Populairste Airline: Austrian Airlines
Op de route Amsterdam – Teheran word bij voorkeur met Austrian Airlines gevlogen.
Austrian Airlines
18 %
Turkish Airlines
9 %
KLM
2 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Om 52 % te besparen boekt u uw ticket het beste 4 maanden voor vertrek .
135 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: december
De vlucht is het goedkoopst in december.
Goedkoopste weekdag: donderdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op donderdag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Wenen
Met 18 % van alle geboekte vliegtickets is de route met overstap in Wenen favoriet.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Wenen
06h 45min, vanaf € 351
18 %
1 tussenstop Istanboel Atatürk
10h 10min, vanaf € 201
11 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
23h 40min, vanaf € 235
9 %
Retour al vanaf € 179,00
Een retourvlucht voor slechts € 179,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 25.10.2018 en een terugvlucht op 10.11.2018. Tot 40 % gunstiger dan andere tickets op deze route.

€ 179
goedkoop
€ 179
duur
€ 412

Richting Iran voor een bezoekje aan Teheran

Teheran is de hoofdstad van Iran en is gelegen in het noordelijke gedeelte van het land. De stad kent grote hoogteverschillen, zo ligt het zuidelijke gedeelte op ongeveer 1100 meter en het noordelijke gedeelte op maar liefst 1750 meter.

...

De beste tijd om Teheran te bezoeken

Teheran kent een landklimaat, waardoor zomer en winter grote temperatuurverschillen kennen. Tussen april en oktober zijn er de hoogste temperaturen, namelijk tussen de 12 tot 25 graden. Binnen deze maanden kunt u dus genieten van een aangename temperatuur.

Feestdagen en festivals zijn er ook in Teheran. Op 11 februari is de dag van de islamitische revolutie, op 20 maart is de dag van de nationalisatie van de olie-industrie, van 21 tot en met 24 maart wordt het nieuwjaarsfeest gevierd en op 1 april is de dag van de Republiek. Later in het jaar, op 4 en 5 juni, wordt de sterfdag en de herdenking van Imam Khomeini 'gevierd'. In de maanden februari, maart, april en juni kunt u dus een feestdag in Teheran meemaken.

...

Het treffen van voorbereidingen voor de reis

Geadviseerd wordt om tijdig, wanneer u nog in eigen land bent, een visum aan te vragen. Het is ook mogelijk om een visum bij aankomst in Teheran te regelen, maar er is een kans dat deze afgewezen wordt wanneer er geen hotelboeking en/of bevestiging van een verblijfplaats is. Neem dus het zekere voor het onzekere en regel dit op tijd.

Daarnaast wordt geadviseerd om een inenting voor Hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie te halen, en moet u opletten met het maken van beeldmateriaal. Men kan u tijdens het fotograferen gaan verdenken van spionage.

...

Informatie ter plaatse

Voor vervoer in Teheran kunt u gebruik maken van de shuttle bus. Vanaf de luchthaven naar het Azadi-plein kost dit gemiddeld 20.000 IRR, terwijl een taxi ruim 300.000 IRR kost. De reistijd is bij beiden ongeveer 80 minuten. Taxiprijzen zijn hoger, maar alsnog veel goedkoper dan in Nederland en een goede manier om u te laten vervoeren binnen de stad.

...