Populairste Airline: Insel Air
Met 59 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met Insel Air.
Insel Air
59 %
Aruba Airlines
35 %
Pawa Dominicana
3 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 2 maanden voor vertrek. Zo kan men tot 75 % besparen.
62 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: december
De maand waarin men van Curacao naar Aruba reist bepaald de prijs van het ticket. De gunstigste vluchten op deze route worden in december gevlogen.
Goedkoopste weekdag: vrijdag
De prijzen variëren per dag van de week. vrijdags zijn vliegtickets tot 5 % gunstiger.
De populairste verbinding is nonstop
96 % van alle boekingen op de route van Curacao naar Aruba worden zonder tussenstop gevlogen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
vanaf € 130
96 %
1 tussenstop Santo Domingo, Dominican Republic
03h 55min, vanaf € 162
3 %
1 tussenstop Bogota
22h 47min, vanaf € 331
1 %
Retour al vanaf € 130,00
De Ticketprijs voor een vlucht op 05.10.2018 inclusief terugvlucht op 13.10.2018 is op dit moment € 130,00. vergeleken met de gemiddelde prijs, bespaart u op dit moment 30 %.

€ 130
goedkoop
€ 130
duur
€ 339

Aruba: de Nederlandse versie van het paradijs

Parelwitte stranden met palmbomen en een helderblauwe hemel. Het lichte geruis van de zee op de achtergrond terwijl je rustig je boek zit te lezen of in het azuurblauwe water net even afkoelt van de hete temperaturen. Deze decorsetting vind je makkelijk in Aruba, het Nederlandse eiland ten noorden van Venezuela. Met zijn pastelkleurige huizen en de ongerepte natuur van het Arikok NP vind je hier een dichte benadering van het paradijs.

...

365 dagen zomer

Winter of zomer? Dat maakt niet uit op dit eiland want met een gemiddelde jaartemperatuur van rond de 29 graden is het al moeilijk om er een koele dag uit te kiezen. Op 25 januari wordt Betico Croes-dag gevierd in Oranjestad, naar aanlang van de verjaardag van deze onderwijzer die centraal stond in de onafhankelijkheid van Nederland. In juni vindt het Aruba Internationaal Film festival plaats, dat met zijn aangename setting heel wat potentieel heeft . Oktober staat dan weer in het teken van het Carribean Sea Jazz festival, dat op iedere jazzliefhebber zijn lijstje zou moeten staan.

...

Tax-free shoppen

Deze versie van het paradijs is qua levensonderhoud iets duurder dan Nederland. Op restaurant gaan of genieten van een cocktail zal dus een stuk meer uit je budget nemen. Luxe artikelen zoals merkkleding en parfums daarentegen zijn niet onderworpen aan belasting en zijn dus aanzienlijk goedkoper op Aruba in vergelijking met Nederland.

...

Huurauto

Vanaf de luchthaven kun je makkelijk de bus nemen naar verschillende plekken op het eiland. Deze Arabus rijdt op regelmatige basis en is betrouwbaar en goedkoop. Wie liever met de taxi op zijn bestemming komt zal aangenaam verrast zijn. Ook bij deze liggen de prijzen een stuk lager dan in Nederland. Toeristen die liever een groter stuk van het eiland verkennen zijn misschien beter af met een huurauto. Deze valt makkelijk af te halen aan de luchthaven en is aan te raden. Overnachtingen op het eiland Aruba zijn relatief duur. Een nacht boeken in een hostel zal je al snel 50 dollar kosten en wie liever verblijft in een hotel of appartement zal al makkelijk 70 dollar of meer mogen neertellen per nacht.

...