Populairste Airline: Air France
Air France en KLM zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 25 % het meest geboekt.
Air France
20 %
KLM
5 %
Tip: 21 dagen voor vertrek boeken
21 dagen voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
21 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: vrijdag
Het laagst zijn de ticketprijzen vrijdag. Hier reis je tot 42 % goedkoper.
Populairste verbindung: via Parijs-Charles de Gaulle
In het bijzonder de route via Parijs-Charles de Gaulle is met een boekingsaandeel van 51 % zeer gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
23h 20min, vanaf € 547
51 %
1 tussenstop New York - Newark Liberty International Airport, NJ
33h 30min, vanaf € 545
12 %
2 tussenstops Washington DC - Dulles International Airport, DC New York - Newark Liberty International Airport, NJ
30h 45min, vanaf € 400
10 %
Retour al vanaf € 400,00
Wie bijvoorbeeld op 27-09-19 heen en op 05-10-19 terugvliegt, reist voor € 400,00 bijzonder gunstig.

€ 400
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Sint Maarten, een stukje Nederland ver weg

Genieten van een heerlijk tropisch klimaat en parelwitte stranden, wie wil dat niet? Sint Maarten is een heerlijke exotische bestemming, dat toch nog een stukje Europa is. Het eiland heeft een unieke en aangename samenleving die zijn wortels kent in de Europese (Nederland/Frankrijk) en Afrikaanse sferen.

...

Een altijd zonnige en verrassende bestemming

Sint Maarten heeft een aangenaam tropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur hangt bijna het gehele jaar rond de 30 graden Celsius. Het eiland kent wel een regenseizoen van juni en november met kenmerkende korte en heftige stortbuien. Het is daarnaast altijd goed om de recente weerberichten in de gaten te houden. Met name in augustus en september, waarin orkanen kunnen voorkomen. Het eiland kent daarnaast verschillende reguliere christelijke feestdagen. Op 1 Juli is de dag van de emancipatie, de dag waarop het einde van de slavernij wordt gevierd.

...

Voorbereid op weg

Je hebt als Nederlander de eerst drie maanden geen visum nodig. Het paspoort dient echter op moment van terugreizen tenminste 6 maanden geldig te zien. Daarnaast is het in sommige gevallen verplicht dat u zich vaccineert tegen de gele koorts. Met name als je vanuit een land reist waarin gele koorts voorkomt. De kosten voor levensonderhoud op Sint Maarten zijn ongeveer gelijk tot ietsje hoger dan in Nederland. Producten als rookwaar en alcohol zijn er echter iets goedkoper vanwege het accijnsvoordeel. Fooi geven is meestal niet nodig bij de vele restaurants, velen rekenen standaard al een extra 10 tot 20 % fooi.

...

Sint Maarten, een tropische verrassing

Hoewel Sint Maarten deel is van Nederland en Frankrijk is de algemene voertaal echter meestal Engels. Bij aankomst in Sint Maarten is er geen openbaar vervoer vanaf de luchthaven te vinden. Er zijn echter meestal genoeg vervoersmiddelen te vinden bij het vliegveld. De taxi's voeren er vaste tarieven aan zo kost het tussen de 12 en 15 US Dollar om naar Philipsburg of Marigot te reizen. Als u echter liever zelf of pad wil zijn er ook huurauto’s bij de terminal te vinden.

Gezien Sint Maarten een vrij populaire toeristische bestemming is, zijn er hostels te vinden vanaf 25 dollar en hotels vanaf 100 dollar. Het reguliere openbaar vervoer zoals bussen en privé bussen rijden vaste routes tussen Philipsburg, Mullet Bay, Marigot, en Simpson Bay. Kleinere privé minibussen kun je overal aanhouden, deze volgen echter geen dienstregeling. Een auto huren of taxi regelen is daarom het meest aan te raden. Er zijn verschillende plekken op het eiland te vinden waar u auto’s kunt huren. En het is er ook niet moeilijk om er een taxi te vinden.

...