Populairste Airline: bv. KLM, Lufthansa
KLM, Lufthansa en TUI Airlines Nederland zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 16 % het meest geboekt.
KLM
7 %
Lufthansa
7 %
TUI Airlines Nederland
2 %
Tip: 16 dagen voor vertrek boeken
16 dagen voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
16 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zondag
De prijzen variëren per dag van de week. zondag zijn vliegtickets tot 7 % gunstiger.
Populairste verbindung: via Newark
Op deze route zijn vluchten via Newark met een aandeel van 15 % het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop New York - Newark Liberty International Airport, NJ
34h 13min, vanaf € 685
15 %
2 tussenstops Madrid-Barajas Miami International Airport, FL
19h 00min, vanaf € 615
12 %

Wat is de beste tijd om te boeken?

De beste reistijd voor Aruba is tussen begin januari en eind april. Maar eigenlijk is iedere maand geschikt voor een vakantie naar dit Caribische eiland, dankzij de vele zonuren per dag en een temperatuur die schommelt rond de 30 graden. Alleen in de zomermaanden juni, juli en augustus kan het iets heter worden. Verder kent Aruba een regenseizoen met korte stortbuien die vallen tussen juni en november. In augustus en september kunnen orkanen voorkomen.

...

Mogelijke luchtvaartmaatschappijen voor deze route

Er zijn een flink aantal maatschappijen die regelmatig van Amsterdam naar Aruba vliegen. KLM vliegt dagelijks naar het populaire eiland. Ook prijsvechters TUI en Arke Fly bieden vluchten aan naar Aruba. Daarnaast brengen Delta, Copa, Air Canada, United, American Airlines en Surinam Airways vakantiegangers naar het eiland. Vliegen van Amsterdam naar Aruba kan soms rechtstreeks. Vaak is er een overstap op Curaçao, Bonaire of een andere bestemming in het Caribisch gebied.

...

Wat wacht op je in Aruba?

Pastelkleurige huizen, authentieke winkeltjes en een prima uitgaansleven typeren Aruba. Maar het eiland is waarschijnlijk het bekendst vanwege de hagelwitte stranden die ideaal zijn voor een middagje zonnen. Het eiland is geliefd vanwege de indrukwekkende geschiedenis, prachtige cultuur en schilderachtige landschappen. Bezienswaardigheden die toeristen niet mogen missen, zijn bijvoorbeeld de hoofdstad Oranjestad en het Arikok National Park. Daar leven onder meer ratelslangen en hagedissen. Sportievelingen kunnen prima snorkelen in ondiepe wateren.

...