Vluchten van Paramaribo naar Sint Maarten

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Paramaribo naar Sint Maarten

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Paramaribo (PBM) naar Sint Maarten (SXM) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Sint Maarten starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Tips en tricks om goedkope vluchten van Paramaribo naar Sint Maarten te vinden

Populairste Airline: Surinam Airways
Op de vliegroute Paramaribo – Sint Maarten kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Surinam Airways.
Surinam Airways
62 %
Caribbean Airlines
21 %
Copa
16 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 3 maanden voor vertrek het voordeligst. Tot 65 % kan men besparen.
78 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
Het laagst zijn de ticketprijzen maandag. Hier reis je tot 33 % goedkoper.
Populairste verbindung: via Curacao
Vluchten via Curacao zijn op deze route met 29 % de favoriete keuze.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Curacao
10h 45min, vanaf € 695
29 %
1 tussenstop Port of Spain - Trinidad
05h 25min, vanaf € 592
22 %
1 tussenstop Panama City-Tocumen International
18h 59min, vanaf € 572
15 %

Nuttige informatie over de vlucht van Paramaribo naar Sint Maarten

Sint Maarten: smeltkroes van culturen

Wie op Sint Maarten komt, merkt meteen de mengelmoes aan culturen. Een eiland met een Nederlands en Frans (Saint-Martin) deel waar de voertaal Engels is. Die verscheidenheid maakt het tot een ware trekpleister. Zo kan men genieten van de Franse én Antilliaanse keuken.

Mengeling van culturen

De populariteit is tastbaar door de vele cruiseschepen die het eiland aandoen. Vooral Amerikanen zijn gek op een bezoek, omdat ze hier twee culturen kunnen vinden. Niet alleen de Europese invloeden zijn talrijk, ook de Caribische levenswijze speelt een rol op het eiland dat in een ver verleden nog werd bevolkt door indianenstammen.


 

Ideale reisperiode

Hoewel de temperatuur op Sint Maarten voortdurend tropisch is, zijn er periodes die een toeristisch bezoek minder aantrekkelijk maken. In de zomermaanden kan het drukkend warm zijn en zijn stortbuien mogelijk. Augustus en september kunnen beter gemeden worden vanwege de kans op stormen of orkanen. Van december tot en met april is het klimaat echter aantrekkelijk. Een verblijf tijdens Kerst of Nieuwjaar is populair, maar ook Koningsdag wordt op het Nederlandse deel intens gevierd. De 'Schoelcher Day' in juli, de afschaffing van de slavernij, kan soms letterlijk in het water vallen.

Onbezorgde bestemming

Voor het eiland gelden geen verplichte vaccinaties en houders van een Nederlands paspoort hebben de eerste drie maanden geen visum nodig. Toeristen die de gangbare maatregelen in acht nemen, hoeven zich niet onveilig te voelen en Sint Maarten is geen dure bestemming. Het prijsniveau ligt iets hoger dan in Nederland, maar vanwege het accijnsvoordeel zijn rookwaren en alcohol goedkoper. Betalen kan op het Franse deel met de euro en op het Nederlandse deel is de Antilliaanse gulden de munteenheid. En men kan overal met Amerikaanse dollars terecht.

Huurauto aanrader

Nabij het vliegveld is het mogelijk een auto te huren, waarmee het eiland prima verkend kan worden. Aan te bevelen, want het openbare vervoer is vanwege het ontbreken van dienstregelingen minder optimaal. Een taxirit van Princess Juliana Airport naar steden als Philipsburg en Marigot kost zo'n vijftien Amerikaanse dollar. Verblijven kan in een hostel vanaf ongeveer 25 dollar; een goed hotel is snel vier keer zo prijzig.

Informatie over de vlucht: Paramaribo - Sint Maarten

Goedkoopste heenvlucht van € 291,99
Retourvlucht van € 667,99
Afstand 1645 km
Vertrekluchthaven Paramaribo-Zanderij International (PBM)
Land van vertrek Suriname
Aankomstluchthaven Sint Maarten-Princess Juliana International Airport (SXM)
Land van bestemming Nederland
Alternatieve routes naar Nederland
Populaire bestemmingen voor doorreizen
Vliegbestemmingen met een vergelijkbare prijs