Vluchten naar New York

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar New York

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar New York (NYC) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor New York zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

New York reistips

New York, The Big Apple

New York is misschien wel een van de meest bruisende steden ter wereld. Niet voor niets is de slogan "The City That Never Sleeps". Bijna 8,5 miljoen inwoners en zijn vele bezienswaardigheden, winkels en uitgaansgelegenheden maken de stad tot een geliefde locatie voor vele reizigers.

Wanneer New York te bezoeken

New York is als stad het gehele jaar door te bezoeken. Hou er wel rekening mee dat de zomers zeer warm en de winters zeer koud kunnen zijn. Het gehele jaar door zijn er vele evenementen te bezoeken. Bijzondere dagen zijn New Years Eve met name rond Time's Squire, het Chinese nieuwjaar in februari en St Patrick's Day in maart. Modeliefhebbers kijken in zowel september als februari uit naar de Mercedes Benz Fashion Week.

Voorbereidingen thuis

Voor bezoeken van maximaal 90 dagen is een Visa Waiver Program noodzakelijk. Dit is geen visum maar een reisvergunning en laat Nederlandse paspoorten door een machine aflezen. Vaccinaties worden niet geadviseerd. New York is de afgelopen 10 jaar veel veiliger geworden echter het gebruik van gezond verstand verstandig. Pas op de persoonlijke eigendommen maar ook op het drukke verkeer. De koers van de dollar schommelt altijd ten opzichte van de euro. Boodschappen zijn tot 40% en restaurants tot 20% duurder dan bij ons waarbij een fooi van 20% heel normaal is. Elektronica en merkkleding is wel goedkoper dus interessant om mee terug te nemen.

Praktische informatie ter plaatse

Openbaar vervoer is uitstekend geregeld, goedkoper en sneller dan de bekende gele taxi's. Een slaapplaats in een hostel vind je al vanaf 34, een hotelkamer kost ongeveer $ 40 per nacht. De stad heeft drie luchthavens; JFK, Newark Liberty Airport en LaGuardia Airpor die allen bus- en metroverbindingen hebben met Manhattan, Hudson Valley en Long Island. De reisduur varieert tussen de 30 en 70 minuten. Een taxi vanaf JFK naar Manhattan kost ruim $50. Door verscherpte veiligheidsmaatregel kan het uitchecken bij de vliegvelden een oefening in geduld worden.