Populairste Airline: Winair
Winair, Air Guyane en American Airlines zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 39 % het meest geboekt.
Winair
17 %
Air Guyane
16 %
American Airlines
6 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
4 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
124 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
De vliegroute Sint Maarten – Curacao boeken 38 % van alle passagiers hun tickets als directe vlucht.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 15min, vanaf € 347
38 %
2 tussenstops Antigua Port of Spain - Trinidad
42h 55min, vanaf € 541
18 %
2 tussenstops Santo Domingo, Dominican Republic Panama City-Tocumen International
26h 14min, vanaf € 561
15 %
Retour al vanaf € 347,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 27-10-19 en terugvlucht; 30-10-19.

€ 347
goedkoop
€ 248
duur
€ 686

Paradijselijk genieten op Curaçao

Curaçao ligt voor het grootste deel van het jaar te blaken in een volop stralende zon. Geen wonder dus, dat dit eiland van de Nederlandse Antillen erg in de smaak valt bij liefhebbers van strandvakanties. Curaçao is geschikt voor zowel passieve als actieve vakantiegangers.

...

Volop genieten van zonnige muziek en cultuur

In wezen kun je op elk moment in het jaar naar Curaçao reizen om daar te gaan genieten van de aangename temperatuur die schommelt tussen de 25 en 30 graden. Hou er tijdens het plannen van je reis wel rekening mee, dat er in de maanden oktober, november en december meer regen valt dan in alle andere maanden.

Ben je een muziekliefhebber, dan is het jaarlijkse Curaçao International Jazz Festival in mei een echte aanrader. De specifiek lokaal getinte feesten vinden plaats op 2 juli en 17 augustus. Op de eerstgenoemde dag wordt “De Dag van de Vlag Curaçao gevierd”, terwijl in augustus op muzikale en culturele wijze de herdenking van de Slavenopstand in 1795 plaatsvindt.

...

Voorkom hoge kosten en zwemongelukken

Over het algemeen ligt het prijsniveau van geïmporteerde producten op Curaçao iets hoger dan in Nederland. Wil je echter spotgoedkoop etenswaren inkopen, dan kun je daarvoor terecht op de kleine marktjes en bootjes. Hier worden tal van specifiek lokale producten verkocht.

Voor wat betreft het zwemmen in de zee is het aan te raden je te beperken tot de toeristische gebieden. De noordkust van het eiland kent bijvoorbeeld een zeer sterke stroming, waardoor zwemmen of het uitoefenen van andere vormen van watersport daar ronduit gevaarlijk is. Sowieso is het raadzaam om tijdens het zwemmen altijd je gezonde verstand te gebruiken.

...

Het eiland ontdekken met een huurauto, taxi of bus

Als je over een rijbewijs beschikt, kun je voor vervoer op het eiland het beste een auto huren bij de luchthaven van Curaçao. Geen rijbewijs? Geen nood! Er rijden ook taxi's. Deze zijn overigens goedkoper dan in Nederland. Je kunt daarnaast voor vervoer ook gebruik maken van de bussen van “Autobus Bedrijf Curaçao”. Hou bij die laatste optie wel rekening met het feit, dat deze bussen niet een regelmatige dienstregeling kennen zoals je die in Nederland gewend bent.

Een nachtje slapen op Curaçao kan al vanaf 35 Amerikaanse Dollars. Verlang je meer luxe, dan loopt de prijs natuurlijk verder op.

...