Populairste Airline: Surinam Airways
Op de route Paramaribo – Curacao worden de meeste vluchten verzorgt door Surinam Airways.
Surinam Airways
17 %
FlexFlight
4 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 3 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 53 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
95 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: december
Het loont zich om uw vlucht in december te boeken. Hier zijn de tickets in doorsnee tot 36 % goedkoper.
Goedkoopste weekdag: woensdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op woensdag kan een vlucht tot 27 % goedkoper geboekt worden.
De populairste verbinding is nonstop
Vluchten zonder tussenstop zijn op deze route het populairst en worden met een aandeel van 23 % het meest geboekt.
verbinding
boekingen
directe vlucht
04h 00min, vanaf € 256
23 %
1 tussenstop Port of Spain - Trinidad
03h 45min, vanaf € 309
22 %
2 tussenstops Port of Spain - Trinidad Panama City-Tocumen International
31h 44min, vanaf € 407
11 %
Retour al vanaf € 229,00
Voor maar € 229,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 11-12-19 en een terugvlucht op 13-12-19.

€ 229
goedkoop
€ 229
duur
€ 798

ABC

Curaçao is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela. De grootste plaats op het eiland is Willemstad, de hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Curaçao vormt samen met Bonaire en Aruba deBenedenwindse Eilanden. Deze worden de ABC-eilanden genoemd. Nederlands was lange tijd de enige officiële taal, maar sinds 2007 zijn Nederlands, Papiaments, en Engels vormen samen de officiële talen van het eiland. De prachtige stranden, het tropisch klimaar en de gastvrije bevolking zorgen voor een onvergetelijke vakantie. 

...

Tropische temperaturen

Het is het hele jaar door constant warm op Curaçao de temperatuur ligt ongeveer tussen de 25°C - 30°C . Het eiland kent geen officieel regenseizoen maar van oktober tot en met december valt er aanzienlijk meer neerslag. Ook op cultureel gebied is er genoeg te beleven. In mei is er het Curaçao International Jazz Festival met optredens van allerlei bekende artiesten. 2 juli is een nationale feestdag genaamd Dag van de vlag Curaçao. Op 17 augustus wordt de Slavenopstand van 1795 herdacht met verschillende muzikale en culturele evenementen. 

...

Tips ter plekke

De noordkust van Curaçao heeft sterke stromingen, pas goed op met zwemmen! De toeristische gebieden zijn veilig maar het gebruik van gezond verstand kan geen kwaad. Geïmporteerde producten zijn over het algemeen iets duurder dan in Nederland. Lokale producten en specialiteiten op de kleine marktjes en bootjes aan de kade zijn aanzienlijk goedkoper. Lokale gerechten en producten zijn tot zo'n 50% goedkoper dan in Nederland. 

...

Vervoer in Curaçao

Vanaf de luchthaven zijn er taxi's en huurauto's beschikbaar. Taxi's zijn goedkoper dan in Nederland. Het word aangeraden om een auto te huren of per taxi te reizen. Ook is er openbaar vervoer genaamd "Autobus Bedrijf Curacao". Dit is echter niet zoals men het in Nederland gewend is. 

...