Populairste Airline: Swiss
Op de route Amsterdam – Miami word bij voorkeur met Swiss gevlogen.
Swiss
7 %
TAP Portugal
6 %
TUI Airlines Nederland
0 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
2 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
61 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: bv. woensdag
Het laagst zijn de ticketprijzen maandag, dinsdag en woensdag. Hier reis je tot 9 % goedkoper.
Populairste verbindung: via Zürich
In het bijzonder de route via Zürich is met een boekingsaandeel van 10 % zeer gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Zürich
13h 35min, vanaf € 279
10 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
14h 05min, vanaf € 356
9 %
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
12h 45min, vanaf € 406
8 %
Retour al vanaf € 279,00
De Ticketprijs voor een vlucht op 05-02-20 inclusief terugvlucht op 12-02-20 is op dit moment € 279,00.

€ 279
goedkoop
€ 279
duur
€ 1 059

Op vakantie naar Miami

Miami is een exotische stad aan de Atlantische kust. Het staat onder andere bekent om de Cubaanse wijk Little Havana, South Beach en het Art Deco district. Wat moet je weten voor je naar dit zonnige oord vertrekt?

...

Het weer

Miami geniet het hele jaar door van warme temperaturen. Van juni tot november is het orkaanseizoen en regent het veel. Om het echte zonovergoten Miami te ervaren plan je je reis tussen maart en juni.

Festivals en feestdagen

In januari viert Miami het Orange Bowl Festival, het hoogtepunt van het voetbalseizoen, met een parade door heel de stad. In de maand maart tref je Carnaval, met tal van optochten en feesten in de wijk Little Havana waar men op straat salsa danst tijdens het beroemde Calle Ocho festival. Zorg wel dat je je hotel op tijd boekt in deze toeristische periode. Mocht je op 4 juli in Miami vertoeven, dan staat de stad in het teken van Independence Day. Ter gelegenheid hiervan zijn veel bewoners vrij en vieren feest op Miami Beach.

...

Wat te regelen voor vertrek

Visum

Als Nederlandse staatsburger krijg je bij aankomst in de VS automatisch een visum voor 90 dagen. Wel dien je ruim van tevoren online een ESTA aan te vragen, dat is een verplichte elektrotechnische inreisvisum.

...

Eenmaal in Miami

Eten en slapen

Uiteten is niet goedkoop. Een menu in een restaurant kost gemiddeld $20, fastfood $7 en een biertje al snel $5. De gemiddelde prijs van een hotel is $50 per nacht voor een tweepersoonskamer. Zoek je een goedkoper alternatief dan kun je vanaf ongeveer $25 per nacht terecht in een guesthouse of hostel.

Vervoer

Van Miami International Airport naar Downtown Central Station neem je de Miami Mover, de Metrorail, de Tri-Trail trein of de Greyhound bus. De Metro Mover is gratis binnen het Miami Downtown district. Met de Metrorail reis je door heel Miami en Florida en betaal je gemiddeld $2.25 voor een enkele reis. Wil je liever met de taxi? Dan ben je veel meer kwijt. Een rit van 3 kilometer kost ongeveer $15.

...