Populairste Airline: Turkish Airlines
Met 15 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met Turkish Airlines.
Turkish Airlines
15 %
Aeroflot
13 %
Pegasus Airlines
11 %
Tip: Op de dag van vertrek boeken
Het optimale moment voor een boeking is 0 dagen voor take off. Hier betaal je slechts € 221,00.
0 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn woensdag. Op deze dagen kan tot 10 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Istanboel
Op deze route zijn vluchten via Istanboel met een aandeel van 23 % het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanboel Atatürk
10h 10min, vanaf € 173
23 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
25h 20min, vanaf € 191
15 %
1 tussenstop Moskou-Sjeremetjevo
11h 15min, vanaf € 300
14 %
Retour al vanaf € 172,00
De Ticketprijs voor een vlucht op 10-04-19 inclusief terugvlucht op 02-05-19 is op dit moment € 172,00.

€ 172
goedkoop
€ 172
duur
€ 399

Richting Iran voor een bezoekje aan Teheran

Teheran is de hoofdstad van Iran en is gelegen in het noordelijke gedeelte van het land. De stad kent grote hoogteverschillen, zo ligt het zuidelijke gedeelte op ongeveer 1100 meter en het noordelijke gedeelte op maar liefst 1750 meter.

...

De beste tijd om Teheran te bezoeken

Teheran kent een landklimaat, waardoor zomer en winter grote temperatuurverschillen kennen. Tussen april en oktober zijn er de hoogste temperaturen, namelijk tussen de 12 tot 25 graden. Binnen deze maanden kunt u dus genieten van een aangename temperatuur.

Feestdagen en festivals zijn er ook in Teheran. Op 11 februari is de dag van de islamitische revolutie, op 20 maart is de dag van de nationalisatie van de olie-industrie, van 21 tot en met 24 maart wordt het nieuwjaarsfeest gevierd en op 1 april is de dag van de Republiek. Later in het jaar, op 4 en 5 juni, wordt de sterfdag en de herdenking van Imam Khomeini 'gevierd'. In de maanden februari, maart, april en juni kunt u dus een feestdag in Teheran meemaken.

...

Het treffen van voorbereidingen voor de reis

Geadviseerd wordt om tijdig, wanneer u nog in eigen land bent, een visum aan te vragen. Het is ook mogelijk om een visum bij aankomst in Teheran te regelen, maar er is een kans dat deze afgewezen wordt wanneer er geen hotelboeking en/of bevestiging van een verblijfplaats is. Neem dus het zekere voor het onzekere en regel dit op tijd.

Daarnaast wordt geadviseerd om een inenting voor Hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie te halen, en moet u opletten met het maken van beeldmateriaal. Men kan u tijdens het fotograferen gaan verdenken van spionage.

...

Informatie ter plaatse

Voor vervoer in Teheran kunt u gebruik maken van de shuttle bus. Vanaf de luchthaven naar het Azadi-plein kost dit gemiddeld 20.000 IRR, terwijl een taxi ruim 300.000 IRR kost. De reistijd is bij beiden ongeveer 80 minuten. Taxiprijzen zijn hoger, maar alsnog veel goedkoper dan in Nederland en een goede manier om u te laten vervoeren binnen de stad.

...