Populairste Airline: KLM
KLM is met 9 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
KLM
9 %
Delta
8 %
TUI Airlines Nederland
6 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 5 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 61 % bespaard worden.
139 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zondag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op zondag het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Van Aruba naar Amsterdam vliegen 18 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
09h 55min, vanaf € 438
18 %
2 tussenstops Miami International Airport, FL Londen-Heathrow
16h 39min, vanaf € 946
12 %
2 tussenstops Miami International Airport, FL Philadelphia International Airport, PA
17h 30min, vanaf € 917
9 %
Retour al vanaf € 438,00
Een retourvlucht voor slechts € 438,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 25-11-18 en een terugvlucht op 15-12-18.

€ 438
goedkoop
€ 438
duur
€ 1 607

Amsterdam: voor ieder wat wils

Het Wallendistrict, het Anne Frankhuis en de coffeeshops zijn maar enkele van de bezienswaardigheden van de Nederlandse hoofdstad. Maar of je nu komt voor de grachten, de Hollandse kaas of misschien zelfs iets 'magischer', Amsterdam heeft voor ieder iets.

...

Een stedentrip voor het hele jaar

De Nederlandse hoofdstad mag dan een citytrip zijn voor iedere periode van het jaar, toch zijn er periodes wanneer de stad een extra touch krijgt. Zo wordt op 27 april Koningsdag gevierd in het hele land en organiseert de stad een vrijmarkt. Op Bevrijdingsdag (5mei) wordt het einde van de Duitse bezetting gevierd aan de hand van festivals en muzikale evenementen.

Amsterdam is een veilige stad, al zijn er bepaalde gebieden die wat grimmiger worden 's avonds. Zo is het Wallendistrict nog steeds een gebied waar je het best niet alleen op dool gaat gezien er na zonsondergang heel wat pooiers en dealers actief worden. 

...

Meer dan kaas alleen

Tijdens je reis wil je waarschijnlijk meer eten dan een stukje kaas of een broodje kroket. Probeer zeker ook eens Indonesisch, Surinaams of Antilliaans eten bij een van de vele eettentjes in de stad.

Voor wie niet 'in de aap' wil logeren geldt dat in het toeristische gebied in Amsterdam de prijzen 50 tot 100% boven de Nederlandse norm liggen. Wie wat zoekt vind al hostels vanaf vanaf 20 € per nacht. Goedkope hotels beginnen rond de 45 euro. 

...

Amsterdam als fietsstad

Schiphol is bereikbaar vanuit heel wat Europese luchthavens. Om het centrum te bereiken is de taxi een dure optie (ongeveer 50 euro). Het openbare vervoer is een betere keuze voor wie budget wil reizen. Met de trein (ongeveer 4 euro) sta je in zo'n 15 minuten in het centrum. Met bus 197 ben je vanaf het Leidseplein in een goed halfuur op de luchthaven. Om je te verplaatsen in Amsterdam zelf is een 24-uursticket (ongeveer 8 euro & 3 euro voor kinderen 4-11) een mogelijkheid. Je verplaatsen met de fiets zoals elke Amsterdammer daarentegen is een aanrader. 

...