idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Reistips voor uw vlucht en bestemming

Sint Maarten: tropisch genieten

In de Caribische zee ligt het prachtige eiland Sint Maarten. Dit eiland is verdeeld in een Frans en een Nederlands gedeelte maar heeft Engels als voertaal. De aangename temperaturen en de omgeving zorgen voor een luxe vakantie in dit tropische paradijs. Sint Maaren is geliefd bij watersporters, maar ook populair bij stelletjes die willen trouwen. Ook zijn er culinaire hoogstandjes te vinden. Bovendien is het vanuit Sint Maarten gemakkelijk eilandhoppen per boot. De parelwitte stranden en de azuurblauwe zee maken een vakantie op dit eiland helemaal compleet.

Aangenaam klimaat en festiviteiten

Het eiland heeft het gehele jaar door een aangenaam klimaat met temperaturen die gemiddeld rond de 30 graden Celsius liggen. Het regenseizoen valt tussen juni en november en wordt gekenmerkt door korte stortbuien. In augustus en september kunnen orkanen het eiland teisteren. De beste reistijd ligt dan ook tussen januari en april. Het eiland vier de christelijke feestdagen. 1 juli is de dag van de emancipatie. Op deze dag wordt het einde van de slavernij gevierd.

Veiligheid en algemene kosten

Er wordt geen vaccinatieadvies afgegeven voor reizigers naar Sint Maarten, tenzij er vanuit een land waar gele koorts heerst wordt gereisd. Voor de eerste drie maanden verblijf is er geen visum vereist. Een verblijf in een hotel kost ongeveer 100 dollar per nacht, een hostel 25 dollar per nacht. Rookwaren en alcohol zijn goedkoper vanwege de lagere accijns. De prijzen voor eten en drinken ligt net iets hoger dan in Nederland. De fooi bedraagt 10 tot 20 procent. Vaak wordt dit automatisch in rekening gebracht.

Vervoer op het eiland

Sint maarten heeft geen openbaar vervoer vanaf de luchthaven. Wel zijn er taxi's beschikbaar. Een rot met de taxi kost ongeveer 12 tot 15 dollar naar Marigot of Phillipsburg. Er worden vaste prijzen gehanteerd. Bij de terminal zijn ook huurauto's verkrijgbaar. Hierdoor kan er vrij gereisd worden over het eiland. Er rijden openbare bussen en privé bussen die geen vaste dienstregeling hebben. Deze rijden tussen Philipsburg, Mullet Bay, Simpson Bay en Marigot. De mini-bussen zijn overal aan te houden.