Populairste Airline: Insel Air
Met 39 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met Insel Air.
Insel Air
39 %
Winair
22 %
Aruba Airlines
8 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 3 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 47 % bespaard worden.
79 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: februari
Vliegtickets van Curacao naar Aruba zijn het goedkoopst in de maanden februari.
Goedkoopste weekdag: maandag
Het laagst zijn de ticketprijzen maandag. Hier reis je tot 3 % goedkoper.
De populairste verbinding is nonstop
Van Curacao naar Aruba vliegen 68 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
vanaf € 132
68 %
1 tussenstop Bogota
15h 11min, vanaf € 284
26 %
1 tussenstop Paramaribo-Zanderij International
21h 45min, vanaf € 332
6 %
Retour al vanaf € 132,00
Een retourvlucht voor slechts € 132,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 11-02-19 en een terugvlucht op 13-02-19.

€ 132
goedkoop
€ 132
duur
€ 390

Aruba: de Nederlandse versie van het paradijs

Parelwitte stranden met palmbomen en een helderblauwe hemel. Het lichte geruis van de zee op de achtergrond terwijl je rustig je boek zit te lezen of in het azuurblauwe water net even afkoelt van de hete temperaturen. Deze decorsetting vind je makkelijk in Aruba, het Nederlandse eiland ten noorden van Venezuela. Met zijn pastelkleurige huizen en de ongerepte natuur van het Arikok NP vind je hier een dichte benadering van het paradijs.

...

365 dagen zomer

Winter of zomer? Dat maakt niet uit op dit eiland want met een gemiddelde jaartemperatuur van rond de 29 graden is het al moeilijk om er een koele dag uit te kiezen. Op 25 januari wordt Betico Croes-dag gevierd in Oranjestad, naar aanlang van de verjaardag van deze onderwijzer die centraal stond in de onafhankelijkheid van Nederland. In juni vindt het Aruba Internationaal Film festival plaats, dat met zijn aangename setting heel wat potentieel heeft . Oktober staat dan weer in het teken van het Carribean Sea Jazz festival, dat op iedere jazzliefhebber zijn lijstje zou moeten staan.

...

Tax-free shoppen

Deze versie van het paradijs is qua levensonderhoud iets duurder dan Nederland. Op restaurant gaan of genieten van een cocktail zal dus een stuk meer uit je budget nemen. Luxe artikelen zoals merkkleding en parfums daarentegen zijn niet onderworpen aan belasting en zijn dus aanzienlijk goedkoper op Aruba in vergelijking met Nederland.

...

Huurauto

Vanaf de luchthaven kun je makkelijk de bus nemen naar verschillende plekken op het eiland. Deze Arabus rijdt op regelmatige basis en is betrouwbaar en goedkoop. Wie liever met de taxi op zijn bestemming komt zal aangenaam verrast zijn. Ook bij deze liggen de prijzen een stuk lager dan in Nederland. Toeristen die liever een groter stuk van het eiland verkennen zijn misschien beter af met een huurauto. Deze valt makkelijk af te halen aan de luchthaven en is aan te raden. Overnachtingen op het eiland Aruba zijn relatief duur. Een nacht boeken in een hostel zal je al snel 50 dollar kosten en wie liever verblijft in een hotel of appartement zal al makkelijk 70 dollar of meer mogen neertellen per nacht.

...