Populairste Airline: Turkish Airlines
De populairste airlines op de route Düsseldorf – Teheran zijn met 56 % Turkish Airlines, Emirates en Pegasus Airlines.
Turkish Airlines
23 %
Emirates
18 %
Pegasus Airlines
15 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 5 maanden voor vertrek boekt. Zo kan je tot 43 % besparen.
165 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zaterdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn zaterdag. Op deze dagen kan tot 33 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Istanbul
21 % van alle gemaakte boekingen gaan voor de route met tussenstop in Istanbul.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul New Airport
10h 05min, vanaf € 303
21 %
1 tussenstop Dubai
10h 40min, vanaf € 358
20 %
Retour al vanaf € 202,00
Wie bijvoorbeeld op 02-11-19 heen en op 02-12-19 terugvliegt, reist voor € 202,00 bijzonder gunstig.

€ 202
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Over Teheran

De 5000 jaar oude stad Teheran aan de voet van het hooggebergte de Elboers, is de hoofdstad van Iran. Er wonen ruim 8 miljoen inwoners die gemiddeld gezien jong en hoog opgeleid zijn.

...

Wanneer Teheran te bezoeken

Als stad is Teheran het gehele jaar te bezoeken. De beste reistijd valt tussen april en oktober. De stad heeft warme zomers terwijl het in de winter kan sneeuwen. Het voorjaar kent veel feestdagen. 11 februari is de Dag van de islamitische Revolutie. 20 maart is de dag van de Nationalisatie van de olie-industrie. Het festival van de lente valt tussen 21 en 24 maart. 1 april is de dag van de Republiek terwijl de sterfdag van Imam Khomeini op 4 juni en zijn sterfdag op 5 juni wordt herdacht.

...

Voorbereidingen voor de reis

Hoewel een visum bij aankomst kan worden aangevraagd, is het verstandiger om dit vooraf te regelen. Zonder vaste verblijfplaats of hotelboeking kan het bezoek namelijk worden geweigerd. Er is een advies om vooraf gevaccineerd te zijn tegen Hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie. Iran heeft zeer strenge regels met betrekking tot alcohol, varkensvlees en westerse publicaties. Fotograferen van officiële gebouwen wordt afgeraden en ook het filmen of zelfs maar aanwezig zijn bij demonstraties kan als spionage worden uitgelegd. Drugsgebruik en bezit kan de doodstraf opleveren. Hou je hier verre van. Afdingen is een onderdeel van de markthandel. In Teheran is overal fastfood verkrijgbaar. Zo kost falafel ongeveer 25.000 IRR.(Iraanse Rial) Drink alleen van blikjes en flessen die gesloten worden aangeboden.

...

Praktische informatie

Vanaf de luchthaven is het ongeveer 80 minuten reizen naar het centrum. Een goedkope shuttle bus kost overdag ongeveer 20.000 IRR. Taxi's kostten voor deze rit ongeveer 300.000 IRR. In de stad zijn taxi's de beste keuze en veel goedkoper dan in Nederland. Desgewenst kan er ook een bus of metro worden genomen voor een prijs tussen de 3000 en 6000 IRR per rit. Een overnachting in een hotel of guesthouse beginnen vanaf 1.000.000 per nacht.

...