Vluchten naar Duitsland

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Duitsland

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Duitsland voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Duitsland zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Duitsland reistips

Wat wacht op je in Duitsland

De bekendste Duitse rivieren zijn de Rijn, de Donau, de Elbe, de Oder, de Weser en de Eems. De langste daarvan is de Donau, die na de Wolga de meest uitgestrekte van Europa is en die uitmondt in de Zwarte Zee. De andere Duitse stromen eindigen in de Noord- of Oostzee. De hoogste berg van het land is de Zugspitze (2962 m) die deel uitmaakt van de Alpen, het enige hooggebergte van de land. De hoogste top van het middelgebergte is de Feldberg in het Zwarte Woud (1493 m).

Duitsland beschikt ook over een aanzienlijk aantal eilanden die vooral gegroepeerd en voor het vasteland liggen. De eilanden liggend in de Noordzee zijn onderverdeeld in de Noord- en Oost-Friese Waddeneilanden; bij de eerste horen Sylt, Föhr, Amrum, Pellworm en Halligen, bij de laatste Borkum en Helgoland. De eilanden van de Oostzee liggen aan de Duitse "boddenkust". Daarbij horen Rügen, Usedom, Fehmarn, Poel en Hiddensee. De bekendste eilanden van de Duitse meren zijn Mainau, Lindau en Reichenau in het Bodenmeer en Herrenchiemsee in het Chiemsee of Beierse Meer.

De belangrijkste bestemmingen in Duitsland

De belangrijkste luchthavens zijn Frankfurt am Main (FRA), München (MUC), Düsseldorf (DUS), en verder de luchthaven van Berlijn (BER), Hamburg (HAM) en Keulen-Bonn (CGN).

De hoofdstad van Duitsland is Berlijn, dat van 1961 tot 1989 verdeeld was door de Berlijnse Muur en heden ten dage een belangrijk cultureel centrum van het land vormt. Andere belangrijke steden zijn de havenstad Hamburg, de hoofdstad van de deelstaat Beieren München, de bankenstad Frankfurt am Main, de epicentra van het carnaval Keulen en Mainz, de stad van de schrijvers Goethe en Schiller Weimar en Dresden met haar opera.

De grootste inlandse havens van Europa vindt men ook in Duitsland. Het gaat om het havencomplex van Duisburg-Ruhrgebied en de haven van Mannheim.

Wat is de beste tijd om Duitsland te bezoeken?

Duitsland ligt in de gematigde zone, hetgeen betekent dat extreme temperaturen uitzonderlijk zijn. Het heeft een oceanisch klimaat: de winters zijn mild en de zomers koel met neerslag het hele jaar door. In het oosten kent het een continentaal klimaat; hier zijn de winters koud en de zomers warm. De Oberrheingraben is bijzonder in de zin dat de regio in de winter kan genieten van een oceanisch en in de zomer van een continentaal klimaat.

Nederlanders die voor zaken of toerisme naar Duitsland reizen hebben geen visum nodig. Een paspoort of identiteitskaart, minimaal geldig tot na verblijf, volstaat.

In Duitsland is er geen verhoogd risico op infectieziekten en voor een bezoek aan Duitsland worden geen vaccinaties geadviseerd.

Bijzondere plekken in Duitsland

Populaire toeristische bestemmingen zijn de eilanden en kusten van de Noordzee en de Baltische Zee, het Duitse middelgebergte, het Zwarte Woud en Sauerland. Het Bodenmeer, het Beierse Woud, de wijnstreek Franken in het zuiden, de Harz in Midden-Duitsland en het merengebied van Mecklenburg-Voor-Pommeren in het noordoosten zijn ook interessante vakantiegebieden.

Het land is bovendien enorm rijk aan cultureel erfgoed, waarvan een aantal voorbeelden aan de lijst van het UNESCO-werelderfgoed werden bijgeschreven, zoals de Dom van Aken en het historische stadscentrum van Regensburg. De imposante kastelen van Neuschwanstein en Heidelberg en de middeleeuwse binnensteden in Rüdesheim am Rhein en Rothenburg ob der Tauber zijn toerististische trekpleisters, net als een aantal Duitse bouwwerken.

Maar zeker ook de 6000 musea die het land kent zijn vermeldenswaard; bij de belangrijkste daarvan horen het Deutsche Museum in München, het Germanisches Nationalmuseum in Neurenberg en die op het Museumsinsel in Berlijn waarbij de Alte Nationalgalerie en het Pergamonmuseum horen.