Populairste Airline: Surinam Airways
Met 25 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met Surinam Airways.
Surinam Airways
25 %
Insel Air
6 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
5 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
153 dagen voor vertrek
Vluchten bv. in augustus bijzonder voordelig
Over het hele jaar gezien zijn in februari, maart en augustus de goedkoopste vluchten van Paramaribo naar Curacao beschikbaar.
Goedkoopste weekdag: bv. donderdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op dinsdag, woensdag en donderdag kan een vlucht tot 24 % goedkoper geboekt worden.
De populairste verbinding is nonstop
Naar Curacao vliegen 33 % van alle reizigers vanaf Paramaribo zonder daarbij te moeten overstappen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
04h 00min, vanaf € 240
33 %
1 tussenstop Aruba
04h 00min, vanaf € 258
28 %
1 tussenstop Port of Spain - Trinidad
03h 45min, vanaf € 253
15 %
Retour al vanaf € 240,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 14-08-19 en terugvlucht; 21-08-19.

€ 240
goedkoop
€ 240
duur
€ 819

ABC

Curaçao is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela. De grootste plaats op het eiland is Willemstad, de hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Curaçao vormt samen met Bonaire en Aruba deBenedenwindse Eilanden. Deze worden de ABC-eilanden genoemd. Nederlands was lange tijd de enige officiële taal, maar sinds 2007 zijn Nederlands, Papiaments, en Engels vormen samen de officiële talen van het eiland. De prachtige stranden, het tropisch klimaar en de gastvrije bevolking zorgen voor een onvergetelijke vakantie. 

...

Tropische temperaturen

Het is het hele jaar door constant warm op Curaçao de temperatuur ligt ongeveer tussen de 25°C - 30°C . Het eiland kent geen officieel regenseizoen maar van oktober tot en met december valt er aanzienlijk meer neerslag. Ook op cultureel gebied is er genoeg te beleven. In mei is er het Curaçao International Jazz Festival met optredens van allerlei bekende artiesten. 2 juli is een nationale feestdag genaamd Dag van de vlag Curaçao. Op 17 augustus wordt de Slavenopstand van 1795 herdacht met verschillende muzikale en culturele evenementen. 

...

Tips ter plekke

De noordkust van Curaçao heeft sterke stromingen, pas goed op met zwemmen! De toeristische gebieden zijn veilig maar het gebruik van gezond verstand kan geen kwaad. Geïmporteerde producten zijn over het algemeen iets duurder dan in Nederland. Lokale producten en specialiteiten op de kleine marktjes en bootjes aan de kade zijn aanzienlijk goedkoper. Lokale gerechten en producten zijn tot zo'n 50% goedkoper dan in Nederland. 

...

Vervoer in Curaçao

Vanaf de luchthaven zijn er taxi's en huurauto's beschikbaar. Taxi's zijn goedkoper dan in Nederland. Het word aangeraden om een auto te huren of per taxi te reizen. Ook is er openbaar vervoer genaamd "Autobus Bedrijf Curacao". Dit is echter niet zoals men het in Nederland gewend is. 

...