Populairste Airline: Turkish Airlines
De populairste airlines op de route Brussel – Teheran zijn met 40 % Turkish Airlines, Aeroflot en Qatar Airways.
Turkish Airlines
19 %
Aeroflot
11 %
Qatar Airways
10 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 5 maanden voor vertrek. Zo kan men tot 42 % besparen.
138 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn woensdag. Op deze dagen kan tot 4 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Istanbul
Op deze route zijn vluchten via Istanbul met een aandeel van 15 % het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul New Airport
17h 15min, vanaf € 334
15 %
1 tussenstop Moskou-Sjeremetjevo
24h 15min, vanaf € 282
12 %
1 tussenstop Doha International Airport
15h 45min, vanaf € 503
11 %
Retour al vanaf € 282,00
Als je reis begint op 08-07-20 en je de terugreis op 20-08-20 boekt, komt je totaalprijs op slechts € 282,00.

€ 282
goedkoop
€ 282
duur
€ 581

Teheran: reisbestemming in opkomst

Teheran werd lang niet beschouwd als een mogelijke stedentrip. Maar met Iran die zich meer en meer als een reisbestemming gaat profileren zit daar verandering in aan te komen. De stad is ideaal om de culturele schatten van het land te aanschouwen. Gelegen tussen gebergtes en woestijnen, en gevuld met tapijten en oude paleizen van de sjah moet de stad niet veel onderdoen voor een andere populaire stad.

...

Islamitische cultuur

Met een klimaat dat zelfs bij momenten sneeuw kent is Iran het best te bezichtigen van april tot oktober. Met een islamitische cultuur kent het land andere gewoontes dan Nederland. Zo is vrijdag altijd een rustdag. Op 11 februari wordt de islamitische revolutie herdacht en op 4 juni de sterfdag van Imam Khomeini, de religieuze figuur die voor de revolutie zorgde.

...

Antiwesters

Een visum is bij aankomst in het land mogelijk al kan deze vraag afgewezen worden als je niet over een hotelboeking of een bevestiging van verblijfplaats beschikt. Het is dan ook aan te raden je visum op voorhand in orde te brengen, nog voor afreis naar Iran. Inentingen bij intrede in het land zijn niet verplicht maar vaccins tegen Hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie zijn aan te raden. Iran is nog steeds een conservatief en licht antiwesters land. Het invoeren van westerse publicaties kunnen streng bestraft worden. Pas om met het fotograferen van openbare gebouwen want zo wordt je mogelijk verdacht van spionage. Vermijd bijeenkomsten en demonstraties gezien deze vaak erg heftig kunnen zijn en maak er al zeker geen beeld- of geluidsopnames van. Teheran wordt beschouwd als een fastfoodparadijs maar het is raadzaam om enkel uit originele flesjes of blikjes te drinken.

...

Taxi

Een shuttlebus pendelt overdag voortdurend tussen de luchthaven en het Azadiplein voor ongeveer 20000 IRR. De reistijd bedraagt toch minstens 80 minuten. De metro en de bussen zijn een goedkoop middel van transport in de stad maar gezien de prijzen van een taxi nog steeds lager zijn dan die in Nederland zijn taxi’s de beste optie voor vervoer binnen de stad. Tweepersoonskamers in een hotel/guesthouse vind je al vanaf 1.000.000 IRR.

...