Populairste Airline: Insel Air
De meeste passagiers op de route Curacao – Aruba reizen het liefste met Insel Air.
Insel Air
47 %
Winair
19 %
Aruba Airlines
11 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
2 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
67 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: november
In november is de prijs met € 130,00, 6 % onder de gemiddelde prijs.
Goedkoopste weekdag: vrijdag
De prijzen variëren per dag van de week. vrijdags zijn vliegtickets tot 8 % gunstiger.
De populairste verbinding is nonstop
Vluchten zonder tussenstop zijn op deze route het populairst en worden met een aandeel van 77 % het meest geboekt.
verbinding
boekingen
directe vlucht
vanaf € 134
77 %
1 tussenstop Bogota
05h 01min, vanaf € 349
18 %
1 tussenstop Paramaribo-Zanderij International
20h 45min, vanaf € 338
4 %
Retour al vanaf € 134,00
Als je reis begint op 18.01.2019 en je de terugreis op 20.01.2019 boekt, komt je totaalprijs op slechts € 134,00.

€ 134
goedkoop
€ 130
duur
€ 387

Aruba: de Nederlandse versie van het paradijs

Parelwitte stranden met palmbomen en een helderblauwe hemel. Het lichte geruis van de zee op de achtergrond terwijl je rustig je boek zit te lezen of in het azuurblauwe water net even afkoelt van de hete temperaturen. Deze decorsetting vind je makkelijk in Aruba, het Nederlandse eiland ten noorden van Venezuela. Met zijn pastelkleurige huizen en de ongerepte natuur van het Arikok NP vind je hier een dichte benadering van het paradijs.

...

365 dagen zomer

Winter of zomer? Dat maakt niet uit op dit eiland want met een gemiddelde jaartemperatuur van rond de 29 graden is het al moeilijk om er een koele dag uit te kiezen. Op 25 januari wordt Betico Croes-dag gevierd in Oranjestad, naar aanlang van de verjaardag van deze onderwijzer die centraal stond in de onafhankelijkheid van Nederland. In juni vindt het Aruba Internationaal Film festival plaats, dat met zijn aangename setting heel wat potentieel heeft . Oktober staat dan weer in het teken van het Carribean Sea Jazz festival, dat op iedere jazzliefhebber zijn lijstje zou moeten staan.

...

Tax-free shoppen

Deze versie van het paradijs is qua levensonderhoud iets duurder dan Nederland. Op restaurant gaan of genieten van een cocktail zal dus een stuk meer uit je budget nemen. Luxe artikelen zoals merkkleding en parfums daarentegen zijn niet onderworpen aan belasting en zijn dus aanzienlijk goedkoper op Aruba in vergelijking met Nederland.

...

Huurauto

Vanaf de luchthaven kun je makkelijk de bus nemen naar verschillende plekken op het eiland. Deze Arabus rijdt op regelmatige basis en is betrouwbaar en goedkoop. Wie liever met de taxi op zijn bestemming komt zal aangenaam verrast zijn. Ook bij deze liggen de prijzen een stuk lager dan in Nederland. Toeristen die liever een groter stuk van het eiland verkennen zijn misschien beter af met een huurauto. Deze valt makkelijk af te halen aan de luchthaven en is aan te raden. Overnachtingen op het eiland Aruba zijn relatief duur. Een nacht boeken in een hostel zal je al snel 50 dollar kosten en wie liever verblijft in een hotel of appartement zal al makkelijk 70 dollar of meer mogen neertellen per nacht.

...