Populairste Airline: Turkish Airlines
Op de route Amsterdam – Teheran worden de meeste vluchten verzorgt door Turkish Airlines.
Turkish Airlines
15 %
Austrian Airlines
10 %
KLM
0 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 2 maanden voor vertrek boekt. Zo kan je tot 68 % besparen.
74 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: oktober
In oktober zijn de ticketprijzen met 29 % onder het jaarlijks gemiddelde het goedkoopst. vliegtickets zijn het minst goedkoop in juli.
Goedkoopste weekdag: dinsdag
Het laagst zijn de ticketprijzen dinsdag. Hier reis je tot 11 % goedkoper.
Populairste verbindung: via Istanboel
16 % van alle gemaakte boekingen gaan voor de route met tussenstop in Istanboel.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanboel Atatürk
10h 10min, vanaf € 200
16 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
23h 55min, vanaf € 192
12 %
1 tussenstop Wenen
10h 20min, vanaf € 319
10 %
Retour al vanaf € 166,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 30.10.2018 en de terugvlucht op 01.12.2018.

€ 166
goedkoop
€ 166
duur
€ 373

Richting Iran voor een bezoekje aan Teheran

Teheran is de hoofdstad van Iran en is gelegen in het noordelijke gedeelte van het land. De stad kent grote hoogteverschillen, zo ligt het zuidelijke gedeelte op ongeveer 1100 meter en het noordelijke gedeelte op maar liefst 1750 meter.

...

De beste tijd om Teheran te bezoeken

Teheran kent een landklimaat, waardoor zomer en winter grote temperatuurverschillen kennen. Tussen april en oktober zijn er de hoogste temperaturen, namelijk tussen de 12 tot 25 graden. Binnen deze maanden kunt u dus genieten van een aangename temperatuur.

Feestdagen en festivals zijn er ook in Teheran. Op 11 februari is de dag van de islamitische revolutie, op 20 maart is de dag van de nationalisatie van de olie-industrie, van 21 tot en met 24 maart wordt het nieuwjaarsfeest gevierd en op 1 april is de dag van de Republiek. Later in het jaar, op 4 en 5 juni, wordt de sterfdag en de herdenking van Imam Khomeini 'gevierd'. In de maanden februari, maart, april en juni kunt u dus een feestdag in Teheran meemaken.

...

Het treffen van voorbereidingen voor de reis

Geadviseerd wordt om tijdig, wanneer u nog in eigen land bent, een visum aan te vragen. Het is ook mogelijk om een visum bij aankomst in Teheran te regelen, maar er is een kans dat deze afgewezen wordt wanneer er geen hotelboeking en/of bevestiging van een verblijfplaats is. Neem dus het zekere voor het onzekere en regel dit op tijd.

Daarnaast wordt geadviseerd om een inenting voor Hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie te halen, en moet u opletten met het maken van beeldmateriaal. Men kan u tijdens het fotograferen gaan verdenken van spionage.

...

Informatie ter plaatse

Voor vervoer in Teheran kunt u gebruik maken van de shuttle bus. Vanaf de luchthaven naar het Azadi-plein kost dit gemiddeld 20.000 IRR, terwijl een taxi ruim 300.000 IRR kost. De reistijd is bij beiden ongeveer 80 minuten. Taxiprijzen zijn hoger, maar alsnog veel goedkoper dan in Nederland en een goede manier om u te laten vervoeren binnen de stad.

...