Vluchten van Amsterdam naar Sint Maarten

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Amsterdam naar Sint Maarten

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Amsterdam (AMS) naar Sint Maarten (SXM) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Sint Maarten starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Sint Maarten te vinden

Populairste Airline: Air France
Air France, KLM en Delta zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 85 % het meest geboekt.
Air France
42 %
KLM
29 %
Delta
14 %
Goedkoopste weekdag: maandag
Het laagst zijn de ticketprijzen maandag. Hier reis je tot 10 % goedkoper.
Populairste verbindung: via Parijs-Charles de Gaulle
De met 57 % meest geliefde route vanaf Amsterdam naar Sint Maarten gaat via Parijs-Charles de Gaulle.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
12h 40min, vanaf € 868
57 %
directe vlucht
09h 00min, vanaf € 887
16 %
1 tussenstop Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, GA
26h 49min, vanaf € 704
10 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Sint Maarten

Sint Maarten, een stukje Nederland ver weg

Genieten van een heerlijk tropisch klimaat en parelwitte stranden, wie wil dat niet? Sint Maarten is een heerlijke exotische bestemming, dat toch nog een stukje Europa is. Het eiland heeft een unieke en aangename samenleving die zijn wortels kent in de Europese (Nederland/Frankrijk) en Afrikaanse sferen.

Een altijd zonnige en verrassende bestemming

Sint Maarten heeft een aangenaam tropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur hangt bijna het gehele jaar rond de 30 graden Celsius. Het eiland kent wel een regenseizoen van juni en november met kenmerkende korte en heftige stortbuien. Het is daarnaast altijd goed om de recente weerberichten in de gaten te houden. Met name in augustus en september, waarin orkanen kunnen voorkomen. Het eiland kent daarnaast verschillende reguliere christelijke feestdagen. Op 1 Juli is de dag van de emancipatie, de dag waarop het einde van de slavernij wordt gevierd.

Voorbereid op weg

Je hebt als Nederlander de eerst drie maanden geen visum nodig. Het paspoort dient echter op moment van terugreizen tenminste 6 maanden geldig te zien. Daarnaast is het in sommige gevallen verplicht dat u zich vaccineert tegen de gele koorts. Met name als je vanuit een land reist waarin gele koorts voorkomt. De kosten voor levensonderhoud op Sint Maarten zijn ongeveer gelijk tot ietsje hoger dan in Nederland. Producten als rookwaar en alcohol zijn er echter iets goedkoper vanwege het accijnsvoordeel. Fooi geven is meestal niet nodig bij de vele restaurants, velen rekenen standaard al een extra 10 tot 20 % fooi.

Sint Maarten, een tropische verrassing

Hoewel Sint Maarten deel is van Nederland en Frankrijk is de algemene voertaal echter meestal Engels. Bij aankomst in Sint Maarten is er geen openbaar vervoer vanaf de luchthaven te vinden. Er zijn echter meestal genoeg vervoersmiddelen te vinden bij het vliegveld. De taxi's voeren er vaste tarieven aan zo kost het tussen de 12 en 15 US Dollar om naar Philipsburg of Marigot te reizen. Als u echter liever zelf of pad wil zijn er ook huurauto’s bij de terminal te vinden.

Gezien Sint Maarten een vrij populaire toeristische bestemming is, zijn er hostels te vinden vanaf 25 dollar en hotels vanaf 100 dollar. Het reguliere openbaar vervoer zoals bussen en privé bussen rijden vaste routes tussen Philipsburg, Mullet Bay, Marigot, en Simpson Bay. Kleinere privé minibussen kun je overal aanhouden, deze volgen echter geen dienstregeling. Een auto huren of taxi regelen is daarom het meest aan te raden. Er zijn verschillende plekken op het eiland te vinden waar u auto’s kunt huren. En het is er ook niet moeilijk om er een taxi te vinden.

Informatie over de vlucht: Amsterdam - Sint Maarten

Goedkoopste heenvlucht van € 451,00
Retourvlucht van € 701,00
Vluchttijd min. 09:05
Vliegtijd terugvlucht min. 11:05
Afstand 6941 km
Vluchten per week 3
Vertrekluchthaven Luchthaven Amsterdam Schiphol (AMS)
Aankomstluchthaven Luchthaven Sint Maarten-Princess Juliana International Airport (SXM)
Land van bestemming Vluchten naar Nederland
Alternatieve routes naar Nederland
Alternatieve vluchten naar Sint Maarten
Populaire bestemmingen voor doorreizen
Vliegbestemmingen met een vergelijkbare prijs