idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Tips en tricks om goedkope vluchten van Curacao naar Sint Maarten te vinden

Populairste Airline: Winair
Winair, American Airlines en Air Guyane zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 46 % het meest geboekt.
Winair
22 %
American Airlines
15 %
Air Guyane
9 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 4 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 72 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
111 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: vrijdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn vrijdag. Op deze dagen kan tot 3 % bespaard worden.
De populairste verbinding is nonstop
Van Curacao naar Sint Maarten vliegen 39 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 15min, vanaf € 355
39 %
1 tussenstop Miami International Airport, FL
23h 27min, vanaf € 464
18 %
2 tussenstops Bogota Santo Domingo, Dominican Republic
22h 40min, vanaf € 600
8 %

Nuttige informatie over de vlucht van Curacao naar Sint Maarten

Caribisch Paradijs

Sint Maarten ligt in de Caraïbische Zee zo'n 240 kilometer ten oosten van Puerto Rico en zuidelijk van Anguilla. Het eiland behoort tot de Kleine Antillen is vernoemd naar de heilige Maarten. Het eiland is verdeeld in een Frans en een Nederlands deel. Er wordt op het eiland voornamelijk Engels gesproken omdat de bevolking grotendeels afstamt van de Engelstalige slaven.

Het hele jaar warm!

De beste reistijd is van januari to april. Het is echter het hele jaar rond de 30 C°. Het regenseizoen met korte heftige stortbuien vindt plaats tussen juni en november. Tussen augustus en september kunnen er orkanen en tropische stormen op het eiland voorkomen. Sint Maarten viert de reguliere Christelijke feestdagen. Op 1 juli viert men het einde van de slavernij met De dag van de emancipatie.

Geen visum nodig

Nederlandse paspoorthouders hebben voor de eerste 3 maanden geen visum nodig. Let op: het paspoort dient op het moment van terugreizen 6 maanden geldig te zijn. Op rekeningen wordt vaak 10 tot 20% extra gerekend, fooi geven is dan niet nodig. Als er niets extra's is gerekend is 10 tot 20% fooi standaard. De prijzen van eten en drinken zijn ongeveer gelijk tot iets hoger dan in Nederland. Vanwege het accijnsvoordeel zijn alcohol en rookwaren goedkoper.

Vervoer in Sint Maarten

Vanaf de luchthaven gaat er geen openbaar vervoer. De taxi's hebben vaste tarieven: tussen de 12 en 15 dollar naar Philipsburg of Marigot. Er is bij de terminal mogelijkheid een auto te huren. Op Sint Maarten rijden er openbare en privé bussen. De openbare rijden tussen Philipsburg, Mullet Bay, Simpson Bay en Marigot. Er is geen vaste dienstregeling. Kleinere privé bussen kun je overaal aanhouden. Ook hier is er geen vaste dienstregeling. Een auto huren is dan ook aan te raden. Taxi's zijn goedkoper dan in Nederland en veel aanwezig.

Vluchtinformatie Curacao - Sint Maarten
  • Vluchttijd: min. 01:30 / max. 02:30
  • Afstand: 905 km
  • Vluchten per week: 14
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 01:30 / max. 02:30
Topvliegroutes