Vluchten van St. Eustatius Rooseveld naar Sint Maarten

Tips en tricks om goedkope vluchten van St. Eustatius Rooseveld naar Sint Maarten te vinden

Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 2 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 91 % bespaard worden.
67 dagen voor vertrek

Nuttige informatie over de vlucht van St. Eustatius Rooseveld naar Sint Maarten

Sint Maarten Caribisch eiland in de zon

Vakanties naar een Caribisch eiland zijn razend populair. Boek een vlucht en geniet van zon, zee, strand: een tropisch paradijs.


Toeristische trekpleister

Sint Maarten ligt in de Caribische Zee en hoort bij de kleine Antillen: het is een van de Bovenwindse eilanden. De temperatuur is er het gehele jaar door rond de dertig graden. De beste tijd om Sint Maarten te bezoeken is de periode januari tot en met april. Van juni tot november is het regentijd: je loopt dan de kans overvallen te worden door korte heftige buien. Het eiland is gedurende augustus en september kwetsbaar voor orkanen. Naast de reguliere christelijke feestdagen wordt op 1 juli de afschaffing van de slavernij herdacht. Ga je bewust voor festiviteiten, dan is de carnavalstijd de beste keuze: op Sint Maarten wordt een speciaal Carnival Village gebouwd bij Philipsburg. De meest spectaculaire themafeesten komen voorbij, iets waar bewoners van het Caribisch gebied patent op lijken te hebben.

Handige wetenswaardigheden

Wanneer je in het bezit bent van een Nederlands paspoort dan heb je de eerste drie maanden van je verblijf geen visum nodig. Zorg er wel voor dat je paspoort nog minstens zes maanden geldig is bij inchecken voor de terugreis. De prijzen van eten en drinken liggen vaak iets hoger dan in Nederland. Een fooi geven is echter niet nodig: er wordt vaak tien tot twintig procent extra gerekend op de rekening. Ben je een fervent roker of drinker, dan zit je op Sint Maarten goed. Op rookwaren en alcohol ligt een lagere accijns dan in Nederland.

Eilandtransport

Bij aankomst op het vliegveld moet je er rekening mee houden, dat er geen openbaar vervoer gaat vanaf de luchthaven: je bent aangewezen op een taxi. In de steden rijden bussen, maar zonder vaste dienstregeling. Er rijden ook kleinere privébussen. Het leven is er ‘easy going’: je steekt gewoon je hand op als er zo’n bus nadert. Er zijn ook veel goedkope taxi’s. Heb je daar geen zin in, dan is het aan te raden om een auto te huren: je bent en blijft dan eigen baas.

Informatie over de vlucht: St. Eustatius Rooseveld - Sint Maarten

Retourvlucht van € 244,00
Vluchttijd min. 00:20 / max. 00:30
Vliegtijd terugvlucht min. 00:20/ max. 00:30
Afstand 62 km
Vluchten per week 38
Vertrekluchthaven St. Eustatius Rooseveld (EUX)
Aankomstluchthaven Sint Maarten-Princess Juliana International Airport (SXM)
Land van bestemming Nederland