Populairste Airline: Turkish Airlines
Met 19 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met Turkish Airlines.
Turkish Airlines
19 %
Pegasus Airlines
15 %
Aeroflot
14 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 5 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 46 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
164 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
Het laagst zijn de ticketprijzen dinsdag. Hier reis je tot 7 % goedkoper.
Populairste verbindung: via Istanbul
Met 23 % van alle gemaakte boekingen is de route via Istanbul het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul New Airport
10h 05min, vanaf € 197
23 %
1 tussenstop Moskou-Sjeremetjevo
11h 15min, vanaf € 288
14 %
Retour al vanaf € 180,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 14-11-19 en terugvlucht; 28-11-19.

€ 180
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Richting Iran voor een bezoekje aan Teheran

Teheran is de hoofdstad van Iran en is gelegen in het noordelijke gedeelte van het land. De stad kent grote hoogteverschillen, zo ligt het zuidelijke gedeelte op ongeveer 1100 meter en het noordelijke gedeelte op maar liefst 1750 meter.

...

De beste tijd om Teheran te bezoeken

Teheran kent een landklimaat, waardoor zomer en winter grote temperatuurverschillen kennen. Tussen april en oktober zijn er de hoogste temperaturen, namelijk tussen de 12 tot 25 graden. Binnen deze maanden kunt u dus genieten van een aangename temperatuur.

Feestdagen en festivals zijn er ook in Teheran. Op 11 februari is de dag van de islamitische revolutie, op 20 maart is de dag van de nationalisatie van de olie-industrie, van 21 tot en met 24 maart wordt het nieuwjaarsfeest gevierd en op 1 april is de dag van de Republiek. Later in het jaar, op 4 en 5 juni, wordt de sterfdag en de herdenking van Imam Khomeini 'gevierd'. In de maanden februari, maart, april en juni kunt u dus een feestdag in Teheran meemaken.

...

Het treffen van voorbereidingen voor de reis

Geadviseerd wordt om tijdig, wanneer u nog in eigen land bent, een visum aan te vragen. Het is ook mogelijk om een visum bij aankomst in Teheran te regelen, maar er is een kans dat deze afgewezen wordt wanneer er geen hotelboeking en/of bevestiging van een verblijfplaats is. Neem dus het zekere voor het onzekere en regel dit op tijd.

Daarnaast wordt geadviseerd om een inenting voor Hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie te halen, en moet u opletten met het maken van beeldmateriaal. Men kan u tijdens het fotograferen gaan verdenken van spionage.

...

Informatie ter plaatse

Voor vervoer in Teheran kunt u gebruik maken van de shuttle bus. Vanaf de luchthaven naar het Azadi-plein kost dit gemiddeld 20.000 IRR, terwijl een taxi ruim 300.000 IRR kost. De reistijd is bij beiden ongeveer 80 minuten. Taxiprijzen zijn hoger, maar alsnog veel goedkoper dan in Nederland en een goede manier om u te laten vervoeren binnen de stad.

...