxi is de veiligste optie en relatief goedkoop, rond de 5 tot 7 dollar. Hotels zijn verrassend duur. De meeste budget hotels kosten rond de 40 en 50 dollar. Een overnachting kan al snel oplopen tot boven de 100 dollar per nacht.

...