Populairste Airline: Winair
De route Bonaire – Curacao word het meeste geboekt bij Winair.
Winair
48 %
Aruba Airlines
44 %
American Airlines
8 %
Tip: Op de dag van vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 0 dagen voor vertrek. Zo kan men tot 36 % besparen.
0 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zaterdag
De prijzen variëren per dag van de week. zaterdag zijn vliegtickets tot 22 % gunstiger.
De populairste verbinding is nonstop
Van Bonaire naar Curacao vliegen 92 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
vanaf € 85
92 %
1 tussenstop Miami International Airport, FL
29h 43min, vanaf € 336
8 %
Retour al vanaf € 85,00
Wie bijvoorbeeld op 23-03-19 heen en op 24-03-19 terugvliegt, reist voor € 85,00 bijzonder gunstig.

€ 85
goedkoop
€ 85
duur
€ 336

Ontdek de tropische zandstranden van Curaçao

Voor de Nederlanders is Curaçao één van de meest populaire eilanden in de Caraïben. Niet zo gek, als je er bent zullen veel dingen je doen denken aan Nederland, zoals de grachtenpanden, gevels, koopmanshuizen en natuurlijk de Nederlandse taal. Dus een beetje Nederland, maar dan in een totaal andere omgeving.

Ontdek de natuur en cultuur

 Bij Curaçao denkt men vaak aan de hagelwitte stranden en azuurblauwe zee. Maar het eiland heeft meer te bieden dan dat. Wanneer je geïnteresseerd bent in de koloniale tijd, dan is Curaçao het overwegen waard. Je vindt er veel terug van wat de Nederlanders destijds op het eiland hebben achter gelaten.

...

Een prima reisbestemming het gehele jaar door

Het hele jaar door kun je op Curaçao goed vertoeven, de temperatuur ligt gemiddeld tussen de 25°C - 30°C. Van oktober tot december is er meer neerslag dan in de rest van het jaar, maar niet in die mate dat er gesproken wordt van een regenseizoen.

Op Curaçao wordt ook feest gevierd, zo is er in mei het Curaçao International Jazz Festival. Op 2 juli is er een nationale feestdag, de 'dag van de vlag Curaçao'. Op 17 augustus is er de Herdenking Slavenopstand van 1795. Deze dag wordt gevierd met verschillende muzikale en culturele evenementen. 

...

Belangrijk om te weten

Over het algemeen zijn geïmporteerde producten op het eiland relatief duur. Dit kun je compenseren door lokale producten te kopen op kleine marktjes en bootjes aan de kade. Lokale gerechten en producten zijn tot wel 50% goedkoper dan in Nederland.

Wat betreft de veiligheid zijn de toeristische gebieden veilig. Als je daar buiten komt kan het geen kwaad om extra op te letten. Let ook goed op als je zwemt aan de noordkust, de stromingen zijn hier sterk. 

...

Tips voor vervoer

Er is openbaar vervoer aanwezig op het eiland. Zo kun je met 'Autobus Bedrijf Curaçao' van de luchthaven naar het centrum reizen. Echter wordt het aangeraden om gebruik te maken van een huurauto of taxi op het eiland, het openbaar vervoer rijdt er niet regelmatig. Op de luchthaven zijn taxi's en huurauto's beschikbaar. Een taxirit is goedkoper dan in Nederland. 

...