idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Brussel te vinden

Populairste Airline: Swiss
De populairste airlines op de route Amsterdam – Brussel zijn met 20 % Swiss, KLM en .
Swiss
10 %
KLM
7 %
3 %
Tip: 6 weken voor vertrek boeken
Bij een boeking 6 weken voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 66 % bespaard worden.
44 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Zürich
Met 20 % van alle gemaakte boekingen is de route via Zürich het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Zürich
04h 35min, vanaf € 149
20 %
directe vlucht
vanaf € 99
19 %
1 tussenstop Wenen
04h 20min, vanaf € 143
13 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Brussel

Brussel

Met de Grote Markt, Manneke Pis en het Atomium kent Brussel een aantal culturele trekpleisters die menig toerist naar België doet reizen. Daarnaast staat Brussel vooral gekend als de Europese hoofdstad. Met verschillende belangrijke Europese instellingen die zetelen in de Belgische hoofdstad speelt het dan ook een belangrijke politieke rol.

Memorial van Damme

Hoewel een stedentrip naar Brussel steevast een aangename ervaring kan zijn, bieden de zomermaanden een aantal goede redenen om naar de Belgische hoofdstad af te zakken. Zo vindt er in mei het "Fête de l'Iris" plaats met gratis live muziek en street art. Ook sportliefhebbers zullen maar al te graag eind augustus naar Brussel trekken. Met de Memorial van Damme organiseert de stad jaarlijks een van de grootste loopevenementen ter wereld.

Woordje Frans

Brussel mag dan theoretisch een Vlaamse stad zijn, toch spreekt niet iedereen er de Vlaamse taal. Wie een woordje Frans kan spreken zal zich een stuk makkelijker verhelpen in de stad. Reizigers met een culinaire voorliefde zullen met typische gerechten als Moules frites (mosselen met frieten) of een typische Brusselse wafel hun hartje kunnen ophalen. Verder zijn de Sint Hubertusgalerijen, het oudste winkelcentrum ter wereld (1847) een aanrader, en dat niet alleen voor shoppingliefhebbers.

Brussel ter plaatse

Vanaf het vliegveld is het centrum van Brussel het makkelijkst bereikbaar met de trein. Een dergelijke rit duurt zo'n twintigtal minuten en zal je ongeveer 8,50 euro kosten. Een bus shuttle service is een lichtjes goedkopere optie (6 euro) maar is iets minder vlot. Een taxi is niet alleen een duurdere optie maar heeft ook een reistijd van zo'n veertig minuten om je naar het centrum te brengen. Eens in de stad beschik je over een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk waarbij de metro een snel transportmiddel is. Wie langer in de stad verblijft doet er voordeel mee om een Dagenkaart aan te schaffen. Deze kost 14 euro voor twee dagen of ongeveer 18 euro voor drie dagen. Hostels vind je al vanaf 19 euro per nacht. Reizigers die meer gesteld zijn op comfort vinden al driesterrenhotels vanaf 55 euro.

Informatie over de vlucht Amsterdam - Brussel
Vluchtinformatie Amsterdam - Brussel
  • Afstand: 158 km
  • Vluchten per week: 40
Topvliegroutes