Vluchten naar België

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar België

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar België voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor België zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

België reistips

Wat wacht op je in België

Officieel is België een federaal georganiseerde parlementaire monarchie. Het kent een behoorlijk ingewikkelde bestuursvorm door de twee grote taalgemeenschappen waarin het land verdeeld is, met name Vlaanderen in het noorden en Wallonië in het zuiden. Er zijn tevens drie landstalen. Door haar centrale ligging in het hart van Europa is België zowat het belangrijkste transitland tussen Centraal- en West-Europa.

De Hoge Venen maakt deel uit van de leisteenbergen van het Rijnland. Ze strekken zich uit tussen België en Duitsland en maken deel uit van het natuurpark Hoge Venen-Eiffel dat 4500 ha groot is. Grote gedeeltes ervan zijn hoge heidevlaktes; de hoogste top is de Botrange met 694 m, meteen ook het hoogste punt van het land. In het westen van de Hoge Venen ligt de woudstreek de Ardennen.

De belangrijkste bestemmingen in België

Aan te bevelen zijn stedentrips naar de hoofdstad Brussel, de jeneverstad Hasselt, de universiteitssteden Leuven en Gent en de grote havenstad Antwerpen. Brugge is waarschijnlijk de stad die de meeste toeristen lokt met haar als werelderfgoed geclassificeerde middeleeuwse stadscentrum - in feite in de negentiende eeuw heropgebouwd in neogothische stijl - en wordt wel eens het Venetië van het noorden genoemd.

Antwerpen is een van de belangrijkste centra voor de diamanthandel in de wereld. Naast vier diamantmarkten - zoals de Beurs voor Diamanthandel - zijn hier ongeveer 1600 diamanthandels en een diamantmuseum gevestigd. Het is tevens een stad waarin barokke architectuur veelvuldig voorkomt en het was de thuishaven van schilders als Rubens en Van Dijck.

Klimaat, visum en gezondheid

Het klimaat in de kuststreek is vochtig en nevelig en temperaturen kunnen er snel omslaan. De zomers kunnen stormachtig zijn met een zuiverdere lucht en minder overheerst door mist naar het zuiden en het oosten toe. In de Ardennen is het weer bergachtig.

Nederlanders die voor zaken of toerisme naar België reizen hebben geen visum nodig. Een paspoort of identiteitskaart, minimaal geldig tot na verblijf, volstaat.

In België is er geen verhoogd risico op infectieziekten en voor een bezoek aan België worden geen vaccinaties geadviseerd.

Bijzondere plekken in België: Brussel

Brussel is niet alleen de hoofdstad van België maar tevens ook van Europa. De Europese Commissie en het Europese Parlement hebben hier hun zetel. De moeite waard is zeker de Grote Markt met onder meer het gotische stadhuis. Het is een van de aantrekkelijkste pleinen van Europa en daarom ook opgenomen in de werelderfgoedlijst door UNESCO.

Het beeld van het stadscentrum wordt gedomineerd door de Vlaamse patriciërswoningen. De Art Nouveaustijl is veelverspreid in Brussel; Victor Horta, een van de grondleggers ervan, woonde en werkte er lang en in Sint-Gillis kan men zijn zelfontworpen woning en atelier bezoeken. Ook erg in trek zijn de Sint-Michielskathedraal en het Atomium, een vreemde constructie in de vorm van een waterstofatoom dat is overgebleven van de wereldtentoonstelling in 1958. Vermeldenswaard is ook het kleine beeldje van Manneke Pis dat een plassend ventje voorstelt.