Populairste Airline: Surinam Airways
Op de route Amsterdam – Paramaribo worden de meeste vluchten verzorgt door Surinam Airways.
Surinam Airways
26 %
KLM
23 %
TUI Airlines Nederland
6 %
Tip: 6 dagen voor vertrek boeken
Om 52 % te besparen boekt u uw ticket het beste 6 dagen voor vertrek .
6 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: januari
De goedkoopste vluchten op de route Amsterdam – Paramaribo zijn in januari te boeken.
Goedkoopste weekdag: zondag
Het laagst zijn de ticketprijzen zondags. Hier reis je tot 14 % goedkoper.
De populairste verbinding is nonstop
Met een aandeel van 56 % van alle boekingen zijn directe vluchten de meest geliefde verbindingen op deze route.
verbinding
boekingen
directe vlucht
09h 30min, vanaf € 558
56 %
2 tussenstops Dublin Miami International Airport, FL
43h 55min, vanaf € 737
22 %
1 tussenstop Curacao
32h 35min, vanaf € 763
9 %
Retour al vanaf  € 558,00
Wie bijvoorbeeld op 21.01.2018 heen en op 10.02.2018 terugvliegt, reist voor  € 558,00 bijzonder gunstig. vergeleken met de gemiddelde prijs, bespaart u op dit moment 45 %.

€ 558
goedkoop
€ 558
duur
€ 2 097

Paramaribo: een stad met sporen van geschiedenis

Deze voormalige Nederlandse kolonie in Suriname is een stad waar de sporen van de geschiedenis nog steeds overduidelijk aanwezig zijn. Met bezienswaardigheden die allen op loopafstand van elkaar af liggen is Paramaribo een ideale stad om te voet te verkennen. De stad mag dan niet meer de glamoureuze uitstraling van weleer hebben, zijn koloniale geschiedenis is een brok cultuur dat veel goed maakt.

...

Surifesta

Suriname beschikt over een tropisch regenwoud klimaat en is dus het hele jaar door warm. Het heeft twee regenseizoenen, waarvan een korte en een grote, met name tussen april en augustus en tussen december en januari. In de maanden december en januari wordt Surifesta gevierd, dat zijn hoogtepunt kent op de middag van oudjaarsdag. Dan vindt de Pagara estafette plaats, waar door middel van vuurwerk boze geesten worden verjaagd. Op 25 november wordt de onafhankelijkheid van het land gevierd.

...

Toeristenkaart

Nederlanders hebben een visum nodig om het land binnen te komen maar tegenwoordig is het ook mogelijk om met een toeristenkaart 90 dagen toelating te krijgen tot het land. Deze kun je verkrijgen op Schiphol of bij aankomst in Suriname. Bij een reis naar Suriname zijn enkele inentingen tegen gele koorts, DTP en hepatitis A aanbevolen. Voor pillen tegen de malaria laat je je het best adviseren door een huisarts. Het leven in de voormalige kolonie is een stuk goedkoper dan in Nederland.

...

Onderhandelen met taxi’s

Vanaf de luchthaven heb je de mogelijkheid om je met een taxi naar het centrum te laten brengen. Deze beschikken echter niet over een meter dus het is aan te raden op voorhand over de prijs te onderhandelen. Een voordeligere optie zijn de gemeenschappelijke busjes maar ook zijn er lijnbussen die naar het centrum van de stad rijden. Let wel dat deze niet altijd met een zekere regelmaat rijden. Qua accommodaties beschik je over verschillende mogelijkheden. Zo vind je al guesthouses vanaf 60 SRD per nacht en middenklasse hotels vanaf 115 SRD. Wie zijn verblijf liever wat luxueuzer ziet vindt luxehotels vanaf 420 SRD.

...