Populairste Airline: Surinam Airways
Op de vliegroute Paramaribo – Curacao kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Surinam Airways.
Surinam Airways
23 %
FlexFlight
14 %
Fly All Ways
11 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 5 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 41 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
140 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: maart
In maart zijn de ticketprijzen met 20 % onder het jaarlijks gemiddelde het goedkoopst. vliegtickets zijn het minst goedkoop in december.
Goedkoopste weekdag: donderdag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want donderdag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Deze route word het liefste als directe vlucht geboekt. (49 % van alle boekingen).
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 45min, vanaf € 272
49 %
1 tussenstop Port of Spain - Trinidad
03h 45min, vanaf € 282
16 %
1 tussenstop Aruba
04h 00min, vanaf € 335
14 %
Retour al vanaf € 272,00
Als je reis begint op 27-03-19 en je de terugreis op 03-04-19 boekt, komt je totaalprijs op slechts € 272,00.

€ 272
goedkoop
€ 240
duur
€ 851

ABC

Curaçao is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela. De grootste plaats op het eiland is Willemstad, de hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Curaçao vormt samen met Bonaire en Aruba deBenedenwindse Eilanden. Deze worden de ABC-eilanden genoemd. Nederlands was lange tijd de enige officiële taal, maar sinds 2007 zijn Nederlands, Papiaments, en Engels vormen samen de officiële talen van het eiland. De prachtige stranden, het tropisch klimaar en de gastvrije bevolking zorgen voor een onvergetelijke vakantie. 

...

Tropische temperaturen

Het is het hele jaar door constant warm op Curaçao de temperatuur ligt ongeveer tussen de 25°C - 30°C . Het eiland kent geen officieel regenseizoen maar van oktober tot en met december valt er aanzienlijk meer neerslag. Ook op cultureel gebied is er genoeg te beleven. In mei is er het Curaçao International Jazz Festival met optredens van allerlei bekende artiesten. 2 juli is een nationale feestdag genaamd Dag van de vlag Curaçao. Op 17 augustus wordt de Slavenopstand van 1795 herdacht met verschillende muzikale en culturele evenementen. 

...

Tips ter plekke

De noordkust van Curaçao heeft sterke stromingen, pas goed op met zwemmen! De toeristische gebieden zijn veilig maar het gebruik van gezond verstand kan geen kwaad. Geïmporteerde producten zijn over het algemeen iets duurder dan in Nederland. Lokale producten en specialiteiten op de kleine marktjes en bootjes aan de kade zijn aanzienlijk goedkoper. Lokale gerechten en producten zijn tot zo'n 50% goedkoper dan in Nederland. 

...

Vervoer in Curaçao

Vanaf de luchthaven zijn er taxi's en huurauto's beschikbaar. Taxi's zijn goedkoper dan in Nederland. Het word aangeraden om een auto te huren of per taxi te reizen. Ook is er openbaar vervoer genaamd "Autobus Bedrijf Curacao". Dit is echter niet zoals men het in Nederland gewend is. 

...