Vluchten van Rotterdam naar Teheran

Tips en tricks om goedkope vluchten van Rotterdam naar Teheran te vinden

Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 3 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 31 % bespaard worden.
94 dagen voor vertrek

Nuttige informatie over de vlucht van Rotterdam naar Teheran

Uw reis naar Teheran: tips

Wanneer u voor Teheran als vakantiebestemming gaat, kiest u voor een culturele vakantie in het noorden van Iran die garant staat voor een verruiming van uw geest. Maar met welke praktische zaken dient u rekening te houden wanneer u een reis naar Teheran plant? In dit artikel krijgt u enkele tips voorgeschoteld die u zowel, voor als tijdens uw reis zullen helpen om het uiterste uit uw vakantie te halen.

Wanneer Teheran bezoeken?

Een eerste stap die u dient te nemen wanneer u besluit naar Teheran te reizen, is kiezen wanneer u de reis laat plaatsvinden. Op klimatologisch vlak is het aangeraden om tussen april en oktober te reizen, al zijn er ook enkele bijzondere (feest)dagen die uw reisdata kunnen beïnvloeden. Zo viert men op 11 februari de dag van de Islamitische revolutie en tussen 21 en 24 het Nieuwjaarsfeest of het zogenaamde Feest van de Lente, dat door eenieder uitbundig gevierd wordt. Daarnaast dient u bij korte trips in gedachten te houden dat vrijdag steeds rustdag is.

Voor u vertrekt

Alvorens u op het vliegtuig stapt, is het belangrijk de nodige stappen te ondernemen om een visum te regelen. Dit kan ter plaatse ook geregeld worden, maar dan dient u wel in gedachte te houden dat uw aanvraag zonder geldige boeking van een verblijfplaats afgekeurd kan worden. Daarnaast is het heel erg belangrijk in gedachten te houden dat de invoer, het bezit of gebruik van alcohol, varkensvlees of publicaties uit het westen streng bestraft kunnen worden. Let daarnaast ook op met het fotograferen van openbare gebouwen in verband met verdenking van spionage. Op het bezit, gebruik van drugs staan ernstige boetes tot zelfs de doodstraf.

Info ter plaatse

Wanneer u op de luchthaven aankomt en vervoer naar het centrum van de stad zoekt, neemt u best de shuttlebus voor ongeveer 20.000 IRR. Er zijn ook taxi's voor ongeveer 300.000 IRR, waarvan de reistijd net als de shuttlebus ongeveer 80 minuten in beslag neemt. Een hotelkamer of guesthouse voor 2 personen boekt u vanaf circa 1.000.000 IRR per nacht, al varieert deze prijs uiteraard. Geniet van uw bijzondere reis!

Informatie over de vlucht Rotterdam - Teheran
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Rotterdam - Teheran
  • Afstand: 4097 km
Topvliegroutes