Populairste Airline: Turkish Airlines
Met 14 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met Turkish Airlines.
Turkish Airlines
14 %
Austrian Airlines
10 %
Pegasus Airlines
9 %
Tip: Op de dag van vertrek boeken
Om 66 % te besparen boekt u uw ticket het beste 0 dagen voor vertrek .
0 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zondag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn zondag. Op deze dagen kan tot 13 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Istanboel
Van alle vluchten is de route via Istanboel met 24 % van alle boekingen het meest gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanboel Atatürk
25h 45min, vanaf € 218
24 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
11h 25min, vanaf € 185
15 %
1 tussenstop Moskou-Sjeremetjevo
10h 35min, vanaf € 298
11 %
Retour al vanaf € 166,00
Voor maar € 166,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 20-01-19 en een terugvlucht op 20-02-19.

€ 166
goedkoop
€ 166
duur
€ 420

Richting Iran voor een bezoekje aan Teheran

Teheran is de hoofdstad van Iran en is gelegen in het noordelijke gedeelte van het land. De stad kent grote hoogteverschillen, zo ligt het zuidelijke gedeelte op ongeveer 1100 meter en het noordelijke gedeelte op maar liefst 1750 meter.

...

De beste tijd om Teheran te bezoeken

Teheran kent een landklimaat, waardoor zomer en winter grote temperatuurverschillen kennen. Tussen april en oktober zijn er de hoogste temperaturen, namelijk tussen de 12 tot 25 graden. Binnen deze maanden kunt u dus genieten van een aangename temperatuur.

Feestdagen en festivals zijn er ook in Teheran. Op 11 februari is de dag van de islamitische revolutie, op 20 maart is de dag van de nationalisatie van de olie-industrie, van 21 tot en met 24 maart wordt het nieuwjaarsfeest gevierd en op 1 april is de dag van de Republiek. Later in het jaar, op 4 en 5 juni, wordt de sterfdag en de herdenking van Imam Khomeini 'gevierd'. In de maanden februari, maart, april en juni kunt u dus een feestdag in Teheran meemaken.

...

Het treffen van voorbereidingen voor de reis

Geadviseerd wordt om tijdig, wanneer u nog in eigen land bent, een visum aan te vragen. Het is ook mogelijk om een visum bij aankomst in Teheran te regelen, maar er is een kans dat deze afgewezen wordt wanneer er geen hotelboeking en/of bevestiging van een verblijfplaats is. Neem dus het zekere voor het onzekere en regel dit op tijd.

Daarnaast wordt geadviseerd om een inenting voor Hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie te halen, en moet u opletten met het maken van beeldmateriaal. Men kan u tijdens het fotograferen gaan verdenken van spionage.

...

Informatie ter plaatse

Voor vervoer in Teheran kunt u gebruik maken van de shuttle bus. Vanaf de luchthaven naar het Azadi-plein kost dit gemiddeld 20.000 IRR, terwijl een taxi ruim 300.000 IRR kost. De reistijd is bij beiden ongeveer 80 minuten. Taxiprijzen zijn hoger, maar alsnog veel goedkoper dan in Nederland en een goede manier om u te laten vervoeren binnen de stad.

...