idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Tips en tricks om goedkope vluchten van Paramaribo naar Sint Maarten te vinden

Populairste Airline: Surinam Airways
Op de route Paramaribo – Sint Maarten worden de meeste vluchten verzorgt door Surinam Airways.
Surinam Airways
38 %
Caribbean Airlines
4 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 3 maanden voor vertrek boekt. Zo kan je tot 65 % besparen.
93 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Aruba
Van alle vluchten is de route via Aruba met 37 % van alle boekingen het meest gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Aruba
26h 00min, vanaf € 659
37 %
1 tussenstop Curacao
09h 25min, vanaf € 666
23 %
2 tussenstops Port of Spain - Trinidad Panama City-Tocumen International
30h 43min, vanaf € 663
20 %

Nuttige informatie over de vlucht van Paramaribo naar Sint Maarten

Sint Maarten: smeltkroes van culturen

Wie op Sint Maarten komt, merkt meteen de mengelmoes aan culturen. Een eiland met een Nederlands en Frans (Saint-Martin) deel waar de voertaal Engels is. Die verscheidenheid maakt het tot een ware trekpleister. Zo kan men genieten van de Franse én Antilliaanse keuken.

Mengeling van culturen

De populariteit is tastbaar door de vele cruiseschepen die het eiland aandoen. Vooral Amerikanen zijn gek op een bezoek, omdat ze hier twee culturen kunnen vinden. Niet alleen de Europese invloeden zijn talrijk, ook de Caribische levenswijze speelt een rol op het eiland dat in een ver verleden nog werd bevolkt door indianenstammen.

 

Ideale reisperiode

Hoewel de temperatuur op Sint Maarten voortdurend tropisch is, zijn er periodes die een toeristisch bezoek minder aantrekkelijk maken. In de zomermaanden kan het drukkend warm zijn en zijn stortbuien mogelijk. Augustus en september kunnen beter gemeden worden vanwege de kans op stormen of orkanen. Van december tot en met april is het klimaat echter aantrekkelijk. Een verblijf tijdens Kerst of Nieuwjaar is populair, maar ook Koningsdag wordt op het Nederlandse deel intens gevierd. De 'Schoelcher Day' in juli, de afschaffing van de slavernij, kan soms letterlijk in het water vallen.

Onbezorgde bestemming

Voor het eiland gelden geen verplichte vaccinaties en houders van een Nederlands paspoort hebben de eerste drie maanden geen visum nodig. Toeristen die de gangbare maatregelen in acht nemen, hoeven zich niet onveilig te voelen en Sint Maarten is geen dure bestemming. Het prijsniveau ligt iets hoger dan in Nederland, maar vanwege het accijnsvoordeel zijn rookwaren en alcohol goedkoper. Betalen kan op het Franse deel met de euro en op het Nederlandse deel is de Antilliaanse gulden de munteenheid. En men kan overal met Amerikaanse dollars terecht.

Huurauto aanrader

Nabij het vliegveld is het mogelijk een auto te huren, waarmee het eiland prima verkend kan worden. Aan te bevelen, want het openbare vervoer is vanwege het ontbreken van dienstregelingen minder optimaal. Een taxirit van Princess Juliana Airport naar steden als Philipsburg en Marigot kost zo'n vijftien Amerikaanse dollar. Verblijven kan in een hostel vanaf ongeveer 25 dollar; een goed hotel is snel vier keer zo prijzig.

Informatie over de vlucht Paramaribo - Sint Maarten
Vluchtinformatie Paramaribo - Sint Maarten
  • Afstand: 1645 km
Topvliegroutes