Vluchten naar Brussel

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Brussel

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Brussel BRU) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Brussel zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Brussel reistips

Briljant Brussel

Brussel is een bruisende multiculturele stad die veel te bieden heeft. De Grote Markt, Manneken Pis, het Atomium en nog vele andere bezienswaardigheden die het prachtige Brussel te bieden heeft zijn een bezoek meer dan waard.

Festivals in Brussel

Brussel is het gehele jaar door goed te bezoeken, maar heeft in de maanden mei tot en met augustus leuke evenementen te bieden. Zo is er in mei het Fête de l'Iris, dat bekend staat om zijn live muziek en street food en street art. Op de eerste donderdag van juli en de dinsdag ervoor is er een Middeleeuwse optocht ('Ommegang') te zien.

Brusselse wafels

Brussel is zowel Nederlands als Franstalig dus enige kennis van de Franse taal kan handig zijn. De prijzen voor eten en drinken in Brussel zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Voor een eenvoudige maaltijd betaalt u rond de 6 euro en voor een hoofdmaaltijd in een restaurant ongeveer 13 euro. Een biertje kost circa 4 euro en voor een frisdrank is dit ongeveer de helft. Typische Brusselse specialiteiten zijn de Brusselse wafels en de moules frites (mosselen met frieten).

Openbaar vervoer

Vanaf het vliegveld kunt u de bus shuttle nemen (lijn 12 of 21) of een taxi naar het centrum van Brussel. Vooraf kost een bus ticket zo'n 4,50 euro, terwijl dit in de bus ongeveer 6 euro bedraagt. Een taxi is een stuk prijziger en hier betaalt u ongeveer 35 a 40 euro voor. Een hostel boekt u al ongeveer vanaf 19 euro per nacht en een drie sterren hotel kost circa 55 euro per nacht. Wanneer u een vakantiehuis wilt boeken dan bent u rond de 70 euro kwijt per nacht. Brussel is het beste te bezichtigen wanneer u reist met de metro, tram of bus. Wanneer u voor een langere tijd in Brussel verblijft kunt u kiezen voor dagkaarten. Zo betaalt u voor een 7 dagenkaart circa 50 euro en is dit voor 2 dagen rond de 14 euro en voor 3 dagen zo'n 18 euro. Ook is het mogelijk om de fiets te pakken.