Vluchten naar Teheran

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Teheran

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Teheran (IKA) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Teheran zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Teheran reistips

Teheran: van skigebied tot hedendaagse kunst

De miljoenenstad Teheran ligt in het noorden van Iran. Het is de hoofdstad van het land en is dankzij zijn culturele bezienswaardigheden, musea en skigebieden een aantrekkelijke en afwisselende bestemming.

Warme zomers en koude winters

Iran heeft een droog klimaat met zeer koude winters en hete zomers. Het noordwesten heeft een subtropisch klimaat en wordt gekenmerkt door een uitgebreidere flora dan de rest van het land. Vanwege de lage wintertemperaturen is april tot en met oktober de beste periode om naar Iran en Teheran te reizen. In deze maanden vinden diverse feestdagen plaats. Zo is 1 april de Dag van de Republiek en wordt op 4 juni het overlijden van Khomeini herdacht. Wat eerder in het voorjaar zijn nog enkele belangrijke evenementen, zoals de Dag van de Islamitische Revolutie op 11 februari en het lentefestival Newroz dat van 21 tot 24 maart plaatsvindt.

Ook strenge regels voor niet-moslims

De islam is de staatsgodsdienst van Iran en de regels van deze religie moeten ook door niet-moslims worden gerespecteerd. Het gebruiken of in bezit hebben van alcohol en varkensvlees en publicaties met een al te westers wereldbeeld kan streng worden bestraft. Ook het nemen van foto’s of filmen van openbare gebouwen wordt afgeraden. Wie dit toch doet kan worden opgepakt op verdenking van spionage voor het westen. Teheran is een fastfoodmekka en snacks zijn er vrij voordelig. Een traditionele falafel kost rond de 25.000 Iraanse rial. Op markten als de Grand Bazaar en de Tajrish Bazaar moet daarentegen altijd worden afgedongen, omdat handelaren standaard teveel vragen. Overigens is een visum verplicht bij een bezoek aan Iran.

Voordelig van A naar B

In tegenstelling tot de marktprijzen is het openbaar vervoer in Teheran juist weer relatief goedkoop. In de metro en de bus gelden prijzen tussen ongeveer 3000 en 6000 Iraanse rial per rit. De taxi’s zijn wat duurder, maar nog altijd stukken goedkoper dan in Nederland. Binnen Teheran is dit het favoriete vervoersmiddel van toeristen en andere bezoekers. Om van het vliegveld naar het Azadiplein te komen kan zowel een shuttlebus als taxi worden genomen.