Populairste Airline: United Airlines
De route Aruba – Amsterdam word het meeste geboekt bij United Airlines.
United Airlines
9 %
KLM
5 %
TUI Airlines Nederland
2 %
Tip: 3 weken voor vertrek boeken
3 weken voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
23 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op dinsdag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Miami en Madrid
Op deze route zijn vluchten via Miami en Madrid met een aandeel van 14 % het meest populair.
verbinding
boekingen
2 tussenstops Miami International Airport, FL Madrid-Barajas
20h 15min, vanaf € 1 000
14 %
2 tussenstops Miami International Airport, FL Londen-Heathrow
22h 21min, vanaf € 977
10 %
1 tussenstop New York - Newark Liberty International Airport, NJ
36h 20min, vanaf € 635
10 %

Amsterdam: voor ieder wat wils

Het Wallendistrict, het Anne Frankhuis en de coffeeshops zijn maar enkele van de bezienswaardigheden van de Nederlandse hoofdstad. Maar of je nu komt voor de grachten, de Hollandse kaas of misschien zelfs iets 'magischer', Amsterdam heeft voor ieder iets.

...

Een stedentrip voor het hele jaar

De Nederlandse hoofdstad mag dan een citytrip zijn voor iedere periode van het jaar, toch zijn er periodes wanneer de stad een extra touch krijgt. Zo wordt op 27 april Koningsdag gevierd in het hele land en organiseert de stad een vrijmarkt. Op Bevrijdingsdag (5mei) wordt het einde van de Duitse bezetting gevierd aan de hand van festivals en muzikale evenementen.

Amsterdam is een veilige stad, al zijn er bepaalde gebieden die wat grimmiger worden 's avonds. Zo is het Wallendistrict nog steeds een gebied waar je het best niet alleen op dool gaat gezien er na zonsondergang heel wat pooiers en dealers actief worden. 

...

Meer dan kaas alleen

Tijdens je reis wil je waarschijnlijk meer eten dan een stukje kaas of een broodje kroket. Probeer zeker ook eens Indonesisch, Surinaams of Antilliaans eten bij een van de vele eettentjes in de stad.

Voor wie niet 'in de aap' wil logeren geldt dat in het toeristische gebied in Amsterdam de prijzen 50 tot 100% boven de Nederlandse norm liggen. Wie wat zoekt vind al hostels vanaf vanaf 20 € per nacht. Goedkope hotels beginnen rond de 45 euro. 

...

Amsterdam als fietsstad

Schiphol is bereikbaar vanuit heel wat Europese luchthavens. Om het centrum te bereiken is de taxi een dure optie (ongeveer 50 euro). Het openbare vervoer is een betere keuze voor wie budget wil reizen. Met de trein (ongeveer 4 euro) sta je in zo'n 15 minuten in het centrum. Met bus 197 ben je vanaf het Leidseplein in een goed halfuur op de luchthaven. Om je te verplaatsen in Amsterdam zelf is een 24-uursticket (ongeveer 8 euro & 3 euro voor kinderen 4-11) een mogelijkheid. Je verplaatsen met de fiets zoals elke Amsterdammer daarentegen is een aanrader. 

...