Populairste Airline: Austrian Airlines
Op de vliegroute Amsterdam – Teheran kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Austrian Airlines.
Austrian Airlines
15 %
Turkish Airlines
12 %
KLM
2 %
Tip: Op de dag van vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 0 dagen voor vertrek het voordeligst. Tot 63 % kan men besparen.
0 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: januari
De vlucht is het goedkoopst in januari.
Goedkoopste weekdag: zaterdag
De prijzen variëren per dag van de week. zaterdags zijn vliegtickets tot 19 % gunstiger.
Populairste verbindung: via Wenen
De favoriete verbinding gaat via Wenen en word door 15 % van alle reizigers geboekt.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Wenen
06h 45min, vanaf € 343
15 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
10h 50min, vanaf € 161
12 %
1 tussenstop Istanboel Atatürk
11h 20min, vanaf € 203
11 %
Retour al vanaf  € 161,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 20.01.2018 en terugvlucht; 11.02.2018. Tot 41 % gunstiger dan andere tickets op deze route.

€ 161
goedkoop
€ 161
duur
€ 430

Richting Iran voor een bezoekje aan Teheran

Teheran is de hoofdstad van Iran en is gelegen in het noordelijke gedeelte van het land. De stad kent grote hoogteverschillen, zo ligt het zuidelijke gedeelte op ongeveer 1100 meter en het noordelijke gedeelte op maar liefst 1750 meter.

...

De beste tijd om Teheran te bezoeken

Teheran kent een landklimaat, waardoor zomer en winter grote temperatuurverschillen kennen. Tussen april en oktober zijn er de hoogste temperaturen, namelijk tussen de 12 tot 25 graden. Binnen deze maanden kunt u dus genieten van een aangename temperatuur.

Feestdagen en festivals zijn er ook in Teheran. Op 11 februari is de dag van de islamitische revolutie, op 20 maart is de dag van de nationalisatie van de olie-industrie, van 21 tot en met 24 maart wordt het nieuwjaarsfeest gevierd en op 1 april is de dag van de Republiek. Later in het jaar, op 4 en 5 juni, wordt de sterfdag en de herdenking van Imam Khomeini 'gevierd'. In de maanden februari, maart, april en juni kunt u dus een feestdag in Teheran meemaken.

...

Het treffen van voorbereidingen voor de reis

Geadviseerd wordt om tijdig, wanneer u nog in eigen land bent, een visum aan te vragen. Het is ook mogelijk om een visum bij aankomst in Teheran te regelen, maar er is een kans dat deze afgewezen wordt wanneer er geen hotelboeking en/of bevestiging van een verblijfplaats is. Neem dus het zekere voor het onzekere en regel dit op tijd.

Daarnaast wordt geadviseerd om een inenting voor Hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie te halen, en moet u opletten met het maken van beeldmateriaal. Men kan u tijdens het fotograferen gaan verdenken van spionage.

...

Informatie ter plaatse

Voor vervoer in Teheran kunt u gebruik maken van de shuttle bus. Vanaf de luchthaven naar het Azadi-plein kost dit gemiddeld 20.000 IRR, terwijl een taxi ruim 300.000 IRR kost. De reistijd is bij beiden ongeveer 80 minuten. Taxiprijzen zijn hoger, maar alsnog veel goedkoper dan in Nederland en een goede manier om u te laten vervoeren binnen de stad.

...