Populairste Airline: bv. Lufthansa, Austrian Airlines
14 % van de vluchten op de route Brussel – Teheran worden geboekt bij Lufthansa.
Lufthansa
14 %
Austrian Airlines
14 %
Turkish Airlines
13 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 4 maanden voor vertrek het voordeligst. Tot 53 % kan men besparen.
107 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op dinsdag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Frankfurt
Van alle vluchten is de route via Frankfurt met 16 % van alle boekingen het meest gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Frankfurt-Main
07h 30min, vanaf € 342
16 %
1 tussenstop Wenen
07h 20min, vanaf € 346
15 %
1 tussenstop Moskou-Sjeremetjevo
12h 00min, vanaf € 281
13 %
Retour al vanaf € 245,00
Als je reis begint op 14-01-20 en je de terugreis op 31-01-20 boekt, komt je totaalprijs op slechts € 245,00.

€ 245
goedkoop
€ 245
duur
€ 606

Teheran: reisbestemming in opkomst

Teheran werd lang niet beschouwd als een mogelijke stedentrip. Maar met Iran die zich meer en meer als een reisbestemming gaat profileren zit daar verandering in aan te komen. De stad is ideaal om de culturele schatten van het land te aanschouwen. Gelegen tussen gebergtes en woestijnen, en gevuld met tapijten en oude paleizen van de sjah moet de stad niet veel onderdoen voor een andere populaire stad.

...

Islamitische cultuur

Met een klimaat dat zelfs bij momenten sneeuw kent is Iran het best te bezichtigen van april tot oktober. Met een islamitische cultuur kent het land andere gewoontes dan Nederland. Zo is vrijdag altijd een rustdag. Op 11 februari wordt de islamitische revolutie herdacht en op 4 juni de sterfdag van Imam Khomeini, de religieuze figuur die voor de revolutie zorgde.

...

Antiwesters

Een visum is bij aankomst in het land mogelijk al kan deze vraag afgewezen worden als je niet over een hotelboeking of een bevestiging van verblijfplaats beschikt. Het is dan ook aan te raden je visum op voorhand in orde te brengen, nog voor afreis naar Iran. Inentingen bij intrede in het land zijn niet verplicht maar vaccins tegen Hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie zijn aan te raden. Iran is nog steeds een conservatief en licht antiwesters land. Het invoeren van westerse publicaties kunnen streng bestraft worden. Pas om met het fotograferen van openbare gebouwen want zo wordt je mogelijk verdacht van spionage. Vermijd bijeenkomsten en demonstraties gezien deze vaak erg heftig kunnen zijn en maak er al zeker geen beeld- of geluidsopnames van. Teheran wordt beschouwd als een fastfoodparadijs maar het is raadzaam om enkel uit originele flesjes of blikjes te drinken.

...

Taxi

Een shuttlebus pendelt overdag voortdurend tussen de luchthaven en het Azadiplein voor ongeveer 20000 IRR. De reistijd bedraagt toch minstens 80 minuten. De metro en de bussen zijn een goedkoop middel van transport in de stad maar gezien de prijzen van een taxi nog steeds lager zijn dan die in Nederland zijn taxi’s de beste optie voor vervoer binnen de stad. Tweepersoonskamers in een hotel/guesthouse vind je al vanaf 1.000.000 IRR.

...