Populairste Airline: Air France
Op de route Amsterdam – Sint Maarten worden de meeste vluchten verzorgt door Air France.
Air France
18 %
KLM
3 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 4 maanden voor vertrek het voordeligst. Tot 33 % kan men besparen.
130 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
Het laagst zijn de ticketprijzen maandag. Hier reis je tot 29 % goedkoper.
Populairste verbindung: via Parijs-Charles de Gaulle
De met 40 % meest geliefde route vanaf Amsterdam naar Sint Maarten gaat via Parijs-Charles de Gaulle.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
12h 30min, vanaf € 566
40 %
1 tussenstop New York - Newark Liberty International Airport, NJ
33h 55min, vanaf € 731
9 %
Retour al vanaf € 496,00
Een retourvlucht voor slechts € 496,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 18-11-19 en een terugvlucht op 25-11-19.

€ 496
goedkoop
€ 443
duur
€ 1 275

Sint Maarten, een stukje Nederland ver weg

Genieten van een heerlijk tropisch klimaat en parelwitte stranden, wie wil dat niet? Sint Maarten is een heerlijke exotische bestemming, dat toch nog een stukje Europa is. Het eiland heeft een unieke en aangename samenleving die zijn wortels kent in de Europese (Nederland/Frankrijk) en Afrikaanse sferen.

...

Een altijd zonnige en verrassende bestemming

Sint Maarten heeft een aangenaam tropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur hangt bijna het gehele jaar rond de 30 graden Celsius. Het eiland kent wel een regenseizoen van juni en november met kenmerkende korte en heftige stortbuien. Het is daarnaast altijd goed om de recente weerberichten in de gaten te houden. Met name in augustus en september, waarin orkanen kunnen voorkomen. Het eiland kent daarnaast verschillende reguliere christelijke feestdagen. Op 1 Juli is de dag van de emancipatie, de dag waarop het einde van de slavernij wordt gevierd.

...

Voorbereid op weg

Je hebt als Nederlander de eerst drie maanden geen visum nodig. Het paspoort dient echter op moment van terugreizen tenminste 6 maanden geldig te zien. Daarnaast is het in sommige gevallen verplicht dat u zich vaccineert tegen de gele koorts. Met name als je vanuit een land reist waarin gele koorts voorkomt. De kosten voor levensonderhoud op Sint Maarten zijn ongeveer gelijk tot ietsje hoger dan in Nederland. Producten als rookwaar en alcohol zijn er echter iets goedkoper vanwege het accijnsvoordeel. Fooi geven is meestal niet nodig bij de vele restaurants, velen rekenen standaard al een extra 10 tot 20 % fooi.

...

Sint Maarten, een tropische verrassing

Hoewel Sint Maarten deel is van Nederland en Frankrijk is de algemene voertaal echter meestal Engels. Bij aankomst in Sint Maarten is er geen openbaar vervoer vanaf de luchthaven te vinden. Er zijn echter meestal genoeg vervoersmiddelen te vinden bij het vliegveld. De taxi's voeren er vaste tarieven aan zo kost het tussen de 12 en 15 US Dollar om naar Philipsburg of Marigot te reizen. Als u echter liever zelf of pad wil zijn er ook huurauto’s bij de terminal te vinden.

Gezien Sint Maarten een vrij populaire toeristische bestemming is, zijn er hostels te vinden vanaf 25 dollar en hotels vanaf 100 dollar. Het reguliere openbaar vervoer zoals bussen en privé bussen rijden vaste routes tussen Philipsburg, Mullet Bay, Marigot, en Simpson Bay. Kleinere privé minibussen kun je overal aanhouden, deze volgen echter geen dienstregeling. Een auto huren of taxi regelen is daarom het meest aan te raden. Er zijn verschillende plekken op het eiland te vinden waar u auto’s kunt huren. En het is er ook niet moeilijk om er een taxi te vinden.

...