Vluchten van Düsseldorf naar Teheran

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Düsseldorf naar Teheran

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Düsseldorf (DUS) naar Teheran (IKA) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Teheran starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Tips en tricks om goedkope vluchten van Düsseldorf naar Teheran te vinden

Populairste Airline: Turkish Airlines
53 % van de vluchten op de route Düsseldorf – Teheran worden geboekt bij Turkish Airlines.
Turkish Airlines
53 %
Qatar Airways
23 %
Emirates
15 %
Goedkoopste weekdag: vrijdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn vrijdag. Op deze dagen kan tot 13 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Istanbul - Sabiha Gökcen
In het bijzonder de route via Istanbul - Sabiha Gökcen is met een boekingsaandeel van 32 % zeer gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
06h 50min, vanaf € 274
32 %
1 tussenstop Doha International Airport
16h 25min, vanaf € 459
23 %
1 tussenstop Dubai
16h 55min, vanaf € 477
15 %

Nuttige informatie over de vlucht van Düsseldorf naar Teheran

Over Teheran

De 5000 jaar oude stad Teheran aan de voet van het hooggebergte de Elboers, is de hoofdstad van Iran. Er wonen ruim 8 miljoen inwoners die gemiddeld gezien jong en hoog opgeleid zijn.

Wanneer Teheran te bezoeken

Als stad is Teheran het gehele jaar te bezoeken. De beste reistijd valt tussen april en oktober. De stad heeft warme zomers terwijl het in de winter kan sneeuwen. Het voorjaar kent veel feestdagen. 11 februari is de Dag van de islamitische Revolutie. 20 maart is de dag van de Nationalisatie van de olie-industrie. Het festival van de lente valt tussen 21 en 24 maart. 1 april is de dag van de Republiek terwijl de sterfdag van Imam Khomeini op 4 juni en zijn sterfdag op 5 juni wordt herdacht.

Voorbereidingen voor de reis

Hoewel een visum bij aankomst kan worden aangevraagd, is het verstandiger om dit vooraf te regelen. Zonder vaste verblijfplaats of hotelboeking kan het bezoek namelijk worden geweigerd. Er is een advies om vooraf gevaccineerd te zijn tegen Hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie. Iran heeft zeer strenge regels met betrekking tot alcohol, varkensvlees en westerse publicaties. Fotograferen van officiële gebouwen wordt afgeraden en ook het filmen of zelfs maar aanwezig zijn bij demonstraties kan als spionage worden uitgelegd. Drugsgebruik en bezit kan de doodstraf opleveren. Hou je hier verre van. Afdingen is een onderdeel van de markthandel. In Teheran is overal fastfood verkrijgbaar. Zo kost falafel ongeveer 25.000 IRR.(Iraanse Rial) Drink alleen van blikjes en flessen die gesloten worden aangeboden.

Praktische informatie

Vanaf de luchthaven is het ongeveer 80 minuten reizen naar het centrum. Een goedkope shuttle bus kost overdag ongeveer 20.000 IRR. Taxi's kostten voor deze rit ongeveer 300.000 IRR. In de stad zijn taxi's de beste keuze en veel goedkoper dan in Nederland. Desgewenst kan er ook een bus of metro worden genomen voor een prijs tussen de 3000 en 6000 IRR per rit. Een overnachting in een hotel of guesthouse beginnen vanaf 1.000.000 per nacht.

Informatie over de vlucht: Düsseldorf - Teheran

Goedkoopste heenvlucht van € 171,00
Retourvlucht van € 361,21
Vluchttijd min. 05:15
Vliegtijd terugvlucht min. 06:00
Afstand 3926 km
Vluchten per week 3
Vertrekluchthaven Luchthaven Düsseldorf (DUS)
Land van vertrek Vluchten vanuit Duitsland
Aankomstluchthaven Luchthaven Teheran (IKA)
Land van bestemming Vluchten naar Iran
Alternatieve routes naar Iran
Alternatieve vluchten naar Teheran
Populaire bestemmingen voor doorreizen