Populairste Airline: Surinam Airways
De populairste airlines op de route Paramaribo – Curacao zijn met 38 % Surinam Airways, FlexFlight en Fly All Ways.
Surinam Airways
21 %
FlexFlight
13 %
Fly All Ways
4 %
Tip: 3 weken voor vertrek boeken
3 weken voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
22 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zondag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op zondag kan een vlucht tot 23 % goedkoper geboekt worden.
De populairste verbinding is nonstop
Op Paramaribo naar Curacao zijn directe vluchten met 40 % de meest gekozen optie.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 45min, vanaf € 248
40 %
1 tussenstop Port of Spain - Trinidad
03h 45min, vanaf € 263
19 %
2 tussenstops Port of Spain - Trinidad Panama City-Tocumen International
27h 20min, vanaf € 496
14 %
Retour al vanaf € 248,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 09-06-19 en terugvlucht; 12-06-19.

€ 248
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

ABC

Curaçao is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela. De grootste plaats op het eiland is Willemstad, de hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Curaçao vormt samen met Bonaire en Aruba deBenedenwindse Eilanden. Deze worden de ABC-eilanden genoemd. Nederlands was lange tijd de enige officiële taal, maar sinds 2007 zijn Nederlands, Papiaments, en Engels vormen samen de officiële talen van het eiland. De prachtige stranden, het tropisch klimaar en de gastvrije bevolking zorgen voor een onvergetelijke vakantie. 

...

Tropische temperaturen

Het is het hele jaar door constant warm op Curaçao de temperatuur ligt ongeveer tussen de 25°C - 30°C . Het eiland kent geen officieel regenseizoen maar van oktober tot en met december valt er aanzienlijk meer neerslag. Ook op cultureel gebied is er genoeg te beleven. In mei is er het Curaçao International Jazz Festival met optredens van allerlei bekende artiesten. 2 juli is een nationale feestdag genaamd Dag van de vlag Curaçao. Op 17 augustus wordt de Slavenopstand van 1795 herdacht met verschillende muzikale en culturele evenementen. 

...

Tips ter plekke

De noordkust van Curaçao heeft sterke stromingen, pas goed op met zwemmen! De toeristische gebieden zijn veilig maar het gebruik van gezond verstand kan geen kwaad. Geïmporteerde producten zijn over het algemeen iets duurder dan in Nederland. Lokale producten en specialiteiten op de kleine marktjes en bootjes aan de kade zijn aanzienlijk goedkoper. Lokale gerechten en producten zijn tot zo'n 50% goedkoper dan in Nederland. 

...

Vervoer in Curaçao

Vanaf de luchthaven zijn er taxi's en huurauto's beschikbaar. Taxi's zijn goedkoper dan in Nederland. Het word aangeraden om een auto te huren of per taxi te reizen. Ook is er openbaar vervoer genaamd "Autobus Bedrijf Curacao". Dit is echter niet zoals men het in Nederland gewend is. 

...