Vluchten van Bonaire naar Curacao

Tips en tricks om goedkope vluchten van Bonaire naar Curacao te vinden

Populairste Airline: Winair
Winair, en Aruba Airlines zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 69 % het meest geboekt.
Winair
49 %
14 %
Aruba Airlines
6 %
Tip: 21 dagen voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 21 dagen voor vertrek boekt. Zo kan je tot 9 % besparen.
21 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
De vliegroute Bonaire – Curacao boeken 70 % van alle passagiers hun tickets als directe vlucht.
verbinding
boekingen
directe vlucht
vanaf € 153
70 %
1 tussenstop Amsterdam Schiphol
21h 40min, vanaf € 1 680
21 %
2 tussenstops Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, GA Miami International Airport, FL
30h 13min, vanaf € 1 752
5 %

Nuttige informatie over de vlucht van Bonaire naar Curacao

Ontdek de tropische zandstranden van Curaçao

Voor de Nederlanders is Curaçao één van de meest populaire eilanden in de Caraïben. Niet zo gek, als je er bent zullen veel dingen je doen denken aan Nederland, zoals de grachtenpanden, gevels, koopmanshuizen en natuurlijk de Nederlandse taal. Dus een beetje Nederland, maar dan in een totaal andere omgeving.

Ontdek de natuur en cultuur

 Bij Curaçao denkt men vaak aan de hagelwitte stranden en azuurblauwe zee. Maar het eiland heeft meer te bieden dan dat. Wanneer je geïnteresseerd bent in de koloniale tijd, dan is Curaçao het overwegen waard. Je vindt er veel terug van wat de Nederlanders destijds op het eiland hebben achter gelaten.

Een prima reisbestemming het gehele jaar door

Het hele jaar door kun je op Curaçao goed vertoeven, de temperatuur ligt gemiddeld tussen de 25°C - 30°C. Van oktober tot december is er meer neerslag dan in de rest van het jaar, maar niet in die mate dat er gesproken wordt van een regenseizoen.

Op Curaçao wordt ook feest gevierd, zo is er in mei het Curaçao International Jazz Festival. Op 2 juli is er een nationale feestdag, de 'dag van de vlag Curaçao'. Op 17 augustus is er de Herdenking Slavenopstand van 1795. Deze dag wordt gevierd met verschillende muzikale en culturele evenementen. 

Belangrijk om te weten

Over het algemeen zijn geïmporteerde producten op het eiland relatief duur. Dit kun je compenseren door lokale producten te kopen op kleine marktjes en bootjes aan de kade. Lokale gerechten en producten zijn tot wel 50% goedkoper dan in Nederland.

Wat betreft de veiligheid zijn de toeristische gebieden veilig. Als je daar buiten komt kan het geen kwaad om extra op te letten. Let ook goed op als je zwemt aan de noordkust, de stromingen zijn hier sterk. 

Tips voor vervoer

Er is openbaar vervoer aanwezig op het eiland. Zo kun je met 'Autobus Bedrijf Curaçao' van de luchthaven naar het centrum reizen. Echter wordt het aangeraden om gebruik te maken van een huurauto of taxi op het eiland, het openbaar vervoer rijdt er niet regelmatig. Op de luchthaven zijn taxi's en huurauto's beschikbaar. Een taxirit is goedkoper dan in Nederland. 

Informatie over de vlucht Bonaire - Curacao
Vluchtinformatie Bonaire - Curacao
  • Afstand: 76 km
  • Vluchten per week: 34
Topvliegroutes