Populairste Airline: Surinam Airways
Met 22 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met Surinam Airways.
Surinam Airways
22 %
KLM
18 %
TUI Airlines Nederland
4 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 5 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 45 % bespaard worden.
157 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: juni
De maand waarin men van Amsterdam naar Paramaribo reist bepaald de prijs van het ticket. De gunstigste vluchten op deze route worden in juni gevlogen.
Goedkoopste weekdag: vrijdag
De prijzen variëren per dag van de week. vrijdags zijn vliegtickets tot 6 % gunstiger.
De populairste verbinding is nonstop
Met 44 % directe vluchten word deze route het meest zonder tussenstop geboekt.
verbinding
boekingen
directe vlucht
10h 30min, vanaf € 611
44 %
2 tussenstops Londen-Heathrow Londen-Gatwick Port of Spain - Trinidad
30h 30min, vanaf € 2 132
7 %
Retour al vanaf € 611,00
Voor maar € 611,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 29.06.2018 en een terugvlucht op 20.07.2018. Ten opzichte van de gemiddelde prijs kan 51 % bespaard worden.

€ 611
goedkoop
€ 611
duur
€ 2 684

Paramaribo: een stad met sporen van geschiedenis

Deze voormalige Nederlandse kolonie in Suriname is een stad waar de sporen van de geschiedenis nog steeds overduidelijk aanwezig zijn. Met bezienswaardigheden die allen op loopafstand van elkaar af liggen is Paramaribo een ideale stad om te voet te verkennen. De stad mag dan niet meer de glamoureuze uitstraling van weleer hebben, zijn koloniale geschiedenis is een brok cultuur dat veel goed maakt.

...

Surifesta

Suriname beschikt over een tropisch regenwoud klimaat en is dus het hele jaar door warm. Het heeft twee regenseizoenen, waarvan een korte en een grote, met name tussen april en augustus en tussen december en januari. In de maanden december en januari wordt Surifesta gevierd, dat zijn hoogtepunt kent op de middag van oudjaarsdag. Dan vindt de Pagara estafette plaats, waar door middel van vuurwerk boze geesten worden verjaagd. Op 25 november wordt de onafhankelijkheid van het land gevierd.

...

Toeristenkaart

Nederlanders hebben een visum nodig om het land binnen te komen maar tegenwoordig is het ook mogelijk om met een toeristenkaart 90 dagen toelating te krijgen tot het land. Deze kun je verkrijgen op Schiphol of bij aankomst in Suriname. Bij een reis naar Suriname zijn enkele inentingen tegen gele koorts, DTP en hepatitis A aanbevolen. Voor pillen tegen de malaria laat je je het best adviseren door een huisarts. Het leven in de voormalige kolonie is een stuk goedkoper dan in Nederland.

...

Onderhandelen met taxi’s

Vanaf de luchthaven heb je de mogelijkheid om je met een taxi naar het centrum te laten brengen. Deze beschikken echter niet over een meter dus het is aan te raden op voorhand over de prijs te onderhandelen. Een voordeligere optie zijn de gemeenschappelijke busjes maar ook zijn er lijnbussen die naar het centrum van de stad rijden. Let wel dat deze niet altijd met een zekere regelmaat rijden. Qua accommodaties beschik je over verschillende mogelijkheden. Zo vind je al guesthouses vanaf 60 SRD per nacht en middenklasse hotels vanaf 115 SRD. Wie zijn verblijf liever wat luxueuzer ziet vindt luxehotels vanaf 420 SRD.

...