Populairste Airline: Surinam Airways
Op de route Paramaribo – Curacao word bij voorkeur met Surinam Airways gevlogen.
Surinam Airways
20 %
FlexFlight
14 %
Insel Air
12 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 4 maanden voor vertrek boekt. Zo kan je tot 56 % besparen.
134 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: september
Vliegtickets van Paramaribo naar Curacao zijn het goedkoopst in de maanden september.
Goedkoopste weekdag: zondag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want zondags zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Vluchten zonder tussenstop zijn op deze route het populairst en worden met een aandeel van 55 % het meest geboekt.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 30min, vanaf € 115
55 %
1 tussenstop Aruba
07h 15min, vanaf € 296
27 %
1 tussenstop Port of Spain - Trinidad
03h 45min, vanaf € 257
15 %
Retour al vanaf € 115,00
De Ticketprijs voor een vlucht op 23.09.2018 inclusief terugvlucht op 07.10.2018 is op dit moment € 115,00. Tot 66 % goedkoper dan de gemiddelde prijs voor deze vlucht.

€ 115
goedkoop
€ 115
duur
€ 474

ABC

Curaçao is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela. De grootste plaats op het eiland is Willemstad, de hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Curaçao vormt samen met Bonaire en Aruba deBenedenwindse Eilanden. Deze worden de ABC-eilanden genoemd. Nederlands was lange tijd de enige officiële taal, maar sinds 2007 zijn Nederlands, Papiaments, en Engels vormen samen de officiële talen van het eiland. De prachtige stranden, het tropisch klimaar en de gastvrije bevolking zorgen voor een onvergetelijke vakantie. 

...

Tropische temperaturen

Het is het hele jaar door constant warm op Curaçao de temperatuur ligt ongeveer tussen de 25°C - 30°C . Het eiland kent geen officieel regenseizoen maar van oktober tot en met december valt er aanzienlijk meer neerslag. Ook op cultureel gebied is er genoeg te beleven. In mei is er het Curaçao International Jazz Festival met optredens van allerlei bekende artiesten. 2 juli is een nationale feestdag genaamd Dag van de vlag Curaçao. Op 17 augustus wordt de Slavenopstand van 1795 herdacht met verschillende muzikale en culturele evenementen. 

...

Tips ter plekke

De noordkust van Curaçao heeft sterke stromingen, pas goed op met zwemmen! De toeristische gebieden zijn veilig maar het gebruik van gezond verstand kan geen kwaad. Geïmporteerde producten zijn over het algemeen iets duurder dan in Nederland. Lokale producten en specialiteiten op de kleine marktjes en bootjes aan de kade zijn aanzienlijk goedkoper. Lokale gerechten en producten zijn tot zo'n 50% goedkoper dan in Nederland. 

...

Vervoer in Curaçao

Vanaf de luchthaven zijn er taxi's en huurauto's beschikbaar. Taxi's zijn goedkoper dan in Nederland. Het word aangeraden om een auto te huren of per taxi te reizen. Ook is er openbaar vervoer genaamd "Autobus Bedrijf Curacao". Dit is echter niet zoals men het in Nederland gewend is. 

...