Vluchten van Paramaribo naar Curacao

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Paramaribo naar Curacao

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Paramaribo (PBM) naar Curacao (CUR) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Curacao starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Tips en tricks om goedkope vluchten van Paramaribo naar Curacao te vinden

Populairste Airline: Surinam Airways
Op de route Paramaribo – Curacao word bij voorkeur met Surinam Airways gevlogen.
Surinam Airways
65 %
Copa
27 %
Caribbean Airlines
7 %
Vluchten bv. in juni bijzonder voordelig
In januari, mei en juni zijn de ticketprijzen met 27 % onder het jaarlijks gemiddelde het goedkoopst. vliegtickets zijn het minst goedkoop in december.
Goedkoopste weekdag: bv. vrijdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op dinsdag en vrijdag kan een vlucht tot 31 % goedkoper geboekt worden.
Populairste verbindung: via Panama City
Een vlucht met tussenstop in Panama City is met 34 % van alle boekingen de meest geboekte verbinding.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Panama City-Tocumen International
19h 55min, vanaf € 257
34 %
directe vlucht
04h 20min, vanaf € 372
29 %
1 tussenstop Aruba
04h 20min, vanaf € 427
15 %

Nuttige informatie over de vlucht van Paramaribo naar Curacao

ABC

Curaçao is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela. De grootste plaats op het eiland is Willemstad, de hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Curaçao vormt samen met Bonaire en Aruba deBenedenwindse Eilanden. Deze worden de ABC-eilanden genoemd. Nederlands was lange tijd de enige officiële taal, maar sinds 2007 zijn Nederlands, Papiaments, en Engels vormen samen de officiële talen van het eiland. De prachtige stranden, het tropisch klimaar en de gastvrije bevolking zorgen voor een onvergetelijke vakantie. 

Tropische temperaturen

Het is het hele jaar door constant warm op Curaçao de temperatuur ligt ongeveer tussen de 25°C - 30°C . Het eiland kent geen officieel regenseizoen maar van oktober tot en met december valt er aanzienlijk meer neerslag. Ook op cultureel gebied is er genoeg te beleven. In mei is er het Curaçao International Jazz Festival met optredens van allerlei bekende artiesten. 2 juli is een nationale feestdag genaamd Dag van de vlag Curaçao. Op 17 augustus wordt de Slavenopstand van 1795 herdacht met verschillende muzikale en culturele evenementen. 

Tips ter plekke

De noordkust van Curaçao heeft sterke stromingen, pas goed op met zwemmen! De toeristische gebieden zijn veilig maar het gebruik van gezond verstand kan geen kwaad. Geïmporteerde producten zijn over het algemeen iets duurder dan in Nederland. Lokale producten en specialiteiten op de kleine marktjes en bootjes aan de kade zijn aanzienlijk goedkoper. Lokale gerechten en producten zijn tot zo'n 50% goedkoper dan in Nederland. 

Vervoer in Curaçao

Vanaf de luchthaven zijn er taxi's en huurauto's beschikbaar. Taxi's zijn goedkoper dan in Nederland. Het word aangeraden om een auto te huren of per taxi te reizen. Ook is er openbaar vervoer genaamd "Autobus Bedrijf Curacao". Dit is echter niet zoals men het in Nederland gewend is. 

Informatie over de vlucht: Paramaribo - Curacao

Goedkoopste heenvlucht van € 138,99
Retourvlucht van € 277,99
Vluchttijd min. 02:30 / max. 03:00
Vliegtijd terugvlucht min. 02:00/ max. 03:00
Afstand 1689 km
Vluchten per week 9
Vertrekluchthaven Luchthaven Paramaribo-Zanderij International (PBM)
Land van vertrek Vluchten vanuit Suriname
Aankomstluchthaven Luchthaven Curacao (CUR)
Land van bestemming Vluchten naar Nederland
Alternatieve routes naar Nederland
Populaire bestemmingen voor doorreizen
Vliegbestemmingen met een vergelijkbare prijs