Vluchten naar Curacao

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Curacao

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Curacao CUR) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Curacao zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Curacao reistips

Curaçao, een warm paradijs

 Prachtige stranden, diepblauwe zee en bijzondere bezienswaardigheden. Op elk moment van het jaar, heet een tropisch paradijs u welkom. 

Het hele jaar door zon

 Dankzij het heerlijke tropische klimaat is het in Curaçao het hele jaar door lekker warm. De temperatuur ligt tussen de 25°C en 30°C. In de periode oktober tot december is het officieel geen regenseizoen, maar u kunt wel aanzienlijk meer neerslag verwachten. Desondanks is er gewoon geen verkeerde tijd om naar Curaçao te reizen. Een tip is het Curaçao International Jazz Festival in mei. Daarnaast zijn er in de zomermaanden nationale feestdagen die gevierd worden met verschillende muzikale en culturele evenementen, zoals de 'Dag van de vlag Curaçao' op 2 juli en de Herdenking van de Slavenopstand van 1795 op 17 augustus.

Let op uw veiligheid

 De toeristische gebieden in Curaçao zijn veilig. Bent u van plan zich daarbuiten te bewegen dan kan een dosis gezond verstand geen kwaad. De zee is prachtig, maar aan de noordkust is er sprake van sterke stromingen. Pas hier dus goed op met zwemmen. Wat kosten van levensonderhoud betreft, zult u merken dat geïmporteerde producten meestal iets duurder zijn dan in Nederland. Op de kleine marktjes en bootjes aan de kade vindt u daarentegen lokale producten voor een aanzienlijk lagere prijs. De prijzen van lokale producten en gerechten zijn tot wel 50% goedkoper dan in Nederland.

Reis per taxi of huurauto

 Vanaf het Curaçao International Airport heeft u verschillende vervoersmogelijkheden richting het centrum. U kunt een taxi nemen of een auto huren. Vergeleken met Nederland, zijn taxi's een stuk goedkoper. Daarnaast zijn er ook bussen beschikbaar van 'Autobus Bedrijf Curacao'. Over het algemeen wordt aangeraden per taxi te reizen of een huurauto te nemen tijdens uw verblijf. Het openbaar vervoer is namelijk niet zoals men in Nederland gewend is. Wat accommodatie betreft, vindt u een overnachting al vanaf 35 US dollar per nacht. De prijzen kunnen oplopen tot een niet bekend maximum. Informeer bij het zoeken naar accommodaties eerst goed naar het aanbod, voordat u beslist. 

Meest voorkomende verbindingen vanaf Curacao
Luchthaven
Alternatieve routes naar Nederland