Populairste Airline: Surinam Airways
Op de route Paramaribo – Aruba word bij voorkeur met Surinam Airways gevlogen.
Surinam Airways
67 %
Insel Air
9 %
Surinam Airways
9 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 4 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 41 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
131 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: juli
De vlucht is het goedkoopst in juli.
Goedkoopste weekdag: maandag
De prijzen variëren per dag van de week. maandags zijn vliegtickets tot 40 % gunstiger.
De populairste verbinding is nonstop
Naar Aruba vliegen 71 % van alle reizigers vanaf Paramaribo zonder daarbij te moeten overstappen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 45min, vanaf € 262
71 %
1 tussenstop Curacao
09h 10min, vanaf € 393
19 %
2 tussenstops Port of Spain - Trinidad Curacao
14h 45min, vanaf € 483
6 %
Retour al vanaf € 262,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 08.10.2018 en de terugvlucht op 12.10.2018. Tickets zijn op actueel 51 % goedkoper dan gemiddeld.

€ 262
goedkoop
€ 219
duur
€ 818

Het hele jaar door een tropische sfeer op Aruba

Aruba is een zonovergoten eiland bekend om zijn betoverende witte stranden, tropische klimaat en vriendelijke atmosfeer. Bereid je reis naar dit paradijsje goed voor met onderstaande tips.

...

Altijd het perfecte klimaat

In Aruba kun je het hele jaar door genieten van warme temperaturen rond de 29°C. Ben je op 25 januari in Oranjestad dan zijn de festiviteiten op de Betico Croes-dag (El Libertador) een aanrader. Dit is de verjaardag van de onderwijzer die een centrale rol speelde in Aruba’s onafhankelijkheid van Nederland. Filmliefhebbers komen in juni aan hun trekken tijdens het Aruba International Film Festival. Voor muziekliefhebbers is er het Carribean Sea Jazz Festival in oktober.

...

Belastingvrije luxe artikelen

De kosten van levensonderhoud zijn iets hoger dan in Nederland. Echter, omdat Aruba belastingvrij is, kun je veel luxe artikelen zoals parfums en merkkleding een stuk goedkoper krijgen.

...

Goede verbinding van luchthaven naar centrum

Vanaf de luchthaven kun je de Arubus nemen. Deze lijndienst heeft een goede verbinding met verschillende destinaties op het eiland en is gunstig geprijsd. Op het vliegveld kun je ook een taxi nemen. Deze zijn goedkoper dan taxi’s in Nederland. Daarnaast is er de mogelijkheid om een auto te huren.

Hoge prijzen voor overnachtingen

Als je op zoek gaat naar accommodatie hou er dan rekening meet dat overnachtingen op Aruba relatief duur zijn. In een hostel betaal je vanaf 50$ per nacht, kies je voor een hotel of appartement reken dan op minstens 70$ per nacht.

Prima vervoersmogelijkheden op het eiland

Wat het openbaar vervoer betreft is de Arubus een goede keuze. Deze bussen dienst heeft een betrouwbaar en uitgebreid netwerk op het eiland. Maar ook de taxi’s zijn een betaalbare optie. Het huren van een auto wordt echter aangeraden, vooral als je veel locaties op het eiland wilt bezoeken tijdens je verblijf.

...