Populairste Airline: KLM
KLM is met 6 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
KLM
6 %
Air France
4 %
United Airlines
3 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
6 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
179 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zondag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op zondag kan een vlucht tot 14 % goedkoper geboekt worden.
Populairste verbindung: via Parijs, Parijs en Pointe a Pitre
Een vlucht met tussenstop in Parijs, Parijs en Pointe a Pitre is met 27 % van alle boekingen de meest geboekte verbinding.
verbinding
boekingen
2 tussenstops Parijs-Charles de Gaulle Parijs-Orly Pointe a Pitre
30h 10min, vanaf € 699
27 %
2 tussenstops Londen-Heathrow Miami International Airport, FL
35h 04min, vanaf € 674
22 %
2 tussenstops New York - John F. Kennedy International Airport, NY San Juan - Luis Muñoz Marín International Airport
32h 10min, vanaf € 487
14 %
Retour al vanaf € 486,00
Een retourvlucht voor slechts € 486,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 22.04.2018 en een terugvlucht op 06.05.2018. Via onze site bespaart u tot 38 % voor vluchten op deze route.

€ 486
goedkoop
€ 486
duur
€ 1 221

Sint Maarten, een stukje Nederland ver weg

Genieten van een heerlijk tropisch klimaat en parelwitte stranden, wie wil dat niet? Sint Maarten is een heerlijke exotische bestemming, dat toch nog een stukje Europa is. Het eiland heeft een unieke en aangename samenleving die zijn wortels kent in de Europese (Nederland/Frankrijk) en Afrikaanse sferen.

...

Een altijd zonnige en verrassende bestemming

Sint Maarten heeft een aangenaam tropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur hangt bijna het gehele jaar rond de 30 graden Celsius. Het eiland kent wel een regenseizoen van juni en november met kenmerkende korte en heftige stortbuien. Het is daarnaast altijd goed om de recente weerberichten in de gaten te houden. Met name in augustus en september, waarin orkanen kunnen voorkomen. Het eiland kent daarnaast verschillende reguliere christelijke feestdagen. Op 1 Juli is de dag van de emancipatie, de dag waarop het einde van de slavernij wordt gevierd.

...

Voorbereid op weg

Je hebt als Nederlander de eerst drie maanden geen visum nodig. Het paspoort dient echter op moment van terugreizen tenminste 6 maanden geldig te zien. Daarnaast is het in sommige gevallen verplicht dat u zich vaccineert tegen de gele koorts. Met name als je vanuit een land reist waarin gele koorts voorkomt. De kosten voor levensonderhoud op Sint Maarten zijn ongeveer gelijk tot ietsje hoger dan in Nederland. Producten als rookwaar en alcohol zijn er echter iets goedkoper vanwege het accijnsvoordeel. Fooi geven is meestal niet nodig bij de vele restaurants, velen rekenen standaard al een extra 10 tot 20 % fooi.

...

Sint Maarten, een tropische verrassing

Hoewel Sint Maarten deel is van Nederland en Frankrijk is de algemene voertaal echter meestal Engels. Bij aankomst in Sint Maarten is er geen openbaar vervoer vanaf de luchthaven te vinden. Er zijn echter meestal genoeg vervoersmiddelen te vinden bij het vliegveld. De taxi's voeren er vaste tarieven aan zo kost het tussen de 12 en 15 US Dollar om naar Philipsburg of Marigot te reizen. Als u echter liever zelf of pad wil zijn er ook huurauto’s bij de terminal te vinden.

Gezien Sint Maarten een vrij populaire toeristische bestemming is, zijn er hostels te vinden vanaf 25 dollar en hotels vanaf 100 dollar. Het reguliere openbaar vervoer zoals bussen en privé bussen rijden vaste routes tussen Philipsburg, Mullet Bay, Marigot, en Simpson Bay. Kleinere privé minibussen kun je overal aanhouden, deze volgen echter geen dienstregeling. Een auto huren of taxi regelen is daarom het meest aan te raden. Er zijn verschillende plekken op het eiland te vinden waar u auto’s kunt huren. En het is er ook niet moeilijk om er een taxi te vinden.

...