Populairste Airline: Surinam Airways
De route Paramaribo – Curacao word het meeste geboekt bij Surinam Airways.
Surinam Airways
31 %
FlexFlight
14 %
Insel Air
4 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
Het optimale moment voor een boeking is 6 maanden voor take off. Hier betaal je slechts € 244,00.
179 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: september
In september zijn de ticketprijzen met 47 % onder het jaarlijks gemiddelde het goedkoopst. vliegtickets zijn het minst goedkoop in december.
Goedkoopste weekdag: zondag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op zondag het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Op Paramaribo naar Curacao zijn directe vluchten met 54 % de meest gekozen optie.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 30min, vanaf € 186
54 %
1 tussenstop Aruba
04h 00min, vanaf € 250
21 %
1 tussenstop Port of Spain - Trinidad
03h 45min, vanaf € 250
20 %
Retour al vanaf € 186,00
Een retourvlucht voor slechts € 186,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 10.06.2018 en een terugvlucht op 24.06.2018. Tickets zijn op actueel 52 % goedkoper dan gemiddeld.

€ 186
goedkoop
€ 186
duur
€ 689

ABC

Curaçao is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela. De grootste plaats op het eiland is Willemstad, de hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Curaçao vormt samen met Bonaire en Aruba deBenedenwindse Eilanden. Deze worden de ABC-eilanden genoemd. Nederlands was lange tijd de enige officiële taal, maar sinds 2007 zijn Nederlands, Papiaments, en Engels vormen samen de officiële talen van het eiland. De prachtige stranden, het tropisch klimaar en de gastvrije bevolking zorgen voor een onvergetelijke vakantie. 

...

Tropische temperaturen

Het is het hele jaar door constant warm op Curaçao de temperatuur ligt ongeveer tussen de 25°C - 30°C . Het eiland kent geen officieel regenseizoen maar van oktober tot en met december valt er aanzienlijk meer neerslag. Ook op cultureel gebied is er genoeg te beleven. In mei is er het Curaçao International Jazz Festival met optredens van allerlei bekende artiesten. 2 juli is een nationale feestdag genaamd Dag van de vlag Curaçao. Op 17 augustus wordt de Slavenopstand van 1795 herdacht met verschillende muzikale en culturele evenementen. 

...

Tips ter plekke

De noordkust van Curaçao heeft sterke stromingen, pas goed op met zwemmen! De toeristische gebieden zijn veilig maar het gebruik van gezond verstand kan geen kwaad. Geïmporteerde producten zijn over het algemeen iets duurder dan in Nederland. Lokale producten en specialiteiten op de kleine marktjes en bootjes aan de kade zijn aanzienlijk goedkoper. Lokale gerechten en producten zijn tot zo'n 50% goedkoper dan in Nederland. 

...

Vervoer in Curaçao

Vanaf de luchthaven zijn er taxi's en huurauto's beschikbaar. Taxi's zijn goedkoper dan in Nederland. Het word aangeraden om een auto te huren of per taxi te reizen. Ook is er openbaar vervoer genaamd "Autobus Bedrijf Curacao". Dit is echter niet zoals men het in Nederland gewend is. 

...