Vluchten naar Verenigde Staten

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Verenigde Staten

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Verenigde Staten voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Verenigde Staten zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Verenigde Staten reistips

Wat wacht op je in de Verenigde Staten

De Verenigde Staten van Amerika grenzen in het noorden aan Canada en via een 100 kilometer brede zeestraat (Beringstraat) in Alaska aan het Gemenebest van Onafhankelijke Staten. In het zuiden grenst de VS aan Mexico. In het oosten wordt de VS geflankeerd door de Atlantische Oceaan en in het westen door de Stille Oceaan.

De VS is qua oppervlakte het op twee na grootste land ter wereld. Het land is ietwat kleiner als Canada, half zo groot als Rusland en 2½ keer zo groot als West-Europa.

De belangrijkste bestemmingen in de Verenigde Staten

Vanaf Amsterdam-Schiphol vliegt KLM onder meer rechtstreeks naar Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Detroit, New York Newark, New York JFK, Houston, Los Angeles, Memphis, Minneapolis, Portland, Seattle, San Francisco en Washington.

Via de hubs van Northwest Airlines, partner van KLM, kunnen vervolgens zo'n 190 bestemmingen in de VS worden aangedaan. Verder vliegen tevens Northwest Airlines, Delta Air Lines, Continental Airlines rechtstreeks naar diverse bestemmingen in de VS.

Beste reistijd, visumeisen, gezondheid en vaccinaties

De VS kent een gevarieerd klimaat, variërend van tropische savanne in Zuid-Florida tot vochtig en continentaal in het noordoosten. Jaarlijks komen er tornado's in het midden-westen en tropische orkanen in het zuid-oosten voor; het orkaanseizoen loopt van juni tot november.

Nederlanders die voor zaken of toerisme naar de VS reizen hebben geen visum nodig, tenzij het verblijf langer dan 90 dagen is. Een geldig paspoort, minimaal geldig tot na vertrek uit de VS, volstaat. Meer reisadvies: minbuza.nl

In de VS is er geen verhoogd risico op infectieziekten en voor een bezoek aan de VS worden geen vaccinaties geadviseerd.

Bijzondere plekken in de Verenigde Staten

De landschappen van de VS zijn zeer divers. Aan de Atlantische Oceaan zijn er veel bosgebieden en middelhoge bergketens. Op het schiereiland Florida vormen mangrovebossen het landschap en in Mississippi en Missouri uitgebreide riviersystemen. Verder zijn er in het midden van het land uitgestrekte vlaktes en hoge gebergten zoals de Rocky Mountains en de Apalachen.

In het zuidwesten droge en hete gebieden, in het noordwesten een gematigd klimaat met regenwouden en aan de Stille Oceaan meerdere gebergten. Tevens te vermelden zijn de arctische toendra in Alaska en de eilandengroep van Hawaii met de vulkaan Mauna Kea met een hoogte van 4205 meter.

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten en tevens zetel van de Amerikaanse federale regering. Omdat men niet wilde dat een staat invloed kon uitoefenen op de hoofdstad ligt de regeringshoofdstad niet binnen één van de 50 staten, maar in een apart gebied: District of Columbia. Een bezienswaardigheid in Washington D.C. is de National Mall, een groot park met vele monumenten opgedragen aan Amerikaanse leiders.