Vluchten van Brussel naar Teheran

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Brussel naar Teheran

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Brussel (BRU) naar Teheran (IKA) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Teheran starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Tips en tricks om goedkope vluchten van Brussel naar Teheran te vinden

Populairste Airline: Turkish Airlines
De route Brussel – Teheran word het meeste geboekt bij Turkish Airlines.
Turkish Airlines
48 %
Emirates
14 %
Pegasus Airlines
14 %
Tip: Op de dag van vertrek boeken
Om 45 % te besparen boekt u uw ticket het beste 0 dagen voor vertrek .
0 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: vrijdag
De prijzen variëren per dag van de week. vrijdag zijn vliegtickets tot 10 % gunstiger.
Populairste verbindung: via Istanbul - Sabiha Gökcen
Met 54 % van alle gemaakte boekingen is de route via Istanbul - Sabiha Gökcen het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
06h 40min, vanaf € 314
54 %
1 tussenstop Dubai
29h 55min, vanaf € 670
14 %
1 tussenstop Wenen
10h 45min, vanaf € 408
12 %

Nuttige informatie over de vlucht van Brussel naar Teheran

Teheran: reisbestemming in opkomst

Teheran werd lang niet beschouwd als een mogelijke stedentrip. Maar met Iran die zich meer en meer als een reisbestemming gaat profileren zit daar verandering in aan te komen. De stad is ideaal om de culturele schatten van het land te aanschouwen. Gelegen tussen gebergtes en woestijnen, en gevuld met tapijten en oude paleizen van de sjah moet de stad niet veel onderdoen voor een andere populaire stad.

Islamitische cultuur

Met een klimaat dat zelfs bij momenten sneeuw kent is Iran het best te bezichtigen van april tot oktober. Met een islamitische cultuur kent het land andere gewoontes dan Nederland. Zo is vrijdag altijd een rustdag. Op 11 februari wordt de islamitische revolutie herdacht en op 4 juni de sterfdag van Imam Khomeini, de religieuze figuur die voor de revolutie zorgde.

Antiwesters

Een visum is bij aankomst in het land mogelijk al kan deze vraag afgewezen worden als je niet over een hotelboeking of een bevestiging van verblijfplaats beschikt. Het is dan ook aan te raden je visum op voorhand in orde te brengen, nog voor afreis naar Iran. Inentingen bij intrede in het land zijn niet verplicht maar vaccins tegen Hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie zijn aan te raden. Iran is nog steeds een conservatief en licht antiwesters land. Het invoeren van westerse publicaties kunnen streng bestraft worden. Pas om met het fotograferen van openbare gebouwen want zo wordt je mogelijk verdacht van spionage. Vermijd bijeenkomsten en demonstraties gezien deze vaak erg heftig kunnen zijn en maak er al zeker geen beeld- of geluidsopnames van. Teheran wordt beschouwd als een fastfoodparadijs maar het is raadzaam om enkel uit originele flesjes of blikjes te drinken.

Taxi

Een shuttlebus pendelt overdag voortdurend tussen de luchthaven en het Azadiplein voor ongeveer 20000 IRR. De reistijd bedraagt toch minstens 80 minuten. De metro en de bussen zijn een goedkoop middel van transport in de stad maar gezien de prijzen van een taxi nog steeds lager zijn dan die in Nederland zijn taxi’s de beste optie voor vervoer binnen de stad. Tweepersoonskamers in een hotel/guesthouse vind je al vanaf 1.000.000 IRR.

Informatie over de vlucht: Brussel - Teheran

Goedkoopste heenvlucht van € 513,00
Retourvlucht van € 383,48
Afstand 4078 km
Vertrekluchthaven Brussel (BRU)
Land van vertrek België
Aankomstluchthaven Teheran (IKA)
Land van bestemming Iran
Alternatieve routes naar Iran
Alternatieve vluchten naar Teheran
Populaire bestemmingen voor doorreizen
Vliegbestemmingen met een vergelijkbare prijs