Populairste Airline: Turkish Airlines
Op de route Amsterdam – Teheran worden de meeste vluchten verzorgt door Turkish Airlines.
Turkish Airlines
13 %
Austrian Airlines
11 %
Lufthansa
9 %
Tip: 21 dagen voor vertrek boeken
Bij een boeking 21 dagen voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 56 % bespaard worden.
21 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zaterdag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want zaterdag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Zürich en Frankfurt
De favoriete verbinding gaat via Zürich en Frankfurt en word door 12 % van alle reizigers geboekt.
verbinding
boekingen
2 tussenstops Zürich Frankfurt-Main
11h 35min, vanaf € 302
12 %
1 tussenstop Wenen
07h 20min, vanaf € 292
11 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
17h 50min, vanaf € 209
11 %
Retour al vanaf € 209,00
De Ticketprijs voor een vlucht op 08-02-20 inclusief terugvlucht op 28-02-20 is op dit moment € 209,00.

€ 209
goedkoop
€ 209
duur
€ 513

Richting Iran voor een bezoekje aan Teheran

Teheran is de hoofdstad van Iran en is gelegen in het noordelijke gedeelte van het land. De stad kent grote hoogteverschillen, zo ligt het zuidelijke gedeelte op ongeveer 1100 meter en het noordelijke gedeelte op maar liefst 1750 meter.

...

De beste tijd om Teheran te bezoeken

Teheran kent een landklimaat, waardoor zomer en winter grote temperatuurverschillen kennen. Tussen april en oktober zijn er de hoogste temperaturen, namelijk tussen de 12 tot 25 graden. Binnen deze maanden kunt u dus genieten van een aangename temperatuur.

Feestdagen en festivals zijn er ook in Teheran. Op 11 februari is de dag van de islamitische revolutie, op 20 maart is de dag van de nationalisatie van de olie-industrie, van 21 tot en met 24 maart wordt het nieuwjaarsfeest gevierd en op 1 april is de dag van de Republiek. Later in het jaar, op 4 en 5 juni, wordt de sterfdag en de herdenking van Imam Khomeini 'gevierd'. In de maanden februari, maart, april en juni kunt u dus een feestdag in Teheran meemaken.

...

Het treffen van voorbereidingen voor de reis

Geadviseerd wordt om tijdig, wanneer u nog in eigen land bent, een visum aan te vragen. Het is ook mogelijk om een visum bij aankomst in Teheran te regelen, maar er is een kans dat deze afgewezen wordt wanneer er geen hotelboeking en/of bevestiging van een verblijfplaats is. Neem dus het zekere voor het onzekere en regel dit op tijd.

Daarnaast wordt geadviseerd om een inenting voor Hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie te halen, en moet u opletten met het maken van beeldmateriaal. Men kan u tijdens het fotograferen gaan verdenken van spionage.

...

Informatie ter plaatse

Voor vervoer in Teheran kunt u gebruik maken van de shuttle bus. Vanaf de luchthaven naar het Azadi-plein kost dit gemiddeld 20.000 IRR, terwijl een taxi ruim 300.000 IRR kost. De reistijd is bij beiden ongeveer 80 minuten. Taxiprijzen zijn hoger, maar alsnog veel goedkoper dan in Nederland en een goede manier om u te laten vervoeren binnen de stad.

...